صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۰۸ دی ۱۳۹۷
همراه با نمایشگاه پژوهش/50

خانواده دانشگاه فنی و حرفه‌ای در نمایشگاه پژوهش

نوزدهمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن‌بازار با مانور محصولات متفاوت و گوناگون دانشگاه فنی و حرفه‌ای شور و حال دیگری داشت.
کد خبر : 347761

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری و دانش بنیان  گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، روز گذشته نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار به پایان رسید. امسال ۱۹۹ واحد دانشگاهی و پژوهشی ، شرکت‌های دانش‌بنیان، پژوهشگران جوان در این نمایشگاه حضور داشتند که ۳ هزار و  ۱۹۹ محصول و طرح‌ها، دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند. 


این نمایشگاه ترکیبی از سه نمایشگاه فن بازار، ساخت ایران و پژوهش و فناوری بود که با حضور و همکاری وزارت علوم، پارک‌های علم و فناوری، واحدهای علمی و پژوهشی و مراکز رشد دانشگاه‌ها و وزارت صنعت برگزار شد.


دانشجویان در این نمایشگاه دوشادوش دیگر شرکت‌های تخصصی به رقابت پرداختند و توانستند ضمن تبادل تجربه، ارتباط‌گیری کنند و در راستای ارتقاء محصولات خود تلاش کنند. نکته قابل‌توجه و متمایزکننده در سالن‌های این نمایشگاه‌ها، امید، شور و اشتیاق دانشجویان و شرکت‌های نو پا دانشجویی وجود داشت، بود.


سالن 43 این نمایشگاه حال و هوای متفاوتی داشت، در این سالن دیگر از مرزبندی غرفه خبری نبود و همه خود را خانواده دانشگاه فنی و حرفه‌ای ایران می‌دانستند. مراکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای از تهران، استان مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، گیلان، همدان و... از رشته‌های معماری، ساختمان، صنایع شیمیایی، گرافیک و... که  آثار و دستاوردهای جدید خود را در این سالن به نمایش گذاشته بودند. دانشجویان این دانشگاه توانستند رضایت صنعت را  جذب کنند و با دیگر دانشجویان نیز تبادل‌نظر و تجربه کنند.


از استعداد دانشجویان تا رشته‌های نامرتبط تحصیلی‌شان


در سالن دانشگاه فنی حرفه‌ای از دستگاه جوجه‌کشی کاشانه تا هنر دست دانشجویان در گلیم‌بافی، میناکاری اصفهان، جواهرات، معرق چوب، گلدوزی و... وجود داشت. یکی از مخترعین این نمایشگاه از سن 10 سالگی شروع به ساخت انواع هواپیماهای مدل و کوادکوپتر حرفه‌ای و مبتدی کرده است، او که دانشجو رشته حسابداری است توانسته شرکت خود را زیر نظر اتحادیه پهپادهای غیرنظامی راه اندازد.


البته در این میان حرف‌های دیگری نیز شنیده می‌شد، یکی از دانشجویان مخترع در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: زمانی که شروع به ساخت دستگاه کردیم باوجوداینکه دانشگاه لوازم موردنیاز ما را داشت بابیان اینکه شما لوازم دانشگاه را خراب می‌کنید در اختیارمان قرار نداد و ما مجبور شدیم با هزینه شخصی در زیرزمین منزل خود به کارمان ادامه دهیم و پس از پایان ساخت دانشگاه ما را به نمایشگاه‌های مختلف فرستاد.


محمدعلی شاهمرادی یکی دیگر از دانشجویان هنرمند حاضر در این نمایشگاه فت: «از پنج‌سالگی در کنار مادرم شروع به گلیم‌بافی کرده‌ام و در این نمایشگاه آثار دستی خود را به نمایش گذاشته‌ام.» او که دانشجو صنایع چوب دانشگاه کرمان بود، افزود: «علاقه‌ای به کار با چوب ندارم متأسفانه در کرمان رشته گلیم‌بافی  وجود ندارد و تنها در تهران و اصفهان ... این رشته وجود دارد که به ما دور است.»


در راهروی این سالن نیز رباتی سفید رنگ بود که از بازدید کنندگان و حاضرین این نمایشگاه با شکلات پذیرایی می‌کرد. این ربات کار دست دانشجویان دانشکده فنی مشهد  بود که برای کار در رستوران‌ها و فست‌فودها  ساخته شده است.


مینا نورزاده نماینده دانشگاه نجف‌آباد اصفهان گفت: دانشگاه نجف‌آباد اصفهان در این نمایشگاه دارای دو غرفه است که در این غرفه پنج دستاورد دانشجویی ارائه‌شده، یکی از این دستاوردها «لباس هوشمند به همراه پنل‌های خورشیدی» است. این لباس با استفاده از پنل‌های کوچک انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند و  جیب این لباس سیمی قرارگرفته که می‌توان دوربین یا گوشی را با آن شارژ کرد؛ این لباس دارای حس‌گری است که دمای محیط و بدن را اندازه‌گیری می‌کند همچنین مجهز به جی‌پی‌اس است که با استفاده از اپلیکیشن که روی گوشی نصب است، کار می‌کند.


قدرت مرادی مسئول غرفه دانشگاه فنی حرفه‌ای ایلام اظهار کرد: در این نمایشگاه ۳ محصول پژوهشی از دانشجویان و اساتید این دانشگاه را به نمایش گذاشته‌ایم، «کنترل‌کننده هشت کانال» یکی از دستاوردهای این دانشگاه است که با استفاده از آن می‌توان هشت وسیله را کنترل کنیم، «برد درب اتوماتیک» یکی دیگر از وسیله‌هایی که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته‌شده است که این برد دارای چند آپشن اضافه است. این محصول تجاری شده و با نمونه‌های چینی و تایوانی خود در حال رقابت است نکته قابل توجه این برد کاهش ۱۵ درصدی قیمت آن نسبت به نمونه‌های این برد است


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر