صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توکلی در گفتگو با آنا:

85 درصد نقدینگی در اختیار 2.5 درصد سپرده‌گذاران است

کارشناس اقتصادی گفت: حدود 80 تا 85 درصد نقدینگی بانکها متعلق به 2.5 درصد سپرده‌گذاران است؛ درحالی که نظام بانکی موجود در حال خلق پول است.
کد خبر : 346776

محمدجواد توکلی عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی ره در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تأکید بر اینکه باید تفکر، سیاست‌ها و ساختارمان را عوض کنیم، افزود: موضوعی که باید به آن توجه ویژه داشت بحث نظام بانکی است. نظام بانکی موجود در حال خلق پول است؛ بانک‌های خصوصی از هیچ به همه‌چیز رسیدند؛ آقای احمدی‌نژاد نقدینگی را حدود 80 هزار میلیارد تحویل گرفت و 480 هزار میلیارد تحویل داد؛ دولت کنونی 480 هزار میلیارد تحویل گرفت و اکنون حدود هزار و 700 میلیارد تومان حجم نقدینگی است.


85 درصد نقدینگی متعلق به 2.5 درصد سپرده‌گذاران است


وی با اشاره به افزایش حجم نقدینگی اذعان کرد: حدود 80 تا 85 درصد این نقدینگی متعلق به دو و نیم درصد سپرده‌گذارها است.


نظام بانکی حدود 280 هزار میلیارد تومان‌سودِ سپرده می‌دهد


توکلی با انتقاد از شرایط نظام بانکی و بیان اینکه در واقع ما از هیچ، خلق پول کردیم تصریح کرد: سالیانه نظام بانکی ما حدود 270 الی 280 هزار میلیارد تومان‌سودِ سپرده می‌دهد. سودی که اصلاً در واقعیت اقتصادی اتفاق نمی‌افتد و این معادل خلقِ پولی است که هرسال به این حجم پول و نقدینگی اضافه می‌شود.


عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی ره با تأکید بر اینکه باید مشکل نظام بانکی و این خلق پول حل شود، توضیح داد: باید تکلیفمان را با خلقِ پول مشخص کنیم؛ اگر خلق پول به این شکل بخواهد ادامه پیدا کند، بانک‌های خصوصی از هیچ، منافع زیادی می‌برند و کسانی که سپرده‌های کلانی در بانک‌ها دارند و تعدادشان هم کم است سودهای کلانی می‌برند. این در حالی است که نظام مالیاتی موجود نظامی نیست که بتواند از این سود هنگفت، مالیات بگیرد.


چاره حل مشکلات اقتصادی شفافیت، نظام مالیاتی دقیق، جلوگیری از خلق پول است


توکلی بابیان اینکه اولین گام ضروری در اقتصاد شفافیت است، تشریح کرد: شفافیت یعنی مشخص کنیم در این اقتصاد هرکس چه‌کاری می‌کند، چقدر درآمد دارد، از چه راهی درآمدش را به دست آورده است.


وی با اشاره به اینکه دومین گام ضروری در اقتصاد وجود نظام مالیاتی دقیق و قدرتمند است، گفت: باید نظام مالیاتی به وجود آید که اگر کسی اضافه‌تر از حقش گرفته، آن را پس بگیریم.


عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی با تشریح اینکه در گام نهایی باید نظام بانکی قسمت‌های ناعادلانه خلقِ پولش را به‌گونه‌ای متوقف یا مدیریت کند، تأکید کرد: بعد از این اقدامات می‌توان یک نظام بازپرداخت به‌صورت یارانه‌ای باشد تا شاید بتوان خیلی از مشکلات را با این شیوه حل کرد.


دولت‌ها کوتاه‌مدت فکر می‌کنند خصوصاً در دور دوم


وی در پاسخ به این سؤال که شما این عزم و همت را در دولت می‌بینید که چنین کاری کند؟ افزود: یکی از مشکلات ما ادوار سیاسی است که دولت‌ها با آن مواجه هستند. در دور دوم دولت‌ها معمولاً مشکلات اقتصادی بیشتر می‌شود چراکه دولت‌ها کوتاه‌مدت فکر می‌کنند.


این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه چنین برنامه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری باید طولانی‌مدت باشد، تشریح کرد: چنین اقداماتی به این سرعت جواب نمی‌دهد. دولت‌ها نگاهی به صندوق آرا و وجهه خودشان دارند و همین مشکل کوتاه‌مدت نگاه کردن به مشکلات در نمایندگان مجلس هم اتفاق می‌افتد.


انتهای پیام/4092/4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر