صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۶ - ۰۲ دی ۱۳۹۷
در گفتگو با آنا بررسی شد؛

رکود سنگین بازار طلا و جواهر با سیاست سکه فروشی اخیر بانک مرکزی

رئیس اتحادیه صادرکنندگان طلا گفت: گرایش مردم به خرید طلای ساخته نشده و خام مثل سکه موجب شد صنعت طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی به‌نوعی قفل شود.
کد خبر : 346518

سید حجت شفایی در گفتگو با خبرنگار حوزه بانک، بیمه، بورس و طلای گروه اقتصادی خبرگزاری آنا درباره مشکلات این صنعت بعد از نوسانات اخیر در بازار طلا و سکه گفت: مشکلات اصلی در بازار سکه اعمال سیاست غیر کارشناسی است. مشکل اصلی بازار سکه و طلا از سال 97 عرضه سکه توسط بانک مرکزی بود که متأسفانه یک سیاست غیرکارشناسی بود.


رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران با بیان اینکه طبق قانون بانک مرکزی نمی‌تواند ذخایر طلایی‌اش را تبدیل به نقدینگی کند، تصریح کرد: این در حالی است که تمام سکه‌هایی که بانک مرکزی برای کنترل بازار سکه عرضه می‌کند، سکه‌های ضرب شده و متعلق به سال 1386 است و باعرضه این سکه‌ها، نقدینگی که دست مردم بود را جمع کرد.


تا قبل از نوسانات بازار سکه و طلا، مردم طلای ساخته‌شده می‌خریدند


وی با توضیح اینکه قبل از این اتفاقات و نوسانات اخیر در بازار طلا و سکه مردم نقدینگی خود را برای خرید طلای ساخته‌شده استفاده می‌کردند، بیان کرد: مردم طلای ساخته‌شده را هم به‌عنوان زیورآلات و هم به‌عنوان سرمایه استفاده می‌کردند، اما با ورود بانک مرکزی ذائقه‌شان تغییر کرد.


عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این نکته که در نوسانات اخیر بازار طلا و سکه مردم به سمت خرید پیش‌فروش سکه هجوم بردند، افزود: وقتی‌که در بازار طلا قیمت سکه دو میلیون تومان بود، بانک مرکزی با اعلام قیمت پیش‌فروش برای سه ماه آینده به مبلغ دو میلیون و پانصد هزار تومان، پالس افزایش قیمت به بازار و خریداران را می‌دهد.


شفایی با توضیح اینکه وقتی مردم فکر می‌کنند که حتماً تا دو -سه ماه دیگر طلا گران خواهد شد قطعاً به این بازار هجوم بیشتری می‌برند، تشریح کرد: این در حالی است که به‌جز تعداد محدودی سکه چیز دیگری هم عرضه نکردند؛ درهرحال  اقدامات و سیاست‌های اشتباه برخی موجب شد نقدینگی که دست مردم بود و پیش از آن برای خرید طلای ساخته‌شده از صنعتگران و بچه‌های خودشان که در ایران تولید می‌کردند استفاده می‌شد، به سمت خرید سکه و طلای خام و درنهایت بانک مرکزی گرایش پیدا کند.


رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران گفت: گرایش مردم به خرید طلای ساخته نشده و خام مثل سکه باعث شد که صنعت طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی به‌نوعی قفل شود.


صنعت طلا، جواهر به سمت رکود مطلق می‌رود


وی با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی به‌گونه‌ای حرکت کرد که تبدیل به رقیب بخش خصوصی شد. این سیاست به اعتقاد ما سیاست درستی نبود و باعث شد صنعت طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران از رکودی که در همان زمان نیز گریبان‌گیرش بود، به سمت رکود مطلق سوق پیدا کند.


به گزارش خبرنگار حوزه بانک، بیمه، بورس و طلا گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، فلز زرد در 6 ماه گذشته نوسانات شدیدی داشته است اما محمد کشتی‌آرای در خصوص وضعیت فعلی بازار طلا و سکه گفته بود: امروز قیمت‌ها نوسان جزئی داشته‌اند؛ این در حالی است که در هفته قبل قیمت‌ها نزولی بوده و دیروز هم این‌طور بوده است.


 امروز سکه تمام بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 435 هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 250 هزار تومان معامله می‌شود.


در بازار آزاد هر قطعه نیم‌سکه بهار آزادی یک‌میلیون و 715 هزار تومان، ربع‌سکه یک‌میلیون و 20 هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی 615 هزار تومان فروخته می‌شود.


هر گرم طلای 18 عیار هم 307 هزار و 200 تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی باقیمت 1256 دلار معامله می‌شود.


این در حالی است که در 6 ماه گذشته بازار طلا و سکه با نوسانات بی‌سابقه روبه‌رو بود و قیمت هر سکه تمام بهار آزادی نزدیک 5 میلیون تومان هم رسیده بود. این افزایش قیمت طی یک ماه اخیر با روندی نزولی همراه شد و قالب تحلیل‌گران معتقدند که حباب قیمت سکه در حال تخلیه شدن است.


انتهای پیام/4092/4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر