حراست اخلاقگرا، پویا، بهروز و تعاملی در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حراست دانشگاهها یکی از ارکان مهم هستند که مأموریتهای خاصی در بخشهای مختلف برعهده دارند. این گونه نهادینه شده است که نمیتوان به نیروهای حراستی نزدیک شد چرا که حتماً با افراد خشک و بیحوصلهای مواجه خواهید شد. خوشبختانه امروز نیروهای حراستی این رویکرد را به حداقل رساندهاند و در پی راه تعامل همهجانبه با اساتید، مدیران، دانشجویان و کارکنان دانشگاه هستند.
حراست دانشگاه آزاد اسلامی نیز با همین رویکرد برنامههایی را برای آینده در نظر گرفته تا تعامل بیشتری با بخشهای مختلف دانشگاه داشته باشد.
رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه اعلام کرد: با ایجاد تحولاتی در ساختار قدیمی حراست در پی ایجاد حراستی اخلاقگرا، بهروز و تعاملی هستیم.
در ادامه مشروح گفتگوی آنا با موسوی رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی میآید:
آنا: برنامه شما برای گزینش کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟
موسوی: یکی از موضوعاتی که به حراست برمیگردد گزینش و جذب همکاران است. قسمتی از گزینش را گزینش دانشگاه بر عهده دارد و بخشی هم بر عهده حراست دانشگاه است. حراست دانشگاه به عنوان یک نهاد نظارتی و نهادی که وظیفه کنترل نهایی را دارد، باید به این دغدغه دانشگاه بپردازد. حراست دانشگاه سعی میکند در امور استعلام سرعت و دقت لازم را داشته باشد. حراست باید در حوزههای کارکنان، دانشجویان و هیئت علمی کاری کند که در شأن دانشگاه باشد. یعنی هم سرعت و هم کیفیت لازم باید وجود داشته باشد و افرادی که مسئلهای دارند و متناسب با شأن دانشگاه نیستند، وارد نشوند. از آن طرف کسانی که استحقاق این فضا را دارند و بهعنوان یک همکار خوب میتوانند در دانشگاه ایفای نقش کنند با شرایط بهتری بتوانند وارد مجموعه شوند. انشاءالله یک ساماندهی خوبی در این زمینه خواهیم داشت.
آنا: فراخوان جذب هیئت علمی به اتمام رسید، بررسی پروندهها از سوی حراست دانشگاه آزاد اسلامی از چه زمانی آغاز میشود؟
موسوی:حراست شروعکننده بررسیها نیست. بعد از انجام مراحل گزینش از سوی دانشگاه، کار حراست آغاز میشود. حراست وظیفه دارد با نهادهای مختلف ارتباط بگیرد و سوابق شرکتکنندگان در فراخوان را استخراج کند. مهم این است که حراست در این زمینه نقش پویایی داشته باشد. سعی خواهیم کرد پس از سپردن بررسی پروندههای جذب به حراست، امور را با سرعت و دقت پیش ببریم.
آنا: برنامه حراست برای دورههای اخلاق حرفهای برای همکاران این بخش در دانشگاه چیست؟
موسوی: موضوع مهم در حراست مجهز بودن همکاران این بخش است. وقتی حراست خود بررسیکننده ورود افراد به دانشگاه است باید برای ورود افراد به حراست دقت مضاعفی داشته باشد.
در همین چند روز هم جلسات خوبی با همکاران داشتیم و جزء برنامههای قطعی است که آموزشها و تجهیز کارکنان مجموعه حراست را با جدیت دنبال کنیم. از حیث موضوعهای حرفهایگری کاری و مأموریتی هم برنامههای خوبی داریم چراکه برای انجام یک مأموریت بیعیبو نقص در دانشگاه کارکنان حراست باید مهارتهای گوناگونی داشته باشند.
آنا: در مواردی احساس میشود که حراست حتی باید با خانوادههای دانشجویان ارتباط داشته باشد و خانوادهها از موضوعاتی باخبر شوند، آیا این ارتباط الآن برقرار است و چه برنامهای برای آن دارید؟
موسوی: دانشگاه چند رکن اساسی شامل اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دارد. در حراست باید به این ارکان توجه لازم و کافی را داشته باشیم. دانشجو در دانشگاه در رأس است چراکه علت وجودی دانشگاه دانشجو است. نمیشود از این قشر مهم و تأثیرگذار و گسترده در دانشگاه غافل باشیم. برنامهریزی کردیم که در مجموعه حراست با استفاده از تمام ظرفیتهای دانشگاه و حتی بیرون از دانشگاه، ارتباط بسیار خوبی با دانشجویان داشته باشیم و اگر خدای ناکرده آسیب و مشکلی به وجود آمد، بهموقع ورود کنیم و مشاورههای لازم را ارائه دهیم. ممکن است در مسیر ارتباط با دانشجویان و پیگیری مسائل آنها لازم باشد که با خانوادهها هم در ارتباط باشیم، حتماً این ارتباط را شکل خواهیم داد. امیدوارم با ظرفیتهای جدید حراست دانشگاه شاهد تحول خوبی در نحوه ارتباط حراست با اجزای دانشگاه باشیم.
آنا: در تغییر چارت دانشگاه آزاد اسلامی، مأموریتهای جدیدی برای حراست تعریف شده است؟
موسوی: امیدواریم که در تغییر چارت دانشگاه آزاد اسلامی شاهد تحولات خوبی در حراست دانشگاه هم باشیم. تیمی برای نوشوندگی ساختار حراست مأمور شدهاند. ساختار حراست مربوط به سالهای گذشته است. در شرایط فعلی نیاز داریم که حراست بهروز شود. از روز اولی که بنده مستقر شدم، بحث تغییر ساختار و متناسبسازی وضعیت درونی حراست را با شرایط فعلی دانشگاه دنبال میکنم. دکتر طهرانچی هم استقبال خوبی از این قضیه کرد و خوشبختانه در این زمینه پیشرو است. سعی میکنیم حراست را کاملاً متناسب با وضعیت فعلی دانشگاه تغییر دهیم تا انشاءالله در انجام مأموریتهایش کمک خوبی برای مجموعه دانشگاه باشد.
آنا: تغییر محسوسی در چارت حراست خواهید داشت؟
موسوی: قطعاً تغییر محسوسی را شاهد خواهیم بود، هم از بُعد تخصصی، هم از بُعد کیفی، هم از بُعد کمّی. یعنی بنا بر این است که حراست بتواند تمام ابعاد کاری را که دانشگاه به آن نیاز دارد پوشش دهد. یک حراست اخلاقگرا، پویا و بهروز (یعنی به موضوعات فناوری روز مسلط باشد) و تعاملی خواهیم داشت. میخواهیم به این سمت پیش رویم که درهای حراست بهروی همه باز باشد. حتی بهدنبال ترویج نخبگی در حراست هستیم تا براساس موضوعاتی که در دانشگاه پیش میآید نیروهای حراست بتوانند خلاقانه وارد عمل شوند و ایده ارائه دهند. به حول و قوه الهی در آیندهای نزدیک حراست در دانشگاه آزاد اسلامی یک حراست کاملاً موفق و کیفی خواهد بود. قصد داریم به الگوی دانشگاههای دیگر در این زمینه تبدیل شویم. چرا که در دانشگاههای دولتی حراست برای تحول شرایط خاصی دارند اما در دانشگاه آزاد اسلامی شرایط فراهمتر است. در شرایط فعلی دانشگاه، حراست همپای دانشگاه، معاونتها و واحدهای تخصصی، خودش را بهروز میکند و از ظرفیتهای موجود جامعه و دانشگاه غافل نخواهد شد.
آنا: در واقع حراست با این الگو بهدنبال صیانت از مدیریت اجرایی دانشگاه و صیانت از بدنه دانشگاه است؟
موسوی: همانطور که گفتم دانشگاه از ارکان مختلفی تشکیل شده است. دانشگاه غیر از این ارکان سرمایهها و داراییهای زیادی دارد. حراست برای صیانت از همه اینها باید برنامه، طرح و ایده داشته باشد و بتواند آن نقش صیانتی خود را بهدرستی ایفا نماید. نمیتوان فقط به دانشجویان پرداخت و از داراییهای دانشگاه غافل شد یا اعضای هیئت علمی را نادیده گرفت یا اینکه کارکنان را رها کرد. حراست باید جامعنگر و چندبعدی باشد. در این مسیر باید از نظر ساختاری و شیوههای اجرا و شرح وظایف تحولاتی ایجاد کنیم تا به نقطه مطلوب برسیم.
آنا: آیا حراست دانشگاه برای فضای مجازی هم برنامه دارد؟
موسوی: از دغدغههای اصلی بنده همین فضای مجازی است چراکه در این زمینه سابقه فعالیت دارم. در زمینه نوشوندگی ساختاری، موضوع فضای مجازی نیز دارای اولویت است. حراست حتماً باید در حوزه فضای مجازی نقشی سازنده و اثرگذار داشته باشد.
آنا: برنامه شما برای ساماندهی کارکنان حراست در دانشگاه چیست؟
موسوی: محیط دانشگاه محیطی فرهیخته است، محیطی است که با علم سروکار دارد. دانشگاه آزاد اسلامی یک میلیون و 320 هزار دانشجو، 50 تا 60 هزار عضو هیئت علمی، 700 مدرسه دارد برای اینکه بتوانیم همه بخشهای دانشگاه را پوشش دهیم باید حراستی منسجم داشته باشیم.
حراست منسجم هم به این مفهوم نیست که ستاد قوی باشد و به اجزا توجه نشود. آن نگهبانی که از سیستم اداری حراست میکند ویترین و تابلوی حراست دانشگاه است باید از همه لحاظ به او توجه کنیم. آموزش خوب ببیند لباس مناسب داشته و از منزلت اجتماعی مطلوبی برخوردار باشد. وقتی کارکنان حراست احساس کنند که به آنها توجه میشود حتماً انگیزه بالایی برای انجام مأموریتهای خود خواهند داشت. یکی از اولویتها در برنامههای جدید توجه به این قشر عزیز است. تلاش میکنیم این عزیزان را از بعدهای مختلف تجهیز کنیم و آموزشهای لازم را ارائه دهیم تا این قشر عزیز بتوانند آن مأموریتهای خطیر خود را به نحو مطلوبی به انجام برسانند.
آنا: آقای مهندس برنامهای برای کارکنان شرکتی دارید؟
موسوی:خوشبختانه قشر شرکتی در حراست کمتر از سایر اجزاء دانشگاه است. بیشتر نیروهای حراست قراردادی یا رسمی هستند. برنامه داریم که حمایت مادی برای این عزیزان بیشتر شود. کارکنان حراست مسئولیت حفظ و حراست از اموال دانشگاه را برعهده دارند باید شرایط خوبی داشته باشند تا بتوانند مسئولیت خود را بهدرستی انجام دهند. به همین دلیل برنامهای برای این کارکنان خدوم داریم که در آینده درباره آن اطلاعرسانی خواهیم کرد.
انتهای پیام/4071/4040/پ
انتهای پیام/