راهکاری برای ترمیم بافت و اندام آسیبدیده
مسعود مظفری رتبه دوم پژوهشهای بنیادی گروه زیست و فناوری علوم پزشکی در بیستمین جشنواره جوان خوارزمی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: طرح من در رابطه با ارائه راهکارهای مهندسی برای ترمیم بافتها و اندامهای آسیبدیده است. برای جایگزینی و ترمیم بافتی از تکنیکهای مهندسی استفاده میشود که در این طرح شیشههای زیست فعال را به کار گرفتهایم. شیشههای زیست فعال در طبقهبندی گلسها و سرامیکها کاربرد دارند؛ اما از این نوع شیشه برای ترمیم بافتهای پوستی و نرم هم استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود پنج سال برای توسعه این طرح زمان صرف شده است، افزود: با این راهکار حتی میتوان استخوانهای آسیبدیده سایز بزرگ را درمان کرد. گفتنی است مدت درمان با این طرح نسبت به طرحهای مشابه کمتر است. این روش درمانی نوین تنها محدود به استخوان نمیشود و برای درمان سوختگیهای درجه سه و ترمیم عصب هم کاربرد دارد.
مظفری که دانشآموخته دانشگاه امیرکبیر و عضو هیأت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی و دانشگاه علوم پزشکی ایران است، افزود: در این طرح از نانوذرات و ذرات با ساختار نانومتخلخل استفاده شده است که این نانومتخلخل مسئولیت رهایش یونها به محیط اطراف را برعهده دارد. بدینترتیب میتوان یونهای مختلفی را در این ساختار جای داد تا آنها را آزاد کند و بیماری را درمان کنند. از آنجایی که این پروژه در پژوهشهای بنیادی قرار میگیرد. بنابراین گستردهتر از یک طرح است، کاربردهای زیادی دارد و میتوان در حوزههای مختلف پزشکی آن را بسط داد.
وی افزود: امکان تجاریسازی این طرح وجود دارد؛ اما تولید آن در مقیاس بالا در کشور کمی دشوار است. کارهای کلینیکی این طرح را در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال انجام شدن است. آزمایشهای حیوانی بهطور کامل انجام شده است و نتایج بسیار خوبی دریافت کردهایم. روی بیماران پوستی آزمایش شده است و در حال آزمایش آن روی بیماران استخوانی هستیم. امیدواریم وارد بازار شود هرچند که شرایط بازار از شرایط دانشگاهی متفاوتتر است. وارد کردن محصول به بازار کار محقق نیست و نمیتوانیم در این باره اظهارنظر کنیم.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/