برخی کشورهای همسایه از تروریستهای مرزی حمایت تسلیحاتی میکنند
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سیدمحمود علوی در جلسه صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سؤال جهانبخش محبینیا نماینده مردم میاندوآب مبنی براینکه وزارت اطلاعات برای رفع اقدامات مخل امنیت و جلوگیری از هرگونه بحران در سال 1397 چه تمهیدات امنیتی مطمئن به مرحله اجرا و عمل درآورده است، اظهار کرد: سؤال بیشتر در حوزه امنیت است و مسائل دیگری را کمتر در بر گرفته است. شرایط امنیتی ما با سالهای گذشته متفاوت است و با شرایطی مواجهیم که سرویسهای امنیتی کشورهای امنیتی همسایه و دوردست مستقیم علیه امنیت کشور ما وارد عمل شدهاند.
وی افزود: از جریانهای تروریستی با تمام وجود به صورت نقدی، آموزشی و تجهیزاتی حمایت میشود. ما سالهایی را پشت سر میگذاریم که یکی از حامیان تروریستها یعنی داعش دولت خودخوانده تشکیل داده بود و تروریستها در حوزه این دولت خودخوانده مراکز آموزشی مجهز مربوط به ارتشهای عراق وسوریه بهره مند بودند وآموزش میدیدند.
وزیر اطلاعات اضافه کرد: سلاح و مهمات ارتشهای سوریه و عراق در اختیار اینها قرار گرفته بود. امروز هم اگر داعش زمین را از دست داده، اما اسلحه را از دست نداده و سلاح را زمین نگذاشته است. پشتیبانی لجستیکی از گروههای تروریستی توسط سرویسهای کشورهای همسایه با تمام معنا ادامه دارد . شرایطی را در منطقه فراهم کردند که اگر پیش از این تیمهای تروریستی در جنوب شرق کشور یا شمالغرب با یک پیکان وانت و چند اسلحه کلاشینکف وارد کشور میشدند، امروز با ماشینهای نو شاستی بلند تیزرو و کنترلهای قوی با اسلحههای تیربار و فشنگهای غنی و حتی با توپهای 23 میلیمتری وارد مرزهای ما میشوند.
علوی با بیان اینکه قبلاَ آموزشهای اینها در حد آموزشهای ابتدایی چریکی بود، تصریح کرد: امروز اضافه بر آموزشهای چریکی و نظامی آموزشهای اطلاعاتی میبینند که چگونه تماسها و ارتباطهای خود را از دید منابع اطلاعاتی پنهان نگهدارند.
وی با تأکید بر اینکه سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با تمام توان علیه ما وارد میدان شدهاند و گروههای تروریستی را ساماندهی میکنند، گفت: آمریکای جنایتکار و جریانهای ضد انقلابی سعی در هم افزایی دارند و در سطح دنیا در این چند سال اخیر بیش از 64 همایش و نشست هم اندیشی بین جریانهای مختلف قومی و ضد انقلابی برگزار شده است برای اینکه صف مبارزه خود با جمهوری اسلامی را یکی کنند.
وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی با مسئله امنیت چگونه برخورد کردیم، تأکید کرد: آیا نسبت به اعتبارات دستگاههای امنیتی و وزارت اطلاعات توجه لازم صورت گرفته است؟
وی با بیان اینکه وضعیت بودجههای وزارت اطلاعات همچنان بودجه قبل از این وضعیت است، گفت: انتظارات از وزارت اطلاعات بالاتر رفته است. طبیعی است که وقتی امکانات لجستیک وزارت اطلاعات متناسب با حرکت و بسیج دشمن نباشد با تهدیدها مقداری مشکلتر حرکت میکنیم.
علوی اضافه کرد: وزارت از همان سالهای اول با احصای نقاط ضعف امنیتی فرصتها و تهدیدها و برآورد مسائل کلان امنیتی سند راهبردی امنیتی وزارت را تنظیم و برپایه آن سیاستهای اجرایی را تدوین کرده است و برنامههای عملیاتی را طراحی کرده و کارنامه خود را با مبنای علمی علاوه بر تجارب سی و چند ساله اطلاعاتی تنظیم کرده است.
وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات تقویم امنیتی سال را تنظیم کرده و در اختیار مقامهای کشور قرار داده است، گفت: وزارت اطلاعات پیشگیری را مقدم بر درمان قرار داده است و برخوردهای سختافزارانه و اتاق عمل را به عنوان آخرین راهکار درمان به حساب آورده است.
علوی گفت: برای پیشگیری از چالشها با پیشبینی بیش از 30 گزارش راهبردی را طی ده ماه گذشته در اختیار مقامهای عالی نظام قرار داده و نشان داده که دارای هوشمندی پیشبینی حوادث امنیتی است.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه در میدان مقابله با تهدیدهای امنیتی با توجه به توسعه حرکت تیمهای تروریستی و بسیج دشمن تصریح کرد: هفتهای دو تیم تروریستی را شناسایی و اقدامات آنها را خنثی میکنیم. و دامنه رصد را بر تحرکات تیمهای تروریستی گسترش دادیم.
وی گفت: در زمینه علل شکلگیری تیمهای تروریستی بررسیهای لازم را انجام دادیم و تا کنون بیش از 300 مورد تیم تروریستی را شناسایی کرده و به موقع زیر ضربه بردیم و از اقدام آنها جلوگیری کردیم.
علوی با بیان اینکه از فشارهای غرب، جنوب و شرق کشور تنها مواردی که اینها موفق بودند، همین چند مورد اخیر بود، گفت: این در شرایطی است که در سالهای پیش از خدمت من که شرایط سرویسهای امنیتی به این اندازه نرسیده بود، ما چند اقدام تروریستی در مسجد امام علی زاهدان، مسجد جامع زاهدان و مسجد امام حسین چابهار و ... داشتیم.
وزیر اطلاعات تأکید کرد: امروز موفق شده از هر 100 اقدام تروریستی 97 تا 98 اقدام آنها را خنثی کند و فقط در یکی دو مورد موفق شدند، در کجای دنیا تیمی که 98 گل زده ویکی دو گل خورده را به عنوان تیم بازنده به حساب میآورند؟
وی با بیان اینکه ایران در بین کشورهای کشورهای پیشرفته دنیا که از قویترین سرویسهای اطلاعاتی برخوردار هستند، از نظر ناامنی در آخرین ردیف قرار گرفته است، گفت: هیچ سرویس امنیتی را پیدا نمیکنید که ادعا کند میتواند جلوی صددرصد اقدامات تروریستی را بگیرد.
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/