پژوهش لازمه پیشرفت کشور است/آفتاب تابان برجام کجاست؟!
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کنگره «مصطفی شهید» به مناسبت هفتمین سالگرد شهادت مصطفی احمدی روشن با حضور پدر شهید و سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
سعید جلیلی در این کنگره اذعان داشت: تقارن گرامیداشت شهید احمدیروشن با هفته پژوهش جای تأمل دارد، چراکه شهدای هستهای اجازه ندادند پژوهش در کشور متوقف شود. شهدا این باور را داشتند و به همه آموزش دادند، کشوری که میخواهد به حیات خود ادامه دهد و پیشرفت کند به پژوهش نیاز دارد. دشمنانی که میخواستند مانع پیشرفت کشور شوند به دنبال ایجاد موانعی بر سر راه پژوهش هستند.
جلیلی اظهار کرد: کسانی که شعار پیشرفت در کشور میدهند، بگویند که آیا موانع اعمالشده بر سر راه پژوهش در کشور وجود دارد یا خیر؟ ترور، خرابکاری و تحریم تمام گزینههایی بود که مانع از پژوهش در کشور میشد و کسانی در کشور بودند و مقابل این زورگویی دشمنان ایستادند. آنها گفتند نمیخواهیم پیشرفت و پژوهش کشور منوط به اجازه کشورهای دیگر باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: احمدی روشن برای این بزرگ است که ثابت کرد غرب تمام جهان نیست. پیشنهاد میکنم که برجامخوانی را در کشور و دانشگاهها شروع کنید و با خواندن این توافق، موانعی که بر سر راه حق پژوهش کشور گذاشتند، مشخص میشود. اگر شهدا خون خود را در راه پیشرفت و پژوهش دادند، بهدنبال رساندن این پیام بودند که ملتی که آزادی را حق خود میداند بهدنبال حق آزادی پژوهش نیز هستند. همانهایی که گفتند بدون توافق با کدخدا دیپلماسی میسر نمیشود، اعتراف میکنند همه چیز را در آمریکا محدود نکنیم و ادعا دارند که باید کنشگری ملت را افزایش دهیم.
جلیلی با اشاره به افزایش کنشگری ملت گفت: افزایش کنشگری خوب است اما به این معنی نیست که دو سه حق پژوهش یک ملت را خلق کنیم. الان ادعا دارند که غرب همه دنیا نیست. این حرف درستی است اما چرا کشور را معطل ثبت SPV میکنند. اینکه میگوییم آمریکا افول اخلاقی کرده، کشور ما 65 سال پیش به آن اعتراف کرد و این را که غرب همه عالم نیست 40 سال پیش با جمله تاریخی امام(ره) که گفت آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، اذعان کردیم.
وی ادامه داد: اگر به این باور رسیدهایم که غرب امیر عالم نیست، چرا باید کنوانسیونهای آنها را قبول کنیم؟ اگر صادقانه رفتار میکنیم، آن مترسکهایی را که از غرب و کدخدا عَلَم کرده بودیم پایین بگذارید.
جلیلی در پاسخ به این سؤال که چرا دشمنان به ترور روی آوردهاند اظهار کرد: این موضوع مطرح نبود که ایران تحریمی را دور زده یا آن کار تحقیقاتی را که منع شده بود انجام دادهاند بلکه این دیدگاه جوانانی همچون احمدی روشن و رضایینژاد که موانع موجود را کنار زدهاند برای دشمن خطرناک بود. شهدا ثابت کردند که میشود ایستاد، مقاومت کرد و به پیشرفت رسید. این شهدا نشان دادند که هر آنچه قدرتها میخواهند نمیشود. یکی از ابزارهای قدرت ملی حافظه ملی است. برای حفظ منافع ملی نباید فراموش کرد که این انقلابیون بودند که از اول میگفتند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند کند. آیا ما نگاهمان به غرب است یا کسانی که میگفتند باید با کداخدا سازش کرد.
جلیلی ادامه داد: اگر برجام یک دستاورد داشت، آن تجربه حاصل از بدعهدی آمریکا بود که نباید فراموش کرد. قطعاً دشمن هراس دارد که آزادی خرمشهر به آزادی جنوب لبنان برسد و اکنون گفتمان مقاومت روند پیروزی رژیم غاصب صهیونیست را به شکست در 33 روز و نهایتاً به دو روز رساند.
وی گفت: باید از کسانی که تمام مشکلات کشور را به برجام گره زده بودند پرسید که آفتاب تابان برجام کجاست؟! باغ گلابی برجام کجاست؟! امضای وزیر امور خارجه آمریکا که تضمین بود، کجاست؟! قصد محاکمه نداریم ولی تمام این موارد جای سؤال دارد. در کجا این معامله انجام میشود که طرفهای مقابل از تعهد خود خارج شوند اما به ما هم بگویند که باید بر تعهد خود باقی بمانید. خطاب به کشورهای اروپایی میگویند که این سخن ملت ایران نیست که آنها فراتر از انتظار ظاهر شدهاند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر اینکه کشورهای غربی حتی حاضر به محکومیت خروج آمریکا از برجام نشدهاند افزود: تنها به ابراز تأسف عمیق بسنده کردهاند، باید توجه داشته باشیم که بندهای 26 و 36 برجام به ما اجازه میدهد که درصورت نقض برجام توسط کشورهای متعهد، از این توافق خارج شویم. اگر اروپاییها و بعضی افراد در داخل کشور میگویند برجام خوب است، پس چرا ملت ایران هزینه آن را پرداخت کنند؟
جلیلی در پایان گفت: این شهدای دانشمند نهتنها از حق هستهای دفاع کردند بلکه از تمام حقوق ملت ایران دفاع کردند. همچنان که کسانی که از خرمشهر دفاع کردند نهتنها از یک شهر بلکه از تمامیت کشور دفاع کردند. نباید سرنوشت کشور را به کشورهای اروپایی گره زد. کل صادرات جمهوری اسلامی ایران به 28 عضو اتحادیه اروپا برابر با 47 درصد صادراتمان به افغانستان است. بنابراین باید از سایر ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم و مهمترین ظرفیت کشور، نیروی انسانی و جوانان انقلابی است.
انتهای پیام/4116/4115/پ
انتهای پیام/