صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷
گزارش آنا از جشنواره خوارزمی؛

کدام طرح‌ها در بیستمین جشنواره خوارزمی مورد تقدیر قرار گرفتند

12 طرح برتر جشنواره جوان خوارزمی شامل پنج طرح در پژوهش‌های بنیادی، سه طرح در پژوهش‌های کاربردی، دو طرح توسعه‌ای و دو طرح در نوآوری تقدیر شد.
کد خبر : 345031

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیستمین جشنواره جوان خوارزمی به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، وزارت آموزش‌وپرورش و مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد. 12 طرح برتر این جشنواره شامل پنج طرح برتر در پژوهش‌های بنیادی، سه طرح برتر در پژوهش‌های کاربردی، دو طرح برتر در طرح‌های توسعه‌ای و دو طرح برتر در نوآوری تقدیر شد.


رتبه اول پژوهش‌های بنیادی در گروه علوم پایه به طرح «تحلیل استاتیک برنامه‌ها با استفاده از هندسه جبری و نظریه احتمال» تعلق گرفت. مجری این طرح امیر کفشدار گوهرشادی بود. طرح «مدل دینامیکی تابش هاوکینگ از سیاه‌چاله‌های کیهانی» از جواد تقی‌زاده فیروزجایی و طرح «ابررسانایی، ترابرد اسپینی و اثرات توپولوژیکی در مواد دوبعدی» از علی قربان‌زاده مقدم رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی در گروه علوم پایه شدند.


طرح «ارائه راهکارهای مهندسی برای ترمیم بافت‌ها و اندام‌های آسیب‌دیده» از مسعود مظفری نیز رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی در گروه زیست‌فناوری و علوم‌پایه پزشکی کسب کرد. رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی در گروه فناوری‌های شیمیایی نیز به طرح «سنتز نانوساختارهای اصلاح‌شده برای اندازه‌گیری مقادیر ناچیز داروها و آلاینده‌های زیست‌محیطی و بیولوژیکی» از مظاهر احمدی رسید.


طرح «تونل صدای جهت‌دار» از امین گلین شریف دینی نیز رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی در گروه مکانیک را به دست آورد. رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی در گروه هنر نیز به طرح «ساختار روایی فیلم‌نامه داستانی» از فائقه عبدالهیان تعلق گرفت. «طراحی و ساخت حس‌گر اولتراسونیک با کاربرد در کنتور اولتراسونیک گاز» از سیدفؤاد موسوی نیز رتبه سوم پژوهش‌های کاربردی در گروه مکانیک را کسب کرد.


رتبه اول طرح‌های توسعه‌ای در گروه برق و کامپیوتر نیز به طرح «گیرنده دو کاناله فوق‌سریع با ابعاد کوچک در باند فرکانسی 2-18 گیگاهرتز» از احمد مرتضایی و احسان جوهری سلماسی رسید. طرح «سامانه مدیریت تراکنش‌های مالی آریانا» از بردیا دارایی نیز رتبه دوم طرح‌های توسعه‌ای در گروه نرم‌افزار و فناوری اطلاعات را به دست آورید.


رتبه سوم نوآوری در گروه برق و کامپیوتر به طرح «اسکلت خارجی غیرفعال برای کاهش مصرف انرژی و تأخیر خستگی در عضلات مفصل ران در هنگام دویدن» از رضوان نصیری تعلق گرفت. طرح «اندازه‌گیری آزمایشگاهی و ارتعاشات چرخ برون‌جاده‌ای با استفاده از سیستم‌های ابتکاری داده‌برداری» از حمید تقوی‌فر رتبه سوم نوآوری در گروه مکانیک را کسب کرد.


در میان طرح‌های منتخب دو طرح برگزیده در آستانه نیمه‌صنعتی شدن هستند، پنج طرح در مرحله صنعتی شدن و دو طرح در مرحله تجاری‎سازی قرار دارند. 


در بخش دانش‌آموزی بیستمین جشنواره جوان خوارزمی نیز 8 هزار طرح ارسال شده بود که بعد از بررسی‌ها 400 طرح برای ارزیابی به هیأت داوران فرستاده شد. از این تعداد 31 طرح در جشنواره موردتشویق قرار گرفت.


طرح «برنامه‌نویسی ترکیبی بر مبنای جاوا» از عدنان بابکان رتبه اول کامپیوتر، طرح «مترجم دوطرفه ناشنوایان» از اوژن دلیلی و مهدی قاسم علی‌پور رتبه دوم کامپیوتر و طرح «تایپتل» از مهدی شکیبا رتبه سوم کامپیوتر را کسب کردند.


طرح «قلم سه‌بعدی» از مهدی خلیل‌زاده شبستری و آروین دلاوری رتبه دوم برق و الکترونیک، طرح «موتور براشلس قطبی با مدار درایور الکترونیکی» از سینا چرتاویی کاظم‌پور رتبه سوم برق و الکترونیک را به دست آوردند.


 طرح «مبدل AC TO AC با THD ناچیز و PFC پیشنهادی» از مهراب قاسمی رتبه سوم برق و الکترونیک، طرح «ربات لوله‌نورد» از علیرضا مفتخر رتبه سوم مکانیک و طرح «ساخت دستگاه رینگ‌جمع‌کن» از محمدمهدی تقی‌زاده پورکفاش رتبه سوم مکانیک را کسب کردند.


طرح «حذف آلاینده‌های آبی و صنعتی توسط نانوفیلتر طبیعی» از ام‌البنین بلوچی‌زاده رتبه دوم نانوتکنولوژی و طرح «دستگاه الکتروریسی آموزشی» از حسین پاشایی پیرلوجه رتبه سوم نانوتکنولوژی را به دست آورند.


معصومه مهدی‌خانی با طرح «شیوه مبارزه نوین با کرم خراط» رتبه دوم کشاورزی و منابع طبیعی، مهدی قاسمی با طرح «همیار الکترونیکی چوپان» رتبه سوم کشاورزی و منابع طبیعی و محمد سلیمانی و امیرحسین بهزادی با طرح «دستگاه تولید کشک سنتی» رتبه سوم کشاورزی و منابع طبیعی را کسب کردند.


طرح «طراحی و ساخت قطعه قابل‌حمل برای تشخیص و هشدار انواع ژل الکتروفورز» از زهرا غفاری و زینب افتخاری طرقی رتبه سوم علوم زیستی را کسب کردند.


رتبه اول هنر به طرح «تقلای پیدایش» سیده فرناز جلال‌زاده رسید. طرح «پارچ و کوزه دوجداره» از آریا سیاوش‌پور، طرح «تارین پوست» از عارفه فیروزی طرح «سیم کوتاه آیینه‌ها نمی‌شکنند» از علیرضا ناظمیان رتبه دوم هنر را کسب کردند. محمدسجاد عبدالوندی با طرح «خلأ دید» و محمدحسین عوض‌پور با طرح «نگار ط » رتبه سوم هنر را به دست آوردند.


 رتبه اول زبان و ادبیات فارسی به مجموعه  شعر «از چشم پنجره» از ابوالفضل حامی مایان و مجموعه شعر «کدام تو» از صالح رحیمی بافقی رسید. بیتا شمشیری با اثر «دردهای روییدنی» رتبه دوم زبان و ادبیات فارسی را کسب کرد.


طرح «مجموعه داستان‌های کوتاه به زبان انگلیسی با عنوان رنگ زندگی» از پردیس مقدسی رتبه دوم ادبیات را کسب کرد. امین صمدی با مجموعه شعر «من بین زمین و آسمان گیر کرده‌ام» رتبه دوم زبان و ادبیات فارسی رسید. بهار رهنما عراقی با داستان «از گربه بپرس»، مجید صالحی با اثر «ضرب‌المثل‌های محلی خواف»، حسین لجه با طرح «مجموعه داستان افسار» رتبه سوم ادبیات فارسی را به دست آوردند.


طرح «آزمونی برای سنجش خلاقیت» از محمدمهدی حاجی‌غلام سریزدی و طرح «بررسی مردم‌شناختی روستای فرارو سیرک هرمزگان با تأکید بر صنعت گردشگری» از محمد سالاری و علیرضا صالحی رتبه سوم علوم اجتماعی و روانشناسی را کسب کردند. نصیر زارع سلماسی و نسیم زارع سلماسی نیز با طرح «کیسه‌های گرماده» رتبه سوم شیمی را به دست آوردند.


فراخوان بیستمین جشنواره جوان خوارزمی در فروردین آغاز و در پایان مرداد تمام شد. طرح‌های ارائه‌شده پس از ثبت در سامانه الکترونیک براساس ماهیت و شاخص‌های تعریف‌شده ارزیابی شد و طرح‌های برتر به هیأت داوران جشنواره جوان پیشنهاد شد. پس از فراخوان جشنواره، 675 طرح در بخش دانش‌پژوهان ثبت شد که پس از ارزیابی و حذف موارد غیرمرتبط 375 طرح در 16 بخش تخصصی برای ارزیابی به کارشناسان ارسال شد.


انتهای پیام/4021/ 4007/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر