صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۴ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
مدیر عامل سانا خبر داد

امکان تامین صد در صدی انرژی کل کشور از منابع تجدیدپذیر/ اختصاص 300 میلیارد تومان منابع جدید برای تجدید پذیرها

مدیر عامل سازمان انرژی‌های نو(سانا) با بیان اینکه اکنون سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی کل کشور کمتر از یک درصد است، گفت: زمینه فنی و استعداد تامین انرژی صد در صدی کل کشور از طریق منابع تجدیدپذیر وجود دارد.
کد خبر : 34483

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا محمد صادق‌زاده در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با بیان اینکه در برخی کشورها سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از سبد کل انرژی به 30 درصد رسیده است، افزود: حتی در بسیاری از این کشورها هدف‌گذاری برای تامین انرژی کل از انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال 2030 به 50 تا 80 درصد می‌رسد. امیدواریم سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران نیز با تعیین سهم آن از طریق شورای عالی انرژی و تامین منابع با تعیین عوارض بیشتر شود.


سهم انرژی تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور مشخص نشده است


وی با تاکید بر اینکه میزان انرژی‌های تجدیدپذیر از سبد انرژی به سیاست کلان هر کشور بستگی دارد، تصریح کرد: بر اساس قانون اصلاح الگوی مصرف که از 5 سال گذشته در مجلس تصویب و ابلاغ شده است، باید سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از کل انرژی مورد نیاز کشور در شورای عالی انرژی تعیین شود اما متاسفانه این شورا طی این مدت حتی یک جلسه هم تشکیل نداده است.


صادق‌زاده ادامه داد: تشکیل نشدن شورای عالی انرژی و تعیین نشدن سهم انرژی‌هایجدیدپذیر در سبد انرژی، کشور را متحمل ضرر و زیان‌های بسیاری کرده است.


مدیر عامل سازمان انرژی‌های نو با اشاره بر ابلاغیه وزیر نیرو درباره تعرفه‌های انرژی‌های جدیدپذیر اضافه کرد: خوشبختانه وزیر نیرو تعرفه‌های جدیدی را برای انرژی‌های تجدید‌پذیر ابلاغ و در آن وجه تمایزی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر قائل شده است.


وی بیان کرد: در سال‌های گذشته نرخ واحدی برای انرژی‌های تجدید‌پذیر و انرژی‌های پاک پرداخت می‌شد که خوشبختانه این نقیصه در ابلاغیه جدید وزیر نیرو رفع شده است.


به گفته صادق‌زاده، اگر هزینه واحد برای همه انرژی‌های تجدیدپذیر پرداخت شود در واقع نه تنها هزینه تمام‌شده تولید را پرداخت نشده است بلکه به تبع آن، سیاست عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز دنبال شده است.


وی تاکید کرد: وزارت نیرو همواره نسبت به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور علاقه‌مند بوده است اما همه عوامل در اختیار این وزارتخانه نیست بلکه مهم‌ترین بخش یک فرآیند، اقتصاد آن است.


یارانه 90 درصدی سوخت‌های فسیلی و عدم حمایت از تجدیدپذیرها


این مقام مسئول با انتقاد از یارانه حدود 90 درصدی سوخت‌های فسیلی در کشور گفت: با اختصاص دادن یارانه‌های 90 درصدی به سوخت‌های فسیلی عملا حمایتی از انرژی‌های تجدیدپذیر نکرده‌ایم. از طرفی اگر همین میزان یارانه برای بخش تجدیدپذیر نیز در نظر گرفته شود یقینا بخش خصوصی در حجم بسیار وسیعی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را دنبال خواهد کرد.


صادق‌زاده افزود: در نیروگاه‌های فسیلی ابتدا دولت سرمایه‌گذاری و سپس نیروگاه به بخش خصوصی واگذار شده است که اداره یک سیستم دولتی واگذار شده به بخش خصوصی چندان موفقیت آمیز نبوده است اما در انرژی‌های تجدیدپذیر دولت از ابتدا به صورت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی وارد عمل شده است.


مدیر عامل سازمان انرژی های نو با بیان اینکه میزان انرژی‌های تجدید پذیر در کشور باید در برنامه ششم توسعه به 5 هزار مگاوات برسد، تصریح کرد: تحقق این امر هزار و 500 دلار برای هر کیلووات سرمایه‌گذاری نیاز دارد که بسته به نرخ ارز این میزان متغیر خواهد بود.


وی ادامه داد: البته قرار نیست که دولت به صورت مستقیم این میزان را سرمایه‌گذاری کند بلکه منابع آن از طریق بانک‌ها صندوق توسعه ملی و فاینانس خارجی تامین خواهد شد و این مبالغ با نرخ تضمینی برق بازپرداخت می‌شوند.


ابراز تمایل خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر ایران


صادق‌زاده با بیان اینکه شرکت‌هایی از کشورهای آلمان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و چین متقاضی سرمایه گذاری در فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله بادی، خورشیدی و زمین‌گرمایی در ایران هستند، تاکید کرد: برای اینکه سرمایه‌گذاری‌ها مستقیما به واردات تجهیزات منتهی نشود و ساخت داخل و تولید برق را به همراه داشته باشند، به میزان 15 درصد در قیمت‌ها در صورت استفاده از تجهیزات ساخت داخل افزوده خواهد شد.


وی بیان کرد: هدفگذاری اولیه ما با توجه به اعتبارات خرید تضمینی برق تولید 5 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر در یک برنامه 5 ساله است که بر اساس آن هر کیلووات برق نیروگاه خورشیدی تا ظرفیت 10 مگاوات 6 هزار و 750 ریال، بازیافت تلفات در فرآیندهای صنعتی منتج به تولید برق سه هزار و 50 ریال بر کیلووات ساعت، هضم بی‌هوازی سه هزار و 150 ریال بر کیلووات ساعت و نیروگاه آبی کوچک سه هزار و 700 ریال بر کیلووات ساعت خریداری می‌شود.


مدیر عامل سازمان انرژی‌های نو با تاکید بر اینکه در صورت استفاده از تجهیزات ساخت داخل 15 درصد به این ارقام افزوده خواهد شد، گفت: در 10 ساله دوم قیمت‌های تعدیل‌شده در ضریب 7 دهم ضرب خواهد شد چرا که هزینه نیروگاه‌ها بعد از گذشت چند سال تنها شامل تعمیر و نگهداری می‌شود.


وی با بیان اینکه بیش از 40 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در آلمان نصب شده اند، اظهارکرد: 90 درصد این نیروگاه‌ها از نوع بامی هستند که وزارت نیرو نیز به علت مزیت های این بخش توجه خاصی به نیروگاه‌های خورشیدی دارد.


به گفته صادق‌زاده، بر اساس ابلاغیه وزارت نیرو برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی از سوی مشترکان تا سقف ظرفیت 20 هزار مگاوات معادل 9 هزار و 777 تومان در کیلووات ساعت خریداری می‌شود.


وی تاکید کرد: برق نیروگاه‌های خورشیدی مشترکان به صورت تضمینی و با کنتور جداگانه خریداری خواهد شد که این امر به علت جلوگیری از تلفات انتقال و توزیع برق برای وزارت نیرو نیز مقرون به صرفه خواهد بود.


بازار کساد تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی


صادق‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر سه تولیدکننده داخلی پنل‌های خورشیدی در کشور فعال هستند، ادامه داد: متاسفانه این تولیدکنندگان بازار خوبی برای فروش خود ندارند که امیدواریم از این پنل‌ها و تجهیزات ساخت داخل در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده شود.


وضع عوارض 30 تومانی برای مشترکان برق


مدیر عامل سازمان انرژی‌های نو درباره منابع پرداخت بهای برق تولیدی تجدیدپذیر بخش خصوصی عنوان کرد: بر اساس پیش‌بینی قانون‌گذار قرار است مبلغی معادل 30 ریال به عنوان عوارض از مشترکین برق دریافت و اعتبار 300 میلیارد تومانی آن برای حمایت از انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یابد که این رقم 400 مگاوات ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور را افزایش می دهد.


نصب 400 مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر در 18 ماه آینده


صادق‌زاده بیان کرد: بر این اساس میزان 400 مگاوات تا 18 ماه آینده توسط بخش خصوصی نصب می‌شود که هزینه برق تولیدی آنها به صورت ماهیانه پرداخت خواهد شد.


وی تاکید کرد: بر اساس مصوبه 7 قانون حمایت از صنعت برق دولت باید هر ساله مبلغ عوارض را متناسب با میزان مصرف در بودجه سنواتی خود افزایش دهد که پیشنهاد ما برای سال آینده افزایش میزان این عوارض از 30 ریال به 50 ریال است.


تولید برق از 4 نیروگاه زباله‌سوز در کشور


مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های زیست توده از موارد مورد توجه وزارت نیرو است، گفت: نیروگاه‌های زباله‌سوز علاوه بر تامین برق مشکلات ناشی از انباشت زباله در شهرها را نیز رفع می‌کند که این امر برای شهرهای دارای فشردگی جمعیت بسیار مناسب است.


وی درباره پایین بودن تعداد نیروگاه‌های زباله‌سوز در کشور افزود: ناراحتی و نگرانی برای کم بودن تعداد نیروگاه‌های زباله‌سوز در کشور وجود ندارد چرا که باید در راه‌اندازی این نیروگاه‌ها به علت محدودیت زیست‌محیطی دقت بسیاری صورت گیرد.


صادق‌زاده با بیان اینکه نیروگاه‌های زباله‌سوز و بادی و خورشیدی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند، خاطر نشان کرد: در نیروگاه‌های زباله‌سوز باید زباله‌ها با کیفیت و مقدار مناسب تحویل داده شوند بنابراین عملکرد آنها بسیار به محتوای زباله بستگی دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر