صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر بهداشت:

مقالات استادان و دانشجویان در حل مشکلات مردم هیچ تأثیری ندارد

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: بخشی از تحقیقاتی که توسط استادان و پژوهشگران انجام می‌شود برای مردم فایده‌ای ندارد.
کد خبر : 344572

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسن قاضی‌زاده هاشمی در آيين تجليل از پژوهشگران نمونه كشوری كه صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: از ابتدای دولت یازدهم تنها هشت دانشمند جزء یک درصد دانشمندان برتر بوده‌اند كه در حال حاضر به ٥٥ نفر رسيده است همچنين در حوزه پزشكی ايران كارنامه درخشانی دارد.


وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: توانستيم در توليد علم رتبه اول در منطقه را ده سال زودتر از برنامه كسب كنيم ولی اميدواريم به اين رتبه در توليد فناوری نيز برسيم.


وی گفت: هنوز راه طولانی در پیش داریم ولی فکر می‌کنیم در این زمانه که خبرهای منفی زیادی شنیده می‌شود، بازگو کردن دستاوردهای علمی می‌تواند کمک زیادی کند. سهم این وزارتخانه از شاخص‌هایی نظیر بودجه و تعداد مراکز هیأت‌علمی تقریباً کمتر از یک‌چهارم در کشور است ولی توانسته‌ایم در تولید علم و شاخص‌های علم و فناوری سهم بزرگی داشته باشیم و هزار و 150 شرکت دانش‌بنیان این وزارتخانه فعالیت مطلوبی دارند و 52 شرکت صادرکننده محصولات به خارج از کشور هستند و می‌توان گفت در حوزه تحقیقات در زمینه ورود تحقیقات به عرصه زندگی مردم و اقتصاد کشور این شرکت‌ها فعالیت مطلوبی داشته‌اند.


قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که از طریق علم و دانش و مغز و قلم می‌توان انقلاب را صادر کرد چراکه چین با همین روش توانسته خود را سرآمد کشورهای دیگر کند؛ اما مسئله اینجاست که چرا در مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور رتبه اول و دوم کنکور در کنار رتبه 84 هزارم نشسته و مشغول تحصیل هستند. همچنین در رشته‌هایی نظیر داروسازی در کنار رتبه اول، رتبه 104 هزارم نیز در حال تحصیل است. تعداد زیاد دانشگاه‌ها باعث شده کیفیت دچار مشکل شود.


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بخشی از تحقیقاتی که توسط اساتید و پژوهشگران انجام می‌شود برای مردم فایده‌ای ندارد و اساتید به‌دنبال این هستند که مقالات‌شان بین‌المللی شود و یا در اچ‌ایندکس نمایه شود، درصورتی‌که این نوع مقالات در زندگی مردم کارکردی ندارد. اگر از دانشگاه حرف می‌زنیم، امروز دانشگاه نسل چهار برای کشور مفید است. دانشگاهی که به گرفتاری‌های مردم فکر کند و باید به مشکلات جاری کشور فکر کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ تربیت انسان‌های بزرگ و مسئولیت‌پذیر می‌تواند انسان سرافراز را برای کشور رقم بزند.


انتهای پیام/4085/ 4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر