طراحی آیتمهای هوشمندسازی خودرو از سوی محقق دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پیشنیاز توسعه در کشور، شتاب به سوی توسعه علمی است. برای اینکه توسعه علمی در کشور شکل گیرد باید استعدادها و توانمندیهای علمی شناسایی شود.
چرخ دانشگاه در نظر دارد با معرفی اقدامات توسعهای در دانشگاه آزاد اسلامی سهمی در توسعه علمی و در نهایت در کشور داشته باشد.
یکی از مجامعی که استعدادهای پژوهشگران علمی را به نمایش میگذارد مسابقههای علمی است. دانشگاه آزاد اسلامی سالانه با برگزاری مسابقههای رباتیک در شکلهای مختلف این استعدادهای علمی را شناسایی و امکان رشد به آنها را میدهد.
دومین دوره رقابتهای ربوکاپ آسیا و اقیانوسیه دانشگاه آزاد اسلامی در آذرماه در کیش برگزار شد. محمدرضا بهمنی دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز یکی از مدالاوران مسابقه ربوکاپ درباره طرح تحقیقاتی خود به خبرنگار آموزشی پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: امسال با طرح خودروی هوشمند در مسابقات شرکت کردیم.
وی که مقام اول در بخش رباتهای نمایشی را کسب کرده است، افزود: این خودرو برای اولین بار در ایران ساخته شده اما نمونههای خارجی دارد. این خودرو قابلیتهای متعددی نظیر تشخیص اشیایی که از خیابان رد میشوند را دارد.
دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز ادامه داد: اگر موتور، ماشین و حیوانات از مقابل ماشین رد شوند، به راننده هشدار میدهد و حتی میتواند سرعت خودرو را کاهش دهد.
بهمنی درباره قابلیت دیگر این خودرو گفت: این خودرو قابلیت عیبیابی و ردیابی هم دارد. بسیاری از خودروهای داخلی با اینکه کامپیوتر دارند اما عیبیابی نمیکنند. این سیستم عیبیابی در این خودرو توسط چیپ الکترونیکی و نرمافزار موبایل طراحی شده است.
وی تصریح کرد: آیینههای این خودرو میتواند با استفاده از حرکت مردمک چشم تغییر زاویه میدهد اگر راننده حالت خوابآلودگی داشته باشند، خودرو را کنترل کند و هشدار دهد. همچنین اگر خودرو سرقت شود بلافاصله عکس سارق در شبکههای اجتماعی خود به خود پخش خواهد شد.
دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز ادامه داد: پیادهسازی فنی این طرح حدود 6 ماه طول کشید و اکنون در مرحله آزمایش و خطاست.
بهمنی درباره هزینه طرح بیان کرد: مبلغ نهایی این دستگاه یک و دویست تا یک و نیم میلیون تومان خواهد بود. با شرکتهای خودروسازی رایزنیهایی انجام دادهایم اما متأسفانه نظرشان این است که باید امکاناتی فراهم شود که هزینه تولید خودرو را کم کنند و خیلی مدرن فکر نمیکنند. البته بیش از این آپشنها هم میتوان به این نرمافزار اضافه کرد.
وی درباره حمایتهای دانشگاه آزاد اسلامی از طرحش ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز تقریبا همیشه حمایت کرده است ولی سیستم دانشگاه آزاد در جاهایی عیب دارد به عنوان مثال بنده هزینه مسابقه آبانماه سال گذشته را هنوز دریافت نکردهام. سال 2015 از طرف دانشگاه آزاد واحد داریون به مسابقه اعزام شدهایم سه میلیون برای رفتوآمد پرداخت کردند و گفتند که حمایت خواهیم کرد. برای پرداخت هزینه قطعات که حدود ده میلیون تومان خرج کردیم، نامهنگاری شد اما در نهایت پولی ندادند. اعلام کردند چون در استان این هزینه برای مسابقهها تصویب نشده هزینهای پرداخت نمیشود.
انتهای پیام/4040
انتهای پیام/