صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷
با هدف وصول بدهی خریدار؛

آلومینیوم المهدی روی میز فروش سازمان خصوصی‌سازی رفت+جزئیات

سازمان خصوصی‌سازی جنجالی‌ترین واگذاری تاریخ یعنی آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال را با هدف وصول مطالبات خود از خریدار قبلی روی میز فروش گذاشت.
کد خبر : 343857

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری آنا، سازمان خصوصی‌سازی در جدیدترین فراخوان واگذاری سهام و دارایی به‌منظور وصول مطالبات خود از خریدار قبلی نسبت‌ به واگذاری و انتقال سهام شرکت مجتمع آلومینیوم المهدی و دارایی‌های طرح آلومینیوم هرمزال با مشخصات و شرایط مصوب اقدام می‌کند.


براساس این گزارش میزان سهام قابل واگذاری شرکت مجتمع آلومینیوم المهدی 73.6 درصد، میزان دارایی قابل واگذاری دارایی‌های طرح آلومینیوم هرمزال 100 درصد تعیین شده است.


به گزارش آنا، شرایط پرداخت وجه معامله به‌صورت 340 میلیارد تومان به‌عنوان حصه نقدی معامله، پرداخت باقی‌مانده ثمن معامله به‌صورتی تعیین شده است که خریدار، تمام اقساط مربوط به این معامله را که خریدار قبلی تعهد کرده اما سررسید آن فرانرسیده است، تقبل و پرداخت می‌کند.


همچنین خریدار کلیه وجوه ریالی و ارزی پرداختی خریدار قبلی، بابت اقساط قرارداد واگذاری و سایر تعهدات مالی مندرج در قرارداد را پس از حسابرسی ویژه توسط سازمان خصوصی‌سازی، ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ نتیجه حسابرسی به این سازمان پرداخت می‌کند. خریدار متعهد است بابت حسن انجام این تعهد یک فقره چک به‌مبلغ یک هزار میلیارد تومان به سازمان خصوصی‌سازی تحویل دهد.


همچنین در سایر شرایط این فراخوان آمده است که خریدار متعهد است اقساط قرارداد تسهیلات دریافت‌شده از بانک صنعت و معدن را در سررسیدهای مقرر طبق جدول پیوست پرداخت کند.


متقاضیان می‌توانند حداکثر تا پایان وقت اداری روز سه‌شنبه مورخ 27 آذر 97 نسبت به ارائه تضمین خرید به ارائه پیشنهاد اقدام کنند و سازمان خصوصی‌سازی در رد یا قبول هر یک از پیشنهادهای واصله مختار است.


به گزارش آنا، سازمان خصوصی‌سازی می‌توانست این حجم از واگذاری را از طریق بورس انجام دهد.


براساس این گزارش پیش از این، جنجال‌های بسیاری بر سر نحوه ارزش‌گذاری و واگذاری سهام شرکت به خریداران قبلی به‌وجود آمده بود و عده‌ای وجود انحصار در این واگذاری و حتی برخورداری از رانت‌های ویژه را عامل حیف و میل شدن اموال در واگذاری بلوک کنترلی سهام شرکت آلومینیوم المهدی می‌دانستند.



خریدار و شرکت را بشناسید


به گزارش آنا، شرکت فروآلیاژ گنو (سهامی خاص) مالک یک درصد از سهام بانک تجارت است. ضمن اینکه علی‌محمدی مالک شرکت معادن فاریاب از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ کرومیت، فروکروم منگنز در خاورمیانه و ایران است. شرکت نوین آلیاژ سمنان که در زمینه تولید فروآلیاژهای کم‌کربن، متوسط کربن و پرکربن و انواع بوته‌های ریخته‌گری فعالیت می‌کند نیز متعلق به وی است.


براساس این گزارش، شرکت آلومینیوم المهدی در تیر ماه 1369 با برآورد اولیه هزینه سرمایه‌ 1.5 میلیارد دلار و با هدف تولید 110 هزار تن آلومینیوم در سال، قابل افزایش به 330 هزار تن در‌ بندرعباس‌، تأسیس شد. تا پایان سال 1381 تعداد 120 دیگ ساخته و راه‌اندازی شد؛ به طوری که ظرفیت تولیدی مجتمع به 55 هزار تن در سال رسید.


تعداد 120 دیگ دوم فاز یک طی سال‌های 1382 تا 1384 ساخته و در اردیبهشت ماه سال 1384 مجتمع به ظرفیت اسمی پیش‌بینی‌شده فاز یک (110 هزار تن) دست یافت. در خرداد ماه سال 1385 عملیات اجرایی فاز دوم (هرمزال) با سرمایه‌گذاری اولیه 8 هزار میلیارد ریال (متشکل از 400 میلیون یورو ارزی و 200 میلیارد تومان ریالی) و با هدف راه‌اندازی 228 دیگ آغاز شد. با تلاش متخصصان داخلی و همکاری پیمانکار خارجی، طی مدت 40 ماه در مهر ماه 1388 فاز دوم راه‌اندازی شد.


هرمزال به دلیل تأمین نشدن برق مورد نیاز تاکنون نتوانسته به ظرفیت کامل تولید خود دست پیدا کند. شرکت آلومینیوم المهدی هرمزال در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده شمش خالص آلومینیوم در کشور محسوب می‌شود و ظرفیت تولید آن حدود 257 هزار تن در سال است.


انتهای پیام/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر