داستان واقعی اما باور نکردنی در دانشگاه تهران
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، داستان واقعی ولی باور نکردنی در دانشگاه تهران. روز گذشته یکی از دانشجویان عضو تشکل انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در تماس با خبرنگار آنا از موضوعی خبر داد که از طرفی خندهدار و باور نکردنی و از سوی دیگر گریهدار و تعجبآور است.
ظاهراً بنیاد مصلینژاد که در فعالیتهای عمرانی خیرخواهانه فعالیتهایی دارد، تصمیم میگیرد یکی از سالنهای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران را بازسازی کرده و در اختیار دانشگاه قرار دهد. طبق اطلاعات دریافت شده بازسازی این بنا حدود هفت ماه پیش به پایان رسیده و به دلایل نامعلومی دانشگاه از افتتاح و اجرای برنامه در این سالن ممانعت به عمل میآورده است.
اما بعد از چندی مشخص میشود که این هفت ماه، سالن به دستور خیری که اقدام به بازسازی آن کرده، افتتاح نشده است.
صادق فرامرزی در گفتگو با خبرنگار آنا، در این خصوص میگوید، اظهار کرد: «طی فرآیند دموکراتیک از سال 92 دانشگاه تهران، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل این دانشگاه را از پروسه قرعهکشی سالنها کنار میگذارد و ما هر سال، برای اجرای برنامهها به مشکل برمیخوریم. در حالیکه برای تشکلهایی که با دولت همسو هستند هیچگاه این مشکل پیش نیامده است.»
قائم مقام سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران عنوان کرد: «سال گذشته به علت نبود سالن نتوانستیم برنامه برگزار کنیم. امسال بنا شد که برنامه در سالن شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شود.»
فرامرزی خاطرنشان کرد: «سالن شیخ انصاری از سال 95 مورد بازسازی قرار گرفته بود و حدود 7 ماه پیش بازسازی آن به اتمام رسید و قابل استفاده بود؛ اما از آن زمان تا هفته پیش به بهانه مراسم افتتاحیه برای سالن هیچ برنامهای در این سالن برگزار نشد.»
وی ادامه داد: «بالاخره بعد از چندین ماه، هفته گذشته مراسم افتتاحیه سالن برگزار شد و مشخص شد همه این معطلیها برای این بود که شخصی که هزینه بازسازیها را پرداخت کرده شرط گذاشته که برای افتتاح، وزیر علوم و شهردار تهران حضور داشته باشند.»
قائم مقام سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: «عباس مصلینژاد، هزینه این سالن را پرداخته است. کار عامالمنفعه به این معناست که فردی از هزینه شخصی خود، ملکی که برای عموم است را بسازد تا دیگران از آن استفاده کنند، کار خیر که موجب مالکیت نمیشود.»
اما بعد از ماجراهای افتتاحیه نوبت به اجرای برنامههای روز دانشجو در این سالن میرسد که براساس شنیدهها دانشجویان متوجه میشوند تنها شرط مصلینژاد در خصوص میهمانان افتتاحیه سالن نبوده و او در نحوه اجرای برنامه و اینکه سالن به چه کسانی تعلق گیرد نیز دخالت داشته و شرطهایی برای دانشگاه مطرح کرده است.
اینکه چرا مسئولان دانشگاه و دانشکده تا این حد اختیار به یک خیّر دادهاند، جای سوال بزرگی است که پاسخ آن به عهده مسئولان دانشگاه است، اما اینکه آیا فقط برای تشکلهای خاصی این تصمیمات و بهانهها مطرح میشود یا برای همه تشکلها این پیش شرطها صادق است هم سؤال دیگری است که میتوان مطرح کرد؟
فرامرزی در ادامه سخنانش گفت: «پس از افتتاح سالن ما به دانشکده مراجعه کردیم و درخواست برگزاری برنامه و فراهمکردن مقدمات دکور سالن را داشتیم که اعلام کردند مصلینژاد گفته است هیچکس حق ندارد در سالن دکور بزند. در هر موردی این سالن ورود میکنبم میگویند مصلینژاد گفته؛ هر برنامهای در این سالن برگزار نشود.»
وی تصریح کرد: «روز گذشته به مناسبت روز دانشجو قرار بود مراسمی با حضور محمدباقر قالیباف و جمشید جم برگزار شود که اولاً اجازه دکور زدن در سالن بهما داده نشد و دوماً هنگام شروع رسمی برنامه متوجه شدیم که هیچکس نحوه کار کردن با سیستم صوتی این سالن را نمیداند و نهایتاً قسمت شعرخوانی و سرود بهعلت مشکل سالن که حتی قبل برنامه اجازه تست گرفتن داده نشد ضربه خورد.»
قائم مقام سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران اظهار کرد: «مسئولان نیز با لحن و ادبیات بسیار بدی با ما برخورد کردند. دانشگاه میگوید مصلینژاد که سالن را بازسازی کرده مصلحت ندیده است که سالن در این چند ماه افتتاح شود و شما هم حق اعتراض ندارید.»
فرامرزی در پایان با بیان اینکه چرا استقلال دانشگاه بابت کمک مالی یک شخص زیر سؤال برود، گفت: «معاون فرهنگی دانشگاه هم در پاسخ اعتراض دانشجویان عنوان کرده است که مشکل خاصی نبوده و دانشگاه در برابر این اعتراض حق شکایت دارد.»
دانشجویان منتظر پاسخ مسئولان به مطالبات آنها میمانند و فارغ از این موضوع خاص باید روشن شود آیا یک خیّر به بهانه بنایی که ساخته میتواند تا این حد تصمیمگیر و صاحب اختیار باشد؟
انتهای پیام/4007/
انتهای پیام/