صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۲۴ - ۱۸ آذر ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

ابهامات درباره ماندن یا رفتن تاج از فدراسیون فوتبال

موضوع رفتن یا ماندن مهدی تاج از فدراسیون فوتبال این روزها با ابهاماتی همراه شده است.
کد خبر : 342445

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در حالی که فشارهای زیادی برای رفتن مهدی تاج از سمت ریاست فدراسیون فوتبال وجود دارد مسئله اساسنامه این فدراسیون به موضوعی مهم تبدیل شده است.


دو مسئله پشت سر اساسنامه فدراسیون فوتبال است: یکی اینکه اگر این اساسنامه مورد نظر دولت نیست پس براساس قوانین کشور، تاج باید بازنشسته شود. دیگری اینکه این اساسنامه به هیأت دولت فرستاده شده و پس از تأیید به فیفا ارسال شد و در آنجا چون این اساسنامه مورد تأیید دولت بود به تصویب رسید اما حالا اتفاقات دیگری افتاده است.


دولت، مرجع تمام تصمیم‌گیری‌ها به حساب می‌آید و تنها ارگانی است که می‌تواند در مورد تمامی ارگان‌های زیرمجموعه‌اش تصمیم بگیرد ولی تنها نهادی که نمی‌تواند در خصوص آن تصمیمی اتخاذ کند فدراسیون فوتبال است چرا که شرکتی خصوصی محسوب می‌شود و رئیس فدراسیون فوتبال باید در مجمع عمومی این فدراسیون تعیین تکلیف شود.


طبق مقررات داخلی اساسنامه، اگر دولت شخصاً اقدام کند و تاج را برکنار کند فوتبال ایران تعلیق می‌شود. فیفا به اصولی که دارد مقید است و تمامی کشورها در حال حاضر مسائل داخلی فوتبال ایران را مورد بررسی قرار می‌دهند و رصد می‌کنند. اصول فدراسیون فوتبال مستقل از تمام افراد دارای مسئولیت است. نباید فراموش کنیم خیلی‌ها منتظر هستند تا فوتبال ایران تعلیق شود و در جام ملت‌های آسیا که یک ماه دیگر برگزار می‌شود شرکت کنند به عنوان مثال کویت که در حال حاضر اردوی تمرینی‌اش را برگزار می‌کند جایگزین کشورمان شود.


قوانینی که در کشور به تصویب می‌رسد همگانی است، ولی در فدراسیون فوتبال شرایط متفاوت است. اعضای هیأت رئیسه در سال باید هشت جلسه برگزار کنند که البته بنا بر نیاز می‌تواند تا 12 جلسه هم افزایش پیدا کند. یک مجمع عمومی هم به صورت سالیانه برگزار می‌شود و نهایتاً در صورت اضطرار یک جلسه فوق‌العاده نیز برگزار خواهد شد.


مسئله‌ای که بسیار اهمیت دارد این است که کاری که بسیاری از اعضای هیأت رئیسه انجام می‌دهند شغل محسوب نمی‌شود چون براساس آن حقوق نمی‌گیرند، اگر این افراد براساس جلسات خود حقوقی دریافت می‌کنند فعالیت آنها یک شغل است و باید برکنار شوند، همانند محمدرضا ساکت دبیرکل فدراسیون که چون فعالیت او شغل محسوب می‌شد از سمت خود استعفا داد و ابراهیم شکوری جایگزین او شد.


مسئله بعدی اینکه اگر اساسنامه فدراسیون فوتبال را دولت تصویب کرده و فیفا براساس تأیید دولت آن را پذیرفته است نمی‌توان کاری برخلاف مواد داخل آن انجام داد. طبق قانون افرادی که در جلسات هیأت رئیسه شرکت می‌کنند حق‌الجلسه می‌گیرند و به آنها حقوقی داده نمی‌شود. بایستی تمامی این موارد که این روزها دچار ابهام شده است برطرف شود تا مشخص گردد تاج می‌تواند رئیس فدراسیون فوتبال باقی بماند یا ناچار است از سمتی که دارد استعفا دهد.


انتهای پیام/4051/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر