ماموریت شورای زنان فرهیخته، جبران کمبود حضور زنان در عرصههای مدیریتی است/ گردآوری بانک اطلاعاتی از زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی
دبیر شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با تبریک فرارسیدن زادروز حضرت فاطمه معصومه(س)و روز دختر، از تصویب بندی جدید در شیوهنامه ارزیابی عملکرد روسای واحدها خبر داد و گفت: «این اواخر با پیگیریها و مذاکرات شورای راهبردی و نظر مساعد و حسن نیت ریاست عالی دانشگاه و معاونت محترم برنامهریزی، بندی تحت عنوان به کار بستن مدیریت مشارکتی و استفاده از ظرفیت بانوان فرهیخته در عرصههای مختلف، در شیوهنامهای که با عنوان ارزیابی عملکرد روسای واحدهای دانشگاهی بود لحاظ شد.»
انتصاب 5 بانو بهعنوان سرپرست واحد در زمان مدیریت دکتر میرزاده
پاکیده در ادامه افزود: «این بند امتیازی دارد که بهزعم شورا قابلقبول است. لحاظ شدن این بند در این شیوهنامه و استفاده هرچه بیشتر از نیروی توانمند، صادق و امانتدار دانشگاه مدنظر این بند جدید است و به آن تأکید میکند. در تعدادی از واحدها و استانها علیرغم وجود زنان فرهیخته و توانمند و مدیر، عموماً پست و سمت مدیریتی برای آنها در نظر گرفته نشده و پستی فراتر از مدیریت گروه به این قشر خدوم و نخبه دانشگاهی واگذار نمیشود.»
دبیر شورای راهبردی زنان فرهیخته در ادامه ضمن اشاره به اهداف تشکیل شورای راهبردی زنان فرهیخته تصریح کرد: «یکی از اهداف اولیه تشکیل این شورا، جبران کمبود حضور زنان در عرصههای مدیریتی دانشگاه آزاد بود که بحمدالله با انتصاب 5 بانو بهعنوان سرپرست واحد در زمان مدیریت دکتر میرزاده و تأکید ایشان بر حضور زنان در عرصههای مدیریتی تا حدودی مؤثر و موفق بودیم، اما راه زیادی در پیش داریم.»
وی هم چنین گفت: «تصویب این بند در این شیوهنامه کمک میکند در جامعهای که سکان اکثر پستهای حساس آن را مردان در دست دارند، تواناییها و ظرفیتها و استعدادهای زنان دانشگاهی بیشتر و بهتر دیده شود.»
پاکیده تأکید کرد:«هدف اصلی و عالی شورای راهبردی زنان فرهیخته، حضور مثمر ثمر زنان توانمند دانشگاه در عرصههای مختلف تصمیم سازی و تصمیمگیری است.»
وی ادامه داد:«ما در شورای راهبردی به دنبال خودباوری در قشر نجیب و متواضع زنان دانشگاهی و ایجاد بسترهای مناسب در جامعه برای پذیرش مدیریت زنان هستیم. ما معتقدیم در جایگاهی که مردان و زنان داری توانایی و شایستگی یکسان و مساوی برای حضور در عرصههای تصمیمگیری هستند، نگاه جنسیتی نباید مانع ورود زنان اندیشمند در این عرصهها شود. این بند کمک میکند که بهصورت خودجوش روسای واحدها از نیروی بالقوه زنان در عرصههای مدیریتی استفاده کنند.»
لحاظ شدن شورای زنان فرهیخته در چارت سازمانی استانها
دبیر شورای راهبردی زنان فرهیخته در ادامه با اشاره به موفقیتهای کسبشده توسط شورای راهبردی زنان فرهیخته تأکید کرد: «اتفاق خوبی که رخ داده، لحاظ شدن شورای استانی زنان فرهیخته در نمودار سازمانی دانشگاه آزاد است. یعنی بهموازات شوراهای تخصصی، شورای زنان فرهیخته در چارت سازمانی استانها دیده شد. در حال حاضر در 12 استان شورای استانی زنان فرهیخته را تشکیل دادیم و در 18 استان باقیمانده نیز در اسرع وقت اقدام به تشکیل این شورا خواهیم کرد. چون استقبال استانها و شهرستانها از این شورا بسیار خوب و عالی بوده است.»
پاکیده افزود: «اقدام دیگری که قرار است صورت بگیرد برگزاری همایشی با عنوان زن، مدیریت و آموزش عالی است. این همایش در بهمن ما 1394 با همکاری واحد تهران جنوب برگزار خواهد شد. از دیگر برنامههای در دست اقدام این شورا، میتوان به برگزاری جلسه هماندیشی با بانوان استاد تمام دانشگاه در مهرماه سال جاری اشاره کرد.»
وی ادامه داد: «این زنان یک گنجینه برای دانشگاه محسوب میشوند و این جلسه بهمنظور تعاملات بیشتر و بهرهمندی از نظرات آنها برگزار خواهد شد و بهموازات آن نیز نشستهای علمی تخصصی خود را با موضوع زنان خواهیم داشت.»
دکتر متینه پاکیده با تأکید بر اینکه شورای راهبردی زنان فرهیخته راه دشواری را در پیش دارد خاطرنشان کرد: «ما هنوز در اول راه هستیم. تشکیلات نوپایی داریم که هنوز دو سال از تولدش نگذشته، بنابراین اکنون در حال بسترسازی هستیم. زمانی که شورای راهبردی زنان فرهیخته تشکیل شد، از بین 400 واحد دانشگاه آزاد اسلامی تنها یک خانم سرپرست واحد بود و آن واحد هم دخترانه بود. با تلاشهایی که دوستان در این شورا انجام دادند، در حال حاضر این عدد به 5 رسیده و انتصاب دو بانوی دیگر بهعنوان ریاست واحد در دست اقدام است. ولی هنوز راه بسیاری در پیش داریم.»
دبیر شورای راهبردی زنان فرهیخته در پایان با اشاره به گردآوری بانک اطلاعاتی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد:« ما در حال گردآوری بانک اطلاعاتی از زنان فرهیخته دانشگاه آزاد هستیم و درصددیم با معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد این بانک را گردآوری کنیم. همینکه شورای زنان فرهیخته در چارت سازمانی استانها دیده شدند عرصهای برای زنان در شهرستانها و مناطق محروم برای ورود درصحنه ایجادشده است. هرچند هنوز در اول راهیم باید با لطف خدا و همکاری دوستان بتوانیم به هدف برسیم.»
انتهای پیام/