صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قربانی:

دانشگاه آزاد هیچ محدودیت فراقانونی ندارد/ رشد تشکل‌ها در دانشگاه

مدیرکل تشکل‌های اسلامی ـ سیاسی دانشگاه آزاد گفت: محدودیتی فراتر از قوانین و مقررات مرتبط وجود ندارد و آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان رعایت می‌شود.
کد خبر : 331837

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تحقق استکبارستیزی، مشت‌های گره‌کرده علیه دشمن، تجلی‌گاه تبلور علم و اندیشه، انقلاب فرهنگی و هزاران عنوان دیگر فقط برخاسته از یک نقطه در کشور است؛ دانشگاه! از همین رو به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو به گفتگویی با محمد قربانی مدیرکل تشکل‌های اسلامی ـ سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخته‌ایم که مشروح آن را می‌خوانید.


تشکل‌های اسلامی تا چه حد می تواند نقش مؤثر در جریان ظلم ستیزی، داشته باشند؟


اگر یک تبارشناسی تاریخی مستند، مستدل  و البته مجمل از جنبش دانشجویی ایران داشته باشیم کاملاً روشن است که نقطه عطف آن که به‌نام «روز دانشجو» نامگذاری شده، مبارزه آشکار و روشن در مقابل امپریالیسم بین‌الملل، شیطان بزرگ آمریکا و انگلیس خبیث و دست نشانده آنها رژیم ملعون و منحوس پهلوی بود که در این راه سه شهید تقدیم کرد و این البته نقطه شروع این جریان درخشان است. قبل از این واقعه، اقدامات و تحرکاتی نیز بوده ولی به هرحال 16 آذر 1332، ستاره درخشان استحکام تشکیلاتی است. این خط را نباید گم کنیم؛ خط مبارزه با آمریکا. متأسفانه برخی تلاش کردند این خط گم شود که انحراف و استحاله را نتیجه گرفتند.


بنابراین جنبش دانشجویی ایران، نقش عمده و اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی تحت زعامت و رهبری حضرت امام خمینی(ره) علیه داشته است. بعد از پیروزی هم در تمام برهه‌ها حضور اساسی و مؤثر ایفا کرده است؛ تثبیت انقلاب اسلامی، نهادسازی، مبارزه با گروهک‌های تروریستی، حضور در دفاع مقدس و تلاش برای صیانت از انقلاب. همه این‌ها شاهد روشن این مبارزه بی‌امان فرزندان دانشجوی این ملت سلحشور با اقطاب استکباری و ظالمان عالم است.


آسیب‌های تشکل‌های دانشجویی را در چه می‌دانید؟


به نظر می‌رسد چند آسیب جدی وجود دارد: اول؛ فقر مطالعه؛ به این معنا که میزان مطالعه در تراز یک عنصر تشکیلاتی در جنبش دانشجویی، کم و با عرض تأسف خیلی کم است و علی‌رغم غنای تولید و تدوین هزاران هزار کتاب با ضریب معرفتی بالا، کمتر مورد توجه و مطالعه واقع می شوند. تشکیل حلقه‌های مطالعاتی و تدوین سیر مطالعاتی در این زمینه راهگشاست.


دوم؛ انسجام تشکیلاتی؛ اتحاد و انسجام بی‌نظیری فیمابین تشکل‌ها انجام گرفته که علی‌رغم سلایق و علایق گوناگون، در مسائل کلان کشور، همراه و هم‌افزا هستند. این اتحاد و انسجام باید حفظ و حراست شود. كساني وجود دارد که تلاش می‌کنند بین جریان‌هاي انقلابی اختلاف‌افکنی کنند. ولایتمداری، بصیرت، شناخت و برآورد دقیق جبهه فرهنگی و تبیین صحیح اولویت‌ها، اتحاد و برادری و اخوت اسلامی و انقلابی راه حل این مسئله‌بوده همانی که تاکنون هم ادامه دارد.


سوم؛ توسعه مخاطب؛ باید به دنبال جذب حداکثری دانشجویان اقدام کرد. همانی که در فرمایشات حضرت آقا هم مکرراً تصریح و تأکید شده است. قاطبه دانشجویان علاقه‌مند به نظام اسلامی و معتقد و ملتزم به ارزش‌های دینی هستند. بنابراین می‌توان ظرفیت را چندین برابر کرد. اقدامات خوبی در این زمینه توسط تشکل‌ها انجام شده که باید تداوم یافته و تقویت شود.


تشکل‌های دانشگاه آزاد چه برنامه‌هایی دارند؟


واقعیت ماجرا این است که وضعیت امروز تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با گذشته قابل مقایسه نیست هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی.


در همین یک‌سال پیش، دو اتحادیه از سه اتحادیه بزرگ دانشگاه فاقد انتخابات و در نتیجه فاقد شورای مرکزی منتخب بودند. تشکل‌های عضو این اتحادیه‌ها، عموماً راکد و تشکل‌های دیگر هم عموماً تعطیل بودند. نمی خواهم بدبینانه عرض کنم گویا تشکل‌ها را برای مواقع خاص تدارک دیده بودند و غیر آن مواقع، اجازه تحرک به دانشجو نمی‌دادند. معدود تشکل‌هایی بودند که فعالیت می‌کردند و قریب به اتفاق آنها چون عضو اتحادیه‌های سراسری بودند کمتر زورشان رسیده بود. البته بسیج دانشجویی فعال بود ولی در نهایت مظلومیت.


این فضا کاملاً تغییر و تحول یافته است. عموم تشکل‌های عضو اتحادیه‌ها واجد انتخابات و شورای مرکزی شده‌اند و درعین حال قریب به 50 تشکل جدید تأسیس شده‌اند که همه این موارد موجب شده که فضای شور و نشاط افزایش یابد. روشن است که تا نقطه مطلوب فاصله داریم و همه ما در تلاشیم که با تصحیح فرآیندها سرعت و شتاب بیشتری به کمیت و کیفیت اقدامات بدهیم. همه این موارد با پیشتازی و پیشگامی اتحادیه‌هاي دانشجویی است. ما سعی می‌کنیم پشتیبان خوبی باشیم.


بنابراین برنامه‌های دانشجویی توسط خود تشکل‌ها و اتحادیه‌ها صورت می‌گیرد و ما از آن‌ها حمایت و پشتیبانی می‌کنیم. اصل کار در اختیار دانشجویان است که در دومین اجلاس که کمتر از یک‌ماه پیش برگزار شد، طراحی و عملیاتی کردند.


شیطنت‌هایی شده که حضور حسن عباسی در دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع شده است. درباره این موضوع توضیحاتی بفرمایید.


از نظر ما فضای دانشگاه آزاد اسلامی، برای حضور اساتید و صاحب‌نظران کاملاً آماده و مهیاست. در سال گذشته به اعتبار آمار، بیشترین میزان سخنرانی و برنامه مناسبتی پیرامون 16 آذر توسط تشکل‌ها در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده بود. در همین سال تحصیلی اخیر صدها استاد و اندیشمند حضور پیدا کرده و در جمع دانشجویان و تشکل‌ها سخنرانی کرده‌اند. سازمان به هیچ وجه به صورت مصداقی ورود نمی‌کند. آنچه که وجود دارد قوانین و مقررات فرادستگاهی مثل آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و حفظ مصالح و شئونات دانشگاهی است که تشخیص آن برابر قانون برعهده هیأت نظارت واحد دانشگاهی مربوطه گذاشته شده است.


مسئولین دانشگاه از ایجاد و تقویت فضای آزاداندیشی و تضارب آرا حمایت و بر آن تأکید و تصریح دارند. همگی از پیش‌کسوتان تشکل‌های دانشجویی هستند و بنابراین توصیه می‌کنند که این فضا متناسب با شئونات دانشگاهی و محافل علمی ارتقا یابد.


آیا امسال محدودیتی برای برنامه تشکل‌ها ایجاد شده است؟


هیچ محدودیتی فراتر از قوانین و مقررات مرتبط وجود ندارد و همه می‌پذیریم که آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقررات، ملاحظات و شئونات دانشگاهی باید رعایت شود.


انتهای پیام/4007/ 4107/خ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر