صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یاران مهربان/ 131

زیبا صدایم کن؛ گردش پدر و دختری بحران زده در شهری شلوغ

«زیبا صدایم کن»، روایت دغدغه‌های دختر نوجوانی به نام زیبا و رابطه عاطفی او با پدری است که از ناراحتی روحی رنج می‌برد.
کد خبر : 331520

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «زیبا صدایم کن» عنوان داستانی است که در سال 1395 کتاب برگزیده شورای کتاب کودک و هجدهمین جشنواره کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شد. این کتاب همچنین در فهرست کتاب‌های کلاغ سفید کتابخانه بین‌المللی مونیخ 2017 و فهرست افتخار دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان 2018 نیز قرار گرفت.


راوی این رمان، دختر نوجوانی به نام زیبا است که در خانواده‌ای از هم گسیخته رشد کرده است. پدر زیبا در آسایشگاه بیماران روانی بستری است و مادرش هم که اسیر چنگال دیو اعتیاد است با مردی ازدواج کرده که اخلاق خوبی ندارد. ناپدری زیبا او را وادار به دستفروشی می‌کند و همین آزار و اذیت‌ها باعث می‌شود تا دختر نوجوان از خانه فرار کرده و سرانجام به آسایشگاه کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برود.


داستان این کتاب در روز تولد زیبا رخ می‌دهد. پدر زیبا از او برای فرار از آسایشگاه روانی کمک می‌خواهد تا بتواند تولد دخترش را در کنار او بگذراند.


فرار پدر زیبا از آسایشگاه، آغازگر داستانی است که در بستر رابطه عاطفی میان دختری نوجوان و پدری آسیب‌دیده و رنج‌کشیده می‌گذرد. زیبا که دل‌خسته و رنجور از وضعیت متشنج خود به دنیال تکیه گاهی آرامش می گردد نمی‌تواند این توقع را از پدر بیمارش داشته باشد چرا که پدر او از لحاظ روحی شرایط ثابتی ندارد.


روایت رابطه عاطفی این پدر و دختر در بستر شهر بزرگی همچون تهران با تمام زشتی‌ها و زیبایی‌های آن به خوبی توسط حسن زاده ارائه شده است.


زیبا و پدرش در روزی که فرصت با هم بودن را دارند، در موقعیت‌های مختلفی از شهر قرار می‌گیرند. موقعیت‌هایی که منزل‌های یک سفر پر پیچ و خم را به ذهن متبادر می‌سازد. نویسنده به خوبی توانسته است سرگردانی این پدر و دختر در شهر شلوغ تهران را با وضعیت بی‌ثبات آنها ترکیب کرده و یک رمان اجتماعی جذاب خلق کند. 


زیبا صدایم کن، روایت گذشت و بزرگواری یک دختر نوجوان را در برابر پدری که در انجام وظایفش کوتاهی کرده به تصویر می‌کشد و دخترانگی، لطافت و در عین حال انتخاب عقلانی و منطقی یک دختر نوجوان را توأمان ترسیم و خواننده را با حس و حال این پدر و دختر سهیم می‌کند.


در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: حالش خیلی خوب و بد، بهتر از همیشه. جوری که من اصلاً خجالت نکشیدم و بهش افتخار هم کردم مخصوصاً جایی که داشت با فروشنده از خودکفایی و استقلال و خریدن جنس ایرانی حرف می زد. طوری کتابی و شیک حرف می زد که هر کس نمی‌دانست فکر می‌کرد استاد دانشگاه است و دارد سخنرانی می‌کند، لباس‌های نو را پوشیدیم و لباس‌های کهنه را توی کیسه‌ای ریختیم و دادیم به فروشنده که تا شب برایمان نگه دارد.


چاپ هشتم کتاب زیبا صدایم کن به قلم فرهاد حسن‌زاده به تازگی توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در 192 صفحه و با قیمت 12 هزار تومان منتشر شده است.


 انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر