راهاندازی واحد بینالمللی ویژه ناشنوایان در دانشگاه آزاد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار صداوسیما، با گرامیداشت روز جهانی معلولان، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برنامه خاصی برای آموزشهای عالی ویژه معلولان در نظر گرفته است.
وی با اشاره به سالگرد وفات مرحوم «باغچهبان» در چهارم آذرماه، گفت: مرحوم باغچهبان در سال 1303 یک مدرسه برای آموزش ناشنوایان در تبریز راهاندازی کرد. همچنین در سال 1319 نیز توسط ایشان یک مدرسه دیگر در تهران تأسیس شد. پسازاین دو اتفاق مهم، هیچ تحرک جدی در آموزش عالی کشور برای پرداختن به آموزش معلولان وجود نداشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه پیشنهاد راهاندازی واحد دانشگاهی معلولان سال گذشته از سوی مقداری استاد دانشگاه صنعتی شریف به شورای گسترش آموزش عالی ارائه شد، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موافقت اصولی با راهاندازی این واحد را اعلام کرد، اما لازم بود یک مجموعه با جدیت و پس از حدود 90 سال برای معلولان که استعدادهای بسیار خوبی دارند، تدابیر لازم را بیاندیشد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: ازاینرو پیشنهاد تأسیس این واحد دانشگاهی به دانشگاه آزاد اسلامی ارائه و مورد استقبال قرار گرفت و پسازآن در هیأت امنای مرکزی دانشگاه مصوب شد.
طهرانچی بابیان اینکه واحد دانشگاهی ویژه معلولان با عنوان واحد بینالمللی فرشتگان با محوریت ناشنوایان در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی میشود، گفت: البته این واحد در آینده گسترش خواهد یافت و برای دیگر معلولان جسمی نیز یک فضای آموزشی ایجاد میشود.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه واحد بینالمللی فرشتگان یک هسته مرکزی خواهد داشت، تصریح کرد: این هسته مرکزی با جدیت آموزش را برای این قشر از جامعه مناسبسازی خواهد کرد. همچنین یک هسته پیرامونی با مأموریت رفع نیازهای معلولان در این واحد فعال میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تفاوتهای آموزشی واحد بینالمللی فرشتگان با دیگر واحدهای دانشگاهی، گفت: در این واحد دانشگاهی، فضاهای آموزشی به خصوصی در نظر گرفتهشده است. همچنین اساتید باید با زبان اشاره آشنایی کامل داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم به رسمیت شناختن زبان اشاره در فضاهای آموزشی، تأکید کرد: یادگیری زبان اشاره دارای اهمیت است، چراکه با این زبان میشود با بخشی از جامعه ارتباط برقرار کرد، اما در این زمینه بهصورت سیستمی غفلت شده است.
وی بابیان اینکه واحد بینالمللی فرشتگان از مهرماه کار خود را آغاز خواهد کرد، اظهار داشت: هماهنگیهای اولیه با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته و جلسه شورای راهبری راهاندازی این واحد در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیلشده است. همچنین یک تیم مأمور یافتن فضای مناسب برای راهاندازی دانشکدههای این واحد دانشگاهی است.
طهرانچی بابیان اینکه در مرحله اول این واحد دریکی از فضاهای مناسب دانشگاه راهاندازی میشود، گفت: در مرحله بعدی، این واحد به یکی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با فضای مناسب منتقل خواهد شد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه در واحد بینالمللی فرشتگان شیوه ارائه درس متناسب با شرایط معلولان عزیز خواهد بود، گفت: مقررشده این واحد دانشگاهی وسعت پیداکرده و رشتههایی که مناسب این عزیزان است و برای آینده آنان کارآمد است، راهاندازی شود. همچنین مقررشده بخش آموزش کودکان استثنایی نیز به این واحد انتقال پیدا کند.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر اینکه باید بتوانیم پاسخگوی تمامی استعدادهای کشور باشیم، تصریح کرد: معلولان گرامی دارای استعدادهای بالایی هستند که باید شرایطی را برای راهبری و بروز استعدادهای آنان فراهم کنیم تا به حاشیه کشیده نشوند و حس نکنند این نقصان جسمانی یک ناتوانی به همراه دارد، چراکه این افراد میتوانند بهراحتی در متن جامعه زندگی کنند.
وی با اشاره به چگونگی تأمین اعضای هیأت علمی و اساتید برای واحد بینالمللی فرشتگان، گفت: در مرحله اول تلاش شده تا اساتیدی که با زبان اشاره آشنا هستند از طریق یک فراخوان دعوت شوند، در مرحله بعدی از مترجمان زبان اشاره استفاده خواهد شد تا درنهایت در یک بستر سه تا پنجساله یک واحد دانشگاهی پویا برای معلولان داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه مشابه واحد دانشگاهی فرشتگان که مخصوص معلولان است در منطقه وجود ندارد، گفت: در منطقه جنگهای بسیاری صورت گرفته و به همین خاطر نقصانهای جسمانی زیادی گریبانگیر جوانان کشورهای منطقه شده است، بنابراین بنای دانشگاه آزاد اسلامی این است تا واحد فرشتگان یک فعالیت بینالمللی داشته و در مرحله اول برای جوانان کشور و در مراحل بعدی برای جوانانی که در منطقه از نقصان جسمی رنج میبرند، یک فضای آموزشی مناسب را فراهم کند.
طهرانچی در پایان بابیان اینکه نظام آموزشی عالی در حق معلولان غفلت کرده، گفت: باید برای جبران این غفلت همگرا شویم و با نگاه ویژهای برای راهاندازی رشتهها و به رسمیت شناختن حضور این عزیزان در عرصه آموزش عالی و ارتباط آنان با جامعه تلاش مضاعفی انجام دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده و امیدوارم با رایزنیهای لازم با وزارت علوم این غفلت چندساله جبران شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/