صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۴۸ - ۱۴ آذر ۱۳۹۷
امیر عابدینی:

دولت موافق خصوصی‌سازی نیست/ واگذاری سرخابی‌ها تصنعی است

مدیرعامل سابق پرسپولیس گفت: دولت اراده‌ای بر واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس ندارد و موافق خصوصی‌سازی نیست.
کد خبر : 331235

امیر عابدینی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره تأکید وزیر ورزش و جوانان بر خصوصی‌سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس گفت: پیش از این هم چندین بار برای واگذاری باشگاه‌های سرخابی اقداماتی صورت گرفته بود ولی هیچ‌گاه به مرحله عمل نرسید.


وی ادامه داد: در آخرین مرحله واگذاری سرخابی‌ها که صورت گرفت محمود گودرزی که آن زمان وزیر ورزش بود اعلام کرد من مخالفتی با واگذاری ندارم. وزیر اقتصاد و دارایی هم اعلام کرد ما هم مشکلی نداریم و می‌توان این دو باشگاه معروف را واگذار کرد، چطور شد که واگذاری صورت نگرفت؟ چه کسانی مخالفت کردند؟ آیا کسانی غیر از معاونین رئیس‌جمهور مثل اسحاق جهانگیری اجازه ندادند سرخابی‌ها واگذاری شوند، بعد هم مخالفت را گردن وزارت اطلاعات یا سازمان بازرسی انداختند.


مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس یادآور شد: دولت اراده واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس را ندارد. نظرات کارشناسی برخی دوستان را ملاک قرار می‌دهند و اجازه نمی‌دهند که این دو باشگاه واگذار شوند. البته من اصلاً ناراحت نیستم که این اتفاق رخ نداده است چون اگر رخ می‌داد بدون تردید شاهد جنجال‌های مختلفی بودیم که نهایتاً به این نقطه می‌رسیدیم که واگذاری به بخش خصوصی اشتباه بوده است.


وی افزود: الان در خبرها می‌شنوم که قیمتی را بر روی این دو باشگاه گذاشته‌اند که در حقیقت می‌خواهند واگذاری صورت نگیرد. در تمام دنیا باشگاه‌ها را پنج ساله واگذار می‌کنند آن هم برای افرادی که دستی بر آتش فوتبال دارند ولی اینجا به شکلی دیگری عمل می‌کنند.


عابدینی خاطرنشان کرد: من متحیر مانده‌ام که چگونه برای فروش باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال مبلغ 500 میلیارد تومان را به عنوان پایه مبلغ قرار داده‌اند. اگر برند معنوی این دو باشگاه را قصد  دارند بفروشند هر چقدر بگویند می‌ارزد ولی حقیقت این است که سرخابی‌ها متعلق به مردم هستند. مردمی که سال‌ها پای این دو باشگاه ایستاده‌اند و همچنین پیشکسوتانی که خون دل خورده‌اند تا استقلال و پرسپولیس برای مردم باقی بمانند.


وی تأکید کرد: دولت چه امکاناتی به این دو باشگاه داده است؟ آیا بازیکنان درون تیم‌ها دارای قیمت افزاینده هستند یا اینکه نه قیمتی کاهنده دارند. مثلاً یکی از این باشگاه‌ها می‌گوید که من 10 بازیکن دارم که ارزش آنها بالغ بر 100 میلیارد تومان است و به دیگر افتخارت و جام‌هایی که در ویترین خود دارد اشاره می‌کند ولی حقیقت این است که هیچ‌کدام از دو باشگاه بازیکن و مربی ندارند که قیمت آنها 10 میلیارد تومان باشد. به بازیکنان خارجی هم بدهکارند. تنها برانکو ایوانکوویچ است که به بار معنوی پرسپولیس افزوده است ولی به او هم بدهکار هستند.


مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس یادآور شد: برند باشگاه پرسپولیس و همچنین استقلال متعلق به مردم و پیشکسوتان است. به‌خاطرِ این مردم نباید قیمت 500 میلیارد تومان را روی آنها گذاشت دولت که فقط برای این باشگاه‌ها بدهکاری به ارمغان آورده است چرا این مبالغ هنگفت در هنجارسازی هزینه نمی‌شود. دولت می‌تواند استقلال و پرسپولیس را 10 ساله واگذار کند و بعد از پنج سال از سال ششم سالیانه 20 درصد از سود این دو باشگاه را دریافت کند ولی این کار هم انجام نمی‌دهد و می‌خواهد دو باشگاهی که ساختارهای کاملی ندارند را به قیمتی هنگفت بفروشد.


وی اظهار کرد: برفرض که این دو باشگاه با مبلغ 500 میلیارد تومان به مرحله فروش رسیدند من به‌عنوانِ خریدار وارد می‌شوم تا باشگاه پرسپولیس را بخرم، اولین سؤال این است این پول را از کجا آورده‌ای؟ اگر بگوییم می‌خواهیم با تسهیلات بانکی باشگاه پرسپولیس را بخریم می‌گویند حق ندارید از پول دولت یک برند دولتی را خریداری کنید. اگر بگوییم این پول ارث پدری است می‌گویند خمس آن را پرداخت کرده‌اید! این رفتاری که می‌شود کاملاً گویای آن است که بحث خصوصی‌سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس تصنعی است.


عابدینی یادآور شد: هوادارانی که با عشق و هیجان به فوتبال ایران بها می‌دهند حاضر هستند در شرایط سخت اقتصادی نان جان‌کندن روز و شب‌شان را در استادیوم‌ها هزینه کنند. عاشق تیم‌شان هستند و با همه وجود از آنها حمایت می‌کنند و باید بپذیریم مالک حقیقی باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال مردم هستند. بحث خصوصی‌سازی موضوعی است که به نتیجه نمی‌رسد چون همان زمان که این دو باشگاه از سازمان مستضعفان به تربیت بدنی و سپس به وزارت ورزش رسید دولت خرجی برای این دو باشگاه نکرد، فقط بدهی روی بدهی گذاشت و از طریق درآمدهایی که خود این دو باشگاه ایجاد کردند سعی کرد آنها را اداره کند.


انتهای پیام/4051/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر