تغییر وزیر علوم به نفع آموزش عالی کشور نیست
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمود نیلی احمدآبادی ظهر امروز در نشست خبری رؤسای پنج دانشگاه بزرگ کشور در مرکز بهداشت دانشگاه تهران اظهار کرد: رؤسای ۱۳ دانشگاه سطح یک کشور همواره با یکدیگر جلسه دارند و در این جلسات هماندیشی در حوزه آموزش عالی مطرح میشود.
رئیس دانشگاه تهران گفت: محور فعالیتهای دانشگاهها تبادلات بینالمللی است، تعداد دانشجویان و استادان خارجی بیشتر شده است، دانشجویان دوره دکتری میتوانند به صورت کوتاه مدت در کشورهای دیگر بگذرانند.
وی درخصوص بودجه پیشنهادی سال ۹۸ گفت: به نظر میرسد بودجه در نظر گرفته شده سال ۹۸ بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
نیلی احمد آبادی درباره رقم اختصاص یافته بودجه در سال جاری ادامه داد: تخصیص داده شده ۷۰ درصد و واریزی ۴۰ تا ۴۲ درصد بوده است.
نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا برای برنامه بینالمللیسازی دانشگاهها تقسیم کاری صورت گرفته است یا اینکه دانشگاهها سراغ کشورهای مشترک با موضوعات مشترک میروند گفت: تا جایی که امکان دارد همانطور که به صورت مشترک در نشستهای دانشگاهی کشورهای آلمان، فرانسه، روسیه و ترکیه شرکت کردیم این روند را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: از این طریق شناخت دانشگاههای ایران از دانشگاههای بینالمللی بیشتر میشود و باعث ایجاد دورههای مشترک بینالمللی و تبادل استاد و دانشجو خواهد شد.
وی ادامه داد: تعداد دانشجویان دکتری خارجی در دانشگاههای ایران به شدت افزایش پیدا کرده. همچنین دورههای مشترک بینالمللی در کارشناسی ارشد رشد مناسبی یافته است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به عضویت در مجامع بینالمللی آموزش عالی گفت: برای اولین بار توانستیم جزء برد IAU شویم. همچنین توانستیم عضو مجمع دانشگاههای شرق آسیا شویم. این عضویتها باعث افزایش شهرت بینالمللی ما خواهد شد. افزایش شهرت بینالمللی باعث جذب دانشجوی خارجی بیشتر میشود.
نیلی احمدآبادی تأکید کرد: برگزاری دورههای بینالمللی هزینه تحقیقات و پژوهش را برای ما به صرفه میکند که در بسیاری از موارد ما تجهیزات کافی برای تحقیقات نداریم. فرصتهای مطالعاتی این امکان را برای دانشجویان دوره دکتری فراهم میکند تا بتوانند مدتی را در یک کشور دیگر سپری کنند و تحقیقات خود را انجام دهند.
وی تصریح کرد: باید ارتباطات بینالمللی ادامه پیدا کند. بریده شدن این ارتباطات خسارت زیادی به کشور وارد میکند.
رئیس دانشگاه تهران درباره شرایط سخت بودجهای کشور در یک سال آینده و چگونگی برگزاری فرصتهای مطالعاتی برای استادان و دانشجویان گفت: امیدوارم که دانشگاهها دچار مشکل نشوند حتی در دوران جنگ ارز دانشگاهها محدود نشد و بسیاری از اعضای هیأت علمی دانشگاهها در آن زمان توانستند با بورسیه به کشورهای پیشرفته بروند.
وی افزود: ما معتقدیم که پشتیبانی از دانشگاهها نباید دچار اخلال شود چرا که سرمایهگذاری روی نخبگان هیچگاه بیجواب نمیماند و تنها راه توسعه کشور توسعه از طریق علم است.
رئیس دانشگاه تهران مطرح کرد: توقع داریم همانند کالاهای اساسی به دانشگاهها توجه شود و چیزی از فعالیتهای بینالمللی دانشگاهها در یک سال آینده کاسته نشود.
نیلی احمدآبادی درباره تبدیل ایده به محصول گفت: همه متخصصان به این موضوع اذعان دارند که برای تبدیل ایده به محصول دره مرگی وجود دارد که البته در ایران شدیدتر است. باید برای این موضوع فکری شود بسیاری از دانشگاهها در این زمینه برنامهریزی کردهاند. ما نیز در دانشگاه تهران غیر از آموزش و پژوهش برنامهریزی کردهایم که مهارتهای دیگری را به دانشجویان یاد بدهیم. در درون این برنامهها دوره کهاد نیز دیده شده است. براساس این دوره دانشجویان میتوانند 16 تا 20 واحد از رشتههای مورد علاقه خود را دریافت کنند تا از این طریق بتوانند در مسائل دیگر نیز متخصص شوند.
وی همچنین وجود پارکهای علم و فناوری و برگزاری جشنوارههای مختلف در زمینههای تبدیل ایده به محصول و تجاریسازی در دانشگاه تهران را از برنامههای دیگر این دانشگاه برای مهارتافزایی دانشجویان عنوان کرد.
نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران با اشاره به برنامههای روز دانشجو گفت: همان جنب و جوش سالهای قبل را در دانشگاه میبینم و شاهدم که تعداد نشستهای دانشجوها افزایش یافته، البته منکر این نیستم که شیوه فعالیت دانشجویان به خاطر گسترش فضای مجازی نیز تغییر کرده است و دانشجویان بیشتر از اینکه حضور فیزیکی داشته باشند دغدغههای خود را در فضای مجازی بیان میکنند.
رئیس دانشگاه تهران درباره استیضاح وزیر علوم گفت: تغییرات مدیریتی آفت است و یکی از جاهایی که در کشور ضربه خوردهایم همین تغییرات مدیریتی است. تغییر مجدد وزیر علوم در عمر باقی مانده دولت آقای روحانی بسیار مشکلساز است و التهاب به هیچ عنوان به نفع آموزش عالی کشور نیست.
نیلی احمدآبادی در پایان گفت: بودجه 97 دانشگاهها مزایایی داشت و آن در نظر گرفتن تبصرههایی برای کمک به پژوهش بود امیدوارم که در بودجه سال آینده نیز این تبصرهها لحاظ شود.
انتهای پیام/4060/4040/
انتهای پیام/