نکاتی که باید درباره ایدز بدانید
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) یک بیماری کشنده است که به علت ضعف عمده در دستگاه ایمنی ناشی از ابتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) به وجود میآید و قدرت دفاعی بدن روز به روز کاهش مییابد.
اکثر مردم وقتی آلوده به ویروس HIV میشوند به سرعت متوجه نمیشوند، اما کمی بعد ممکن است علائمی را نشان دهد این زمانی است که سیستم ایمنی بدن شما مبارزه میکند، معمولاً در عرض ۲ تا ۶ هفته پس از اینکه ویروس را گرفتید.
علائم ویروس ایدز شبیه به سایر بیماریهای ویروسی است و اغلب با آنفولانزا مقایسه میشود که علائم معمولاً یک یا دو هفته طول میکشد و سپس به طور کامل از بین میروند که آنها عبارتند از سردرد، اسهال ، تهوع و استفراغ ، خستگی، درد ماهیچهها، گلو درد، تورم غدد لنفاوی، جوش یا بثورات قرمز که خارش ندارد، معمولاً بر روی تنه هستند.
ایدز از طریق تماسهای جنسی با افراد آلوده، تزریق خون و فراوردههای آلوده آن، استفاده از سرنگهای مشترک، بخصوص در بین معتادان تزریقی و بکار بردن ابزار و وسایل آلوده و انتقال از مادر آلوده به جنین سرایت میکند و این موارد از مهمترین علل انتقال ایدز به شمار میآید.
یکی از اولین راههای شناخت یک بیماری، شناخت علائم و مراحل مختلف سیر بیماری است. با این شناسایی میتوان از گسترش و توسعه بیماری در مراحل اولیه جلوگیری کرد. علائم آلودگی بیماری ایدز بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است که الزاماً همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمیشود.
اولین اقدام پزشک برای درمان این بیماران، روان درمانی است. باید بیمار اطمینان خاطر پیدا کند که بیماری او رو به بهبودی است. بیمار باید از مراحل درمان تا حدودی اطلاع داشته باشد، تمامی مسائل مربوط به پیشگیری به این بیماران آموخته شود و تمامی عوامل خطر برای آنها گفته شود.
توجه داشته باشید که تشخیص زودهنگام کمک کننده است. اگر در معرض خطر هستید، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید، حتی اگر احساس میکنید که در سلامت کامل به سر میبرید.ا
انتهای پیام/4044/
انتهای پیام/