صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۵ - ۰۹ آذر ۱۳۹۷
کارشناس مسائل منطقه:

استقلال‌طلبی مردم یمن تمام منطقه را دربر خواهد گرفت

کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی گفت: استقلال‌طلبی از یمن آغاز شده و کل منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
کد خبر : 330151

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حسین رویوران در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه که به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین ایراد شد، با بیان اینکه سوریه، عراق و یمن سه ضلع مهم محور مقاومت در منطقه هستند، اظهار کرد: توطئه‌های بسیار زیادی توسط مثلث شوم منطقه علیه محور مقاومت شکل‌گرفت، اما سرانجام همه این توطئه‌ها به نفع محور مقاومت بود.


وی با اشاره به اینکه دشمنان در جنگ سوریه به‌دنبال تغییر نظام و تصرف یکی از مهمترین محورهای مقاومت بودند، تصریح کرد: برای تحقق این امر سرمایه‌گذاری فراوانی از سوی آمریکا و مرتجعان عرب منطقه صورت گرفت.


کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی با بیان اینکه برای تصرف سوریه بیش از 100 هزار تکفیری از 70 کشور جهان آموزش داده شده و مسلح شدند، گفت: در ابتدای بحران سوریه 143 کشور با نام حامیان گروه‌های تکفیری و به‌عنوان دوستداران سوریه بسیج شدند. کشورهای عربی سوریه را از اتحادیه بیرون کردند و کل جهان عرب علیه سوریه قرار گرفت. 


رویوران با اشاره به اینکه در چنین شرایطی که دنیا به سوریه پشت کرد، ایران اسلامی کنار سوریه قرار گرفت، تصریح کرد: همکاری ایران و سوریه پیروزی‌های خوبی را به‌وجود آورد و این موفقیت‌ها کشور روسیه را هم تحریک کرد تا با یک تأخیری بعد از جمهوری اسلامی ایران کنار سوریه قرار گیرد و الان بیش از 95 درصد سوریه در اختیار دولت است و تکفیری‌ها در استان ادلب در محاصره کامل هستند.


وی با تأکید بر اینکه قدرت ایمان توانست مقابل سرمایه‌گذاری‌های مالی، انسانی، سیاسی و نظامی در سوریه پیروز شود، خاطرنشان کرد: سوریه اکنون یکی از مهمترین اضلاع محور مقاومت است که اگر هم در گذشته نقش کمتری داشت الان با اعتقاد بیشتر در این محور قرار دارد.


کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی با اشاره به اینکه عراق به‌عنوان کشور دوم منطقه تحولات بسیاری را شاهد بود، تأکید کرد: حدود چهار سال پیش زمانی که تکفیری‌ها وارد عراق شدند، استان‌های نینوا، صلاح‌الدین و الانبار را تصرف کردند و در فاصله چند کیلومتری بغداد قرار گرفتند. در آن زمان دولت عراق تصور می‌کرد چون پیمان دفاع مشترک با آمریکایی‌ها امضا کرده، می‌تواند به آنان تکیه کند، بنابراین از آمریکا خواست به پیمان عمل کند و دولت عراق و بغداد را حفظ کند.  


ریوران اضافه کرد: آمریکا در پاسخ به دولت عراق گفت که چنین کاری را نمی‌کند و این نکته مهمی بود. دولت عراق به آنان گفت ما 60 هزار دلار سلاح از شما خریداری کردیم آنها را به ما تحویل دهید. آمریکایی‌ها اینکار را هم نکردند؛ بنابراین برای بسیاری از صاحبنظران مسجل شد که ورود تکفیری‌ها به عراق با همکاری آمریکا بوده و اینکه آمریکا حاضر نیست برای دفاع در مقابل آنان به عراق سلاح دهد، نشان‌دهنده نوعی تبانی دولتمردان آمریکایی با تروریست‌های تکفیری است.


وی با بیان اینکه عراقی‌ها اعلام کردند در این صورت ناچاریم به سمت ایران برویم، تصریح کرد: آمریکایی‌‌ها بر این باور بودند که کسی نمی‌تواند مقابل تکفیری‌ها بایستد و تکفیری‌ها تا 30 سال دیگر کشورهای منطقه را مشغول نگه‌خواهند داشت.


رویوران تأکید کرد: در این زمان سپاه قدس به موضوع عراق وارد شد و آموزش نیروهای داوطلبی را که به فتوای مرجعیت نجف برای تکفیری‌ها وارد میدان شده بودند را برعهده گرفت و انبارهای سلاح را به سوی عراق باز کرد و سلاح مورد نیاز را به آنان فروخت که نیرویی به نام حشدالشعبی شکل گرفت که ظرف سه سال عراق را از تکفیری‌ها پاکسازی کردند و این تصور آمریکایی‌ها که تا 30 سال دیگر منطقه نمی‌تواند از شر تکفیری‌ها نجات پیدا کند، با شکل‌گیری حشدالشعبی از بین رفت.


کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی با اشاره به انتخابات عراق گفت: در این انتخابات کسانی روی کار آمدند که اکثراً‌ نزدیک به حشدالشعبی و نیرویی که جانش را برای آزادی عراق گذاشت، بودند.


وی تأکید کرد: اولین موضوعی که نمایندگان مجلس جدید عراق قصد دارند به بحث بگذارند، خروج از پیمان دفاع مشترک با آمریکاست؛ چرا که می‌دانند این پیمان نفعی برایشان ندارد و فقط محملی برای حضور امنیتی آمریکا در عراق شده است.


رویوران، یمن را رکن سوم محور مقاومت دانست و تصریح کرد: هشت سال پیش مردم کشور یمن با موج بیداری اسلامی به خیابان‌ها ریختند و خواستار سرنگونی عبدالله صالح شدند. 


وی با بیان اینکه بیداری اسلامی در ابتدای شکل‌گیری جنبش ضد استبدادی بود که قرار بود انتهای آن برقراری حکومت‌های اسلامی باشد، اما فقط بخش اول آن در برخی کشورها اتفاق افتاد و توطئه دشمن نگذاشت این بیداری مردمی به برقراری دولت‌های اسلامی ختم شود، گفت: در یمن به دلیل اینکه سیدملک حوثی طباطبایی رهبری و هدایت مردم را به دست گرفت، بنابراین جنبش عظیم مردمی در یمن از ثبات بیشتری برخوردار شد.


 


کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی تأکید کرد: عربستان به دلیل هم مرز بودن با یمن و حضور بیش از 5 میلیون یمنی در عربستان  تغییرات و دمومکراتیزه شدن یمن را نپذیرفت، به همین دلیل توطئه‌ای را تحت‌عنوان شورای همکاری  خلیج فارس اینگونه مطرح کردند که عبدالله صالح کنار برود و منصور هادی را جانشین او کردند و جالب اینجاست که عربستان آنقدر از علی‌عبدالله صالح حمایت کرد که حتی زمانی‌که مورد سوءقصد قرار گرفت و صورتش سوخت، در ریاض جراحی پلاستیکی شد و تحت حمایت آل‌سعود قرار گرفت. اما تحت فشار مردم نتوانست صالح را به یمن بازگرداند.


وی با بیان اینکه انتخاباتی که برای جایگزینی عبدالله صالح در یمن برگزار شد، هیچ کاندیدایی جز عبدربه‌منصور هادی نداشت، گفت: یعنی اگر منصور در انتخابات فقط خودش به خودش رأی می‌داد هم رئیس‌جمهور می‌شد؛ چرا که رقیبی وجود نداشت.


کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بین‌المللی با بیان اینکه  منصور سیاست‌های قبلی را ادامه داد،تأکید کرد: این روش باعث شد مردم صنعا بار دیگر علیه او قیام کنند و در نهایت وقتی دید هیچ پایگاهی در یمن ندارد، مجبور شد با لباس زنانه به عربستان برود و عربستان به بهانه بازگرداندن دولت مشروع، جنگی را از چهار سال پیش علیه ملت یمن آغاز کرد. 


رویوران قراردادهای تسلیحاتی عربستان و امارات را مهمترین محورهای جنگ یمن دانست و بیان کرد: این سلاح‌ها  آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی و کانادایی هستند و عربستان سعودی در این مدت بیش از 100 میلیارد دلار از پیشرفته‌ترین سلاح‌های این کشورها را خرید و علیه یمن به کار گرفت، اما در این چهار سال نتوانست جنبش انصارالله را شکست دهد و این نشان‌ می‌دهد در یمن یک حماسه در حال وقوع است.


وی با بیان اینکه اکنون در کنگره آمریکا بحثی پیرامون دخالت آمریکایی‌ها در جنگ یمن مطرح است، خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها فاش می‌کنند که چقدر حمایت در این جنگ وجود داشته است. اینکه آمریکا اطلاعات هوایی را در اختیار عربستان می‌گذارد و به نیروی هوایی عربستان خدمات می‌دهد واضح است؛ چرا که عربستان توانایی ارائه سرویس‌های لازم به هواپیماهای F15 و F16 را ندارد، بنابراین آمریکا شریک کامل عربستان در این جنگ است و قطعاً پیروزی انصارالله در این نبرد تحول بزرگی در سطح منطقه است.


این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه نهضت یمن بیداری جدیدی علیه ظلم است که بر تمام منطقه تأثیر خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد:  این استقلال‌طلبی از یمن آغاز شده و کل منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد، لذا تظاهرات در مصر، تونس،‌ الجزایر، موریتانی و.. علیه سفر بن‌سلمان اولین نشانه‌های بیداری اجتماعی مردم نسبت به بسیاری از مسائل سیاسی است که اهمیت بسیار زیادی دارد. عربستان به همه این کشورها قول کمک‌های مالی داده تا شاید بتواند خود را به نحوی در مورد جنایات یمن، معارضین در داخل و موضوع خاشقچی تطهیر کند. 


انتهای پیام/4034/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر