صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۳ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷
هاشمی‌نژاد مطرح کرد:

رئیس سازمان امور دانشجویان مانع اصلی نشست کشوری شوراهای صنفی

دبیر شورای صنفی دانشگاه تهران گفت: موضوع شفافیت نتایج ارزیابی اساتید مسئاله اساسی اکثر دانشگاه‌ها است که دانشجویان هیچ وقت از آن مطلع نمی‌شوند.
کد خبر : 329761

حسین هاشمی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: مسئله اساسی که نه‌تنها دانشگاه تهران بلکه اکثر دانشگاه‌ها با آن مواجه هستند، موضوع شفافیت در ارزشیابی اساتید دانشگاه است، به این معنی که دانشجویان موظف‌اند در ارزیابی اساتید شرکت کنند ولی هیچ‌وقت از نتیجه این ارزیابی مطلع نمی‌شود.


وی دراین‌باره ادامه داد: این ارزیابی که به‌صورت سیستمی در یک بازه زمانی خاص از سامانه دانشگاهی انجام می‌شود و اگر دانشجویی در این ارزیابی شرکت نکند، اجازه دسترسی به دیگر امکانات سامانه را نخواهد داشت.


 هاشمی‌نژاد تشریح کرد: نتیجه این ارزیابی باید این‌گونه باشد که دانشجو مطلع شود، استاد از چه درجه آموزشی برخوردار است تا بتواند برای ترم‌های بعد استاد خود را انتخاب کند. درحالی‌که دانشگاه معتقد است این ارزشیابی محرمانه است و نباید در اختیار کسی قرار بگیرد برخی دانشجویان به‌اجبار امتیازات اساتید را بدون در نظر گرفتن واقعیت ثبت می‌کنند تا مبادا با مشکلی مواجه شوند، به عبارتی دانشجویان احتمال می‌دهند که اساتید به لیست ارزیابی‌ها دسترسی داشته و مطلع باشند که دانشجو‌یان چه امتیازاتی به اساتید ارائه داده‌اند. در این میان حقیقتاً اطمینان خاطری برای شورای صنفی و دانشجویان وجود ندارد که ارزیابی‌ها به‌صورت محرمانه باشد.


دبیر شورای صنفی دانشگاه تهران در خصوص نشست سراسری شوراهای صنفی دانشگاه‌های کشور گفت: دیدگاه قانون‌گذار از اول این‌چنین است که شورای صنفی محلی برای نقد دانشگاه و اعلام مشکلات و ارائه راهکارها برای رفع مشکلات در حد دانشگاه است، لذا هیچ استثنایی در آیین‌نامه برای برگزاری نشست سراسری دیده نمی‌شود.


این فعال صنفی-دانشجویی افزود: شورای صنفی برخلاف نهادها و تشکل‌ها از برخی حقوق اولیه خود محروم بوده و فضای مناسبی برای فعالیت ندارند و ما در دانشگاه تهران فضایی را به‌عنوان دفتر در اختیار داریم که در قبال دفاتر سایرین قابل مقایسه نیست. در گوشه‌ای از فضای خالی پارتیشنی بدون سقف در اختیار شورای صنفی قرار دارد که دوماه است منتظر مانیتور برای راه‌اندازی سیستم کامپیوتر هستیم و نامه‌های اداری را یا به‌صورت دستی و یا اینکه با هزینه شخصی خودمان چاپ می‌کنیم.


هاشمی‌نژاد در خصوص محدودیت‌های آیین‌نامه‌ای و قوانین شورای صنفی گفت: به لحاظ قانونی شورای صنفی باید 25 درصد جامعه آماری را در انتخابات کسب کرده تا بتواند به رسمیت شناخته شود ازاین‌رو با توجه به این تفاسیر در بسیاری از دانشگاه‌ها شورای صنفی وجود ندارد.


وی اضافه کرد: ازنظر عقلانی مواردی که در چهارچوب یک دانشگاه رخ می‌دهد و پیگیری آن بر عهده شورای صنفی است به شورای صنفی دانشگاه دیگری ارتباط ندارد (برای مثال وضعیت سرویس بهداشتی یا پهنای باند اینترنت و این قبیل مسائل) و مواردی از قبیل قیمت غذا و هزینه اسکان، وضعیت آموزشی این‌ها دغدغه‌هایی هستند که سراسری محسوب می‌شوند و لازم است این موارد کلی در نشست سراسری مورد بررسی قرارگرفته و شورای صنفی می‌تواند با توجه به نظر اکثریت تصمیم‌گیری نماید.


دبیر شورای صنفی-دانشجویی دانشگاه تهران با ابراز تأسف از آخرین نشست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاونان آن وزارتخانه با تعدادی از نمایندگان شورای صنفی دانشجویان کشور که در فروردین 1397 تشکیل‌شده بود اظهار داشت: افراد از قبل به‌صورت گزینشی انتخاب‌شده بودند و در نشست کلان منطقه‌ای در سطح استان تهران و البرز به میزبانی دانشگاه تهران و 12 تن از دبیران دانشگاه‌های کشور با حضور معاونت امور دانشجویان حضور داشتند که معاون دانشجویی وزیر علوم و تحقیقات گفتند برگزاری نشست در اختیار ما نیست و نمی‌توانیم دراین‌باره مجوزی صادر نماییم.


هاشمی‌نژاد گفت: ما مدتی به دنبال برگزاری نشست سراسری در دانشگاه تهران بودیم که تالار را هم هماهنگ کردیم ولی دانشگاه از ما مجوز خواست و ما گفتیم که مجوز را باید سازمان تهیه کند که سازمان هم تن به این نشست نمی‌دهد.


وی ادامه داد: بنده به‌شخصه از همان روز اول اعلام کردم که در دانشگاه تهران امکان برگزاری نشست ازنظر اینکه تالار در اختیار داشته باشیم وجود دارد.


این فعال صنفی-دانشجویی اذعان کرد: آخرین بار به دکتر صدیقی گفتیم شما تا مجوز صادر نکنید دانشگاه‌ها اجازه برگزاری نشست را نمی‌دهند، ایشان گفتند ما مجوز صادر نمی‌کنیم  و به هیچ دانشگاهی هم نمی‌گوییم این نشست را برگزار نکنید، اگر دانشگاهی از ما بپرسد که  این نشست برگزار شود ما عدم صدور مجوز را به آنها اعلام می‌کنیم ولی اگر دانشگاهی از ما نپرسید هم، کاری با آنها نداریم.


لازم به ذکر است خبرگزاری آنا آمادگی دارد تا نظرات مسولان سازمان امور دانشجویان را در این رابطه منعکس کند.


انتهای پیام/4108/ 4107/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر