اجرای سوئیفت اروپایی محکی برای قدرت رهبر جوان فرانسویها
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد افصحی؛ بعد از خروج آمریکا از برجام تقابلی میان ترامپ و ماکرون به وجود آمد، یکی برای گسترش قدرت فرامنتطقهای خود و دیگری برای دفاع از سیاست چندجانبه گرایی کشورش میان اروپاییها، این شد که حفظ توافق هستهای با ایران یکی از سیاستهای مهم رئیسجمهور جوان فرانسه و بستری برای تقابل باسیاستهای سلطهگرانه آمریکا شد.
دریکی از گامهای اروپاییها برای مقابله باسیاست ترامپ و حفظ استقلال خود به رهبری ناپلئون جوان ایجاد راه جایگزین برای مبادلات مالی و خارج از مکانیزم سوئیفت بود؛ راهکاری که هم قدرت رهبری فرانسه و هم استقلال اتحادیه اروپا را یکبار دیگر مقابل ابرقدرت اقتصادی جهان یعنی آمریکا به رخ میکشید.
اما جایگزینی سوئیفت به این سادگیها نیست و راهکاری که رئیسجمهور لیبرال فرانسویها در پیش گرفت سبب شد تا با چالشهای متعددی در اجرای این موضوع روبهرو شود.
خبرگزاری رویترز دراینباره مینویسد: «اکنون نیز مشخص نیست که کدام کشور اروپایی میزبان این مکانیزم (SPV) خواهد شد. اتریش درخواست میزبانی آن را رد کرده است. درحالیکه کشور لوکزامبورگ از سوی فرانسه و آلمان زیر فشار قرارگرفته است تا این میزبانی را قبول کند. هماکنون نیز کارآمدی این مکانیزم که میتوان آن را نوعی «سوئیفت اروپایی» انگاشت تا حد زیادی مورد سؤال قرار دارد.»
اما والاستریت ژرونال به نقل از دیپلماتهای اروپایی نوشت: «فرانسه یا آلمان میزبان نهادی میشود که برای ایجاد کانال مالی با ایران طراحیشده است؛ درصورتیکه فرانسه میزبان شود، یک مقام آلمانی ریاست این نهاد را به عهده میگیرد و درصورتیکه آلمان میزبان آن را به عهده بگیرد، ریاست این نهاد مالی اروپایی به یک فرانسوی سپرده میشود.»
با وضعیتی که نه کشوری حاضر به میزبانی از سوئیفت اروپایی است و نه مکانیزم مشخصی برای اجرای آن قطعاً اجرا آن را دچار مشکل خواهد بود.
حال باید منتظر ماند که مکانیزم جایگزینی سوئیفت میتواند برجام را حفظ کند و منافع اتحادیه و مخصوصاً ایران را تأمین کند یا اینکه باید منتظر نابودی کامل برجام و سیاست رهبر جوان لیبرال اروپا مقابل ترامپ کاسب باشیم.
انتهای پیام/4092/
انتهای پیام/