مبلغ وام مسکن افزایش مییابد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یکی از مهمترین تسهیلاتی که بانکها در اختیار مردم قرار میدهند، تسهیلات مسکن است که متقاضیان زیادی دارد و به دلیل بالا بودن تعداد اقساط به عنوان کمک هزینهای مناسب برای خرید منزل مورد استفاده قرار میگیرد؛ کمک هزینهای که این روزها رقم آن نسبت به قیمت منازل مسکونی پایین است.
تسهیلات 160 میلیون تومانی مسکن هماکنون تنها 22 درصد از قیمت یک واحد مسکونی 60 متری بر اساس میانگین قیمت مسکن شهر تهران را پوشش میدهد؛ بهطوریکه اگر شخصی قصد خرید یک منزل مسکونی 60 متری در تهران را داشته باشد، بهطور میانگین باید حدود 516 میلیون تومان هزینه کند و این در حالی است که تسهیلات مسکن در حال حاضر 160 میلیون تومان است.
تیرماه امسال قدرت تسهیلات مسکن برای خرید منزل مسکونی 60 متری در تهران 26 درصد بود که با توجه به افزایش میانگین قیمت مسکن شهر تهران به هشت میلیون و 600 هزار تومان، قدرت پوششدهی تسهیلات نیز کاهش پیدا کرد.
در این بین رکود بازار مسکن به دلیل پایین بودن توان خرید متقاضیان تشدید شده و برخی معتقدند باید رقم تسهیلات خرید افزایش پیدا کند، اما بعضی دیگر میگویند اگر قرار باشد سقف تسهیلات بالا برود باید به بخش تولید مسکن اختصاص پیدا کند و در آن صورت با افزایش عرضه، بازار متعادل میشود.
با این حال مشاهده میشود که هنوز تسهیلات مسکن متقاضیان زیادی دارد و به هر حال افرادی که قصد خرید منزل را دارند، از این تسهیلات استفاده میکنند؛ چنان که در هفت ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تسهیلات بانک مسکن بیش از 35 درصد افزایش یافته است؛ تسهیلاتی که عمده آن مربوط به خرید و بازسازی منازل مسکونی اختصاص داشته است.
بر اساس این گزارش، بانک مسکن در هفت ماهه نخست امسال رقمی بالغ 10 هزار و 849 میلیارد و 375 میلیون و 300 هزار تومان به متقاضیان سراسر کشور تسهیلات پرداخت کرده است.
گزارش عملکرد تسهیلات منعقد شده و اعطایی بانک مسکن طی هفت ماهه نخست امسال نشان میدهد کل تسهیلات منعقد شده و اعطایی طی هفت ماهه سال جاری معادل 10 هزار و 849 میلیارد و 375 میلیون و 300 هزار تومان بوده که در مقایسه با مبالغ منعقد شده و اعطایی طی دوره مشابه سال گذشته معادل 35.7 درصد رشد داشته است.
در هفت ماه ابتدایی سال جاری 293 هزار و 351 فقره تسهیلات از سوی بانک مسکن به متقاضیان سراسر کشور پرداخت شد و این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته حجم تسهیلات پرداختی معادل 198 هزار و 479 فقره بوده است.
ارزش کل تسهیلات پرداخت شده در هفت ماهه ابتدایی سال گذشته معادل 7996 میلیارد و 56 میلیون و 200 هزار تومان بوده است.
در عین حال گزارش عملکرد مربوط به نخستین ماه از فصل پاییز سال جاری نیز حاکی از آن است که در مهرماه سال جاری، 50 هزار و 347 فقره تسهیلات به ارزش 1806 میلیارد و 516 میلیون تومان به متقاضیان اعطا شده است.
این در حالی است که با توجه به تورم بخش مسکن در ماههای اخیر و افزایش قابل توجه قیمت مسکن در این مدت و در عین حال رکودی که به دلیل افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید مردم ایجاد شده است، بانک مرکزی باید دیر یا زود سقف تسهیلات مسکن را افزایش دهد تا بتواند رونقی را در بخش مسکن ایجاد کند.
با این حال یکی از وظایف مهم بانک مرکزی این است که این اتفاق در شرایطی رخ دهد که موجب تورم لجام گسیخته بخش مسکن نشود، چرا که در این صورت این افزایش سقف تسهیلات نیز بینتیجه خواهد ماند؛ موضوعی که رئیسکل بانک مرکزی نیز بر آن تأکید کرده است.
عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی نیز کم بودن رقم تسهیلات مسکن با توجه به قیمتهای فعلی را پذیرفته و در عین حال اعلام کرده است که روی این موضوع باید کار شود تا ایجاد مشکل نکند.
وی با بیان اینکه درخصوص تسهیلات مسکن نیز صحبتهایی انجام شده است، اظهار کرد: ما در این زمینه باید هم به فکر رونق بهینه بخش مسکن باشیم و هم حواسمان باشد که تورم ایجاد نشود که به محض اتخاذ تصمیمات مناسب آن را اعلام میکنیم.
به این ترتیب به نظر میرسد که پس از اصلاحات اولیه نظام بانکی کشور که در حال حاضر مهمترین وظیفه بانک مرکزی در کنار کنترل بازار ارز است، فکری نیز به حال تسهیلات مسکن شود و میتوان پیشبینی کرد که سقف تسهیلات مسکن در آینده نه چندان دور افزایش پیدا خواهد کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/