صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۰۳ آذر ۱۳۹۷
حبیب‌زاده:

دولت پای کار باشد بسیج در پیشبرد اقتصاد مقاومتی کمکش ‌می‌کند

معاون سیاسی سازمان بسیج مستضعفین گفت: اگر دولت پای کار باشد و قبول کند، بسیج می‌تواند در پیشبرد اقتصاد مقاومتی به او کمک کند.
کد خبر : 328480

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حدود چهار دهه از تشکیل سازمان بسیج مستضعفین به دستور امام خمینی (ره) می‌گذرد و پنجم آذر برای گرامیداشت این روز در تقویم رسمی کشورمان ثبت شده است. بسیج و فرهنگ بسیجی از جایگاه والایی برای اعتلای ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی و صدور آن در جهان معاصر برخوردار است و ورود هجمه‌هایی که به این نهاد مردمی از جانب خارج‌نشینان و عناصر آن‌ها در داخل شده است، هیچ تأثیری بر روند کاری آن نگذاشته و خدمات ارزشمندی را به مردم و جمهوری اسلامی ایران داشته است.


برای بررسی بیشتر خدمات بسیج و نقش آن در پیشبرد اهداف عالی نظام به سراغ سرهنگ قاسم حبیب‌زاده معاون سیاسی سازمان بسیج مستضعفین رفته‌‌ایم و گفتگویی را در این باره انجام دادیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.


آنا: برخی در داخل کشور نمی‌خواهند معرفی خدمات بسیج برجسته شود و شاید این را  به نفع خود و جناحشان نمی‌دانند. چرا بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب و نقشی که بسیج داشته همچنان برخی جریان‌های سیاسی مخالف حضور پُررنگ بسیج در عرصه‌های مختلف هستند؟


اعتقاد ما بر این نیست که جریان‌های سیاسی به‌دنبال کم‌رنگ کردن بسیج یا حذف بسیج از صحنه هستند بلکه معتقدیم اکثر جریان‌های سیاسی داخلی کشور به‌خوبی به نقش بسیج و کارکردهای آن در 40 سال گذشته انقلاب واقفند.



هر کدام از این جریان‌های سیاسی که در مقطعی، قوای کشور را به‌‌ویژه دولت در اختیار داشتند از خدمات بسیج برای پیشبرد امور کشور استفاده کردند. به عنوان مثال یک جریان سیاسی خاص قبل از به دست گرفتن دولت خیلی موافق بسیج نبود اما بلافاصله وقتی دولت را در اختیار گرفت به این نتیجه می‌رسد که باید از ظرفیت بسیج برای پیشبُرد برخی امور مانند ریشه‌کن کردن فلج اطفال و واکسینه کردن کودکان، جنگل‌کاری، بحث واکسینه کردن دام و طیور و یا ریشه‌کن کردن بیماری‌های فراگیر استفاده کنند.


در دوره دفاع مقدس نقش و فعالیت بسیج برای همه جریان‌های سیاسی اظهر من‌ الشمس بود، بنابراین معتقدیم که همه جریان‌های سیاسی کشور نمی‌توانند بر تأثیر بسیج در پیشبُرد برنامه‌های کشور چشم بپوشند. البته کسانی هم هستند که به دنبال کم‌رنگ نشان دادن نقش بسیج و یا کلاً حذف بسیج از صحنه‌های اجتماعی هستند، یعنی این افراد تمایلی به پیشرفت کشور ندارند و ما این افراد را که تعصبی به وطن، نظام و دین مبین اسلام ندارند از دایره حامیان بسیج خارج می‌دانیم؛ بقیه جریان‌های سیاسی در کشور نیز به‌خوبی به نقش بسیج واقفند و در برهه‌هایی که خودشان مسئولیت‌هایی در این کشور داشتند یا الان دارند از این ظرفیت بی‌بدیل و بی‌نظیر نهایت استفاده را برای انجام امور کشور می‌برند.


آنا: درباره مانور صد هزار نفری که در ورزشگاه آزادی برگزار شد توضیح ارائه دهید و اینکه طرح رزمایش «سپاهیان محمد رسول‌الله» چگونه بعد از 31 سال ارائه شد تا این موضوع اجرایی شود؟


بسیج همه‌ساله برنامه‌هایی رزمایشی دارد، اما به اقتضای شرایط و موقعیت زمانی شکل این رزمایش‌ها تغییر می‌کرد، یعنی یک زمان رزمایش شهرستان‌ به‌ شهرستان داشتیم و یا زمانی هم متمرکز در استان بود و یا متمرکز در کل کشور. این‌ها همه ناشی از شرایطی هستند که طراحان و فرماندهان عالی‌رتبه ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه و بسیج به اقتضای شرایط، شکل و نوع اجرای مانورها را تعریف می‌کردند و امسال با توجه به شرایط کشور که مباحث اقتصادی برجسته بود در مجموعه بسیج به این جمع‌بندی رسیدیم که یکی از انتظارات جامعه این است که بسیج در حوزه محرومیت‌زدایی ورود پیدا کند، بنابراین مانور امسال مانور خدمت بود. ولی بخشی از این مانور جمع‌شدن بچه‌های بسیج در یک جای مشخص و یادآوری خاطرات نقش این بسیج در دفاع مقدس که همان تجمع یک صد هزار نفری سپاهیان محمد رسول‌الله در سال 1365 بود اما بخش دیگرش این بود، کسانی که به مناطق مختلف می‌روند، به عنوان گروه‌های جهادی در مکانی جمع شوند تا عظمت و قدرت این‌ها به رخ دوستان و بعضی از کسانی که فکرهای دیگر دارند کشیده شود.



بخش قابل توجهی از کسانی که امسال در ورزشگاه آزادی آمدند از گروه‌های جهادی بودند که اتفاقاً با لباس جهادی خودشان آمدند، بنابراین مانور بسیج این گونه نبود که چیز جدیدی باشد اما شکلش بعد از گذشت سه دهه از آن تجمعی که بسیجیان در زمان دفاع مقدس داشتند با حضورشان در ورزشگاه آزادی طبیعی بود و پیام‌هایی را هم به دنبال داشت.


اولین پیام این حضور اعلام آمادگی قاطبه بسیجیان برای حضور در صحنه‌های مورد نیاز انقلاب و نظام اسلامی است که با قدرت و صلابت این پیام منتقل شد. پیام دیگرش برای بدخواهان و دشمنان این ملت بود که جوانان این مرز و بوم که در قالب گروهان‌ها و گردان‌های بسیج سازماندهی شدند، همچنان در صحنه حضور دارند و همچنین پیام دیگرش برای جامعه این بود که مجموعه عظیمی برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم وجود دارد و هر که دارد هوس خدمت بسم‌الله بیاید به این جمع بپیوندد که البته کم نیستند جوانانی که در گروه‌ها حضور دارند.


آنا: آیا بسیج به عنوان نهادی مردمی توانایی پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به‌ویژه با آغاز دور دوم تحریم‌های آمریکا را دارد؟


اول باید دید اقتصاد مقاومتی چه مؤلفه‌هایی دارد و متناسب با هر مؤلفه باید نقش بسیج را تبیین کرد. اقتصاد مقاومتی اولین اصلی را که دنبال می‌کند نگاه به درون است؛ یعنی با استفاده از ظرفیت‌های درونی، اقتصاد را شکل بدهیم اما افق نگاهمان برای صادرات، برای جذب سرمایه، برای توسعه اقتصادی به بیرون باشد؛ یعنی اتکا به درون اما نگاه به بیرون.



مؤلفه دیگر در اقتصاد مقاومتی به حوزه مصرف باز می‌گردد که یکی از حوزه‌های اصلی است و جامعه ما اگر بنا را در سبک زندگی در حوزه مصرف و استفاده از تولیدات داخلی قرار بدهد، می‌توان قاطعانه گفت که بخش عظیمی از مشکلات جامعه در حوزه اقتصادی حل می‌شود، یعنی اقتصاد مقاومتی به تولیدکننده و مصرف‌کننده این پیام را می‌دهد که در حوزه مصرف از جنس داخلی استفاده کنیم.


اصلاح الگوی مصرف نیاز به فرهنگ‌سازی درازمدت دارد و این فرهنگ‌سازی صرفاً با دستور و با بخشنامه صورت نمی‌گیرد بلکه نیاز به عزم همگانی دارد. یکی از مهم‌ترین مجموعه‌ها برای پیش‌ بردن اصلاح الگوی مصرف، بسیج است که خودش از متن جامعه است که می‌تواند در این موضوع نقش‌آفرینی داشته باشد تا مخاطبان را به این موضوع دعوت بکند.


حوزه دیگر در بحث اقتصاد مقاومتی توجه به مناطق محروم، صنایع کوچک، صنایع زودبازده، خوداشتغالی افرادی که به هر دلیلی نتوانستند در کارگاه‌های عظیم جذب بشوند، است و برای حل‌وفصل آن‌ها در بسیج سازمانی به نام بسیج سازندگی وجود دارد و با حضور در روستاها و مناطق محروم، با طرح‌های خوداشتغالی که تدوین کرده و اجرا می‌کند با وام‌های قرض‌الحسنه‌ای که به افراد دارای یک هنر و یا یک پیشه یا یک حرفه دارد می‌دهد، دقیقاً در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گام برمی‌دارد اما یادمان نرود که حرف اول و آخر را در این حوزه دولت می‌زند؛ یعنی دولت اگر اراده بکند می‌تواند با استفاده از ظرفیت عظیمی که در اختیار دارد و با استفاده از ظرفیت اعتبارات و بودجه سالانه که در اختیار دارد، زمینه آن را به‌خوبی فراهم کند و اگر دولت پای کار باشد و قبول کند، بسیج می‌تواند در پیشبرد اقتصاد مقاومتی به او کمک کند.


گفتگو از سعید امینی و محمدعلی حسن‌نیا


بخش دوم این مصاحبه به‌زودی منتشر می‌شود.


انتهای پیام/4079/4071/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
بسیجی
18:31 - 1397/09/03
بسیج همواره در کنار دولت و ملت میماند
فدایی رهبر
18:29 - 1397/09/03
در پاسخ به دوستمون که فرمودند بسج لازم نیست در تمامی موارد ورود کنه عرض کنم کشوری که دولتش چه در تصمیم و چه در عمل کار نمیکند وظیفه بسیج که در واقع اقشار مردم هستند است که ورود کنند و کشور را به پیش ببرند و بسیج به عنوان بازوی اجرایی دولت وارد عمل میشود نه تصمیم گیری در واقع دست همکاری بدون چشم داشت به سوی دولت دراز میکند و این جای تشکر دارد.
محمدی
18:26 - 1397/09/03
بسیج با حضورش در میادین مختلف نشان داده که همیشه توانسته در شرایط سخت راهگشا باشه و همواره بدون هیچ گونه چشم داشت و فقط بصورت جهادی کارها را به پیش برده
روح اله
15:21 - 1397/09/03
بسیج به فلسفه وجودی داره که نباید دست بخوره . تعدی به تمام حوزه ها در ماموریت بسیج نیست. کار بسیج شاید بتونه در قالب سازندگی داوطلبانه تعریف بشه اما حوزه نفوذش نباید اقتصادی باشه. این کار در دراز مدت باعث تقلیل جایگاه این نهاد مقدس میشه.