صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۳ آذر ۱۳۹۷
پیشنهاد اندیشه‌ورزی/4

بررسی علل تفرقه در میان امت اسلامی در کرسی‌های آزاداندیشی

ظهور قرائت‌های نادرست از اسلام در سال‌های اخیر گریبان‌گیر تمام امت اسلامی بود؛ بررسی خاستگاه‌های تفرقه امت اسلامی در دانشگاه‌ها یکی از ضروریات فعلی کشور است.
کد خبر : 328358

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک روز با عنوان داعش و روز دیگر با عناوینی دیگر، زیر دستکشی مخملین قرائت‌های افراطی و نادرست از اسلام ارائه می‌شود. این قرائت‌ها تاکنون هزینه‌های سنگینی را بر امت اسلامی تحمیل کرده‌است.


کرسی‌های آزاداندیشی یکی از ابزارهایی است که با استفاده از آن و با طرح موضوعات روز در قالب مباحث علمی و به‌دور از تعصبات سبب رشد و تعالی مادی و معنوی کشور را فراهم کرد.


ضرورت کرسی‌های آزاداندیشی


ضرورت حاکم بر طرح و اجرای کرسی‌های آزاداندیشی از سوی مقام معظم رهبری در راستای سیاست‌های كلان كشور به عنوان بخشی از تلاش برای احياء و نوسازی تمدن ايرانی اسلامی و به عنوان فرصت و امكانی به حساب می‌آید كه در پرتو فضای مناسب طرح مباحث بنيادين علمی بيش از هر چيز به تحقق جنبش نرم‌افزاری، توسعه علمی و جلوگيری از تصلب و تعصب علمی و فكری منجر شود. همچنين تحقق اين ايده همراه شدن با اقتضائات زمانه در زندگی اجتماعی و درک عميق شرايط روز  و ناشی از باور به خردمندی انسان،استعدادهای مهم و بسيار بالای مادی و معنوی كشور و ظرفیت‌های فرهنگی و سودمندی طرح ديدگاه‌های مختلف برای ايجاد رشد و تعالی مادی و معنوی كشور است.


مسئولیت جامعه دانشگاهی


برای جامعه دانشگاهی و مسئولان و متصديان عرصه‌ علم و دانش درک عميق ابعاد مختلف مفهوم آزادانديشی و آگاهی از نتايج و پیامدهای مطلوب و سازنده آن در راستای رشد و تعالی مادی و معنوی كشور  یک ضرورت بنیادی است. در این راستا ایجاد یک گفتمان ملی برای رسیدن به اهداف کلان کشور در حوزه‌های علمی و فرهنگی نیازمند تعامل مراکز مختلف علمی، کمک به رونق و تعمیق مباحث، انباشت تجربه‌های علمی و مدیریتی و حمایت‌های مختلفی که زمینه‌ساز ارتقای جمیع توانمندی‌هایی است که در منابع مادی و انسانی نهفته در این کشور است.


اتحاد امت اسلامی یک حسنه است


مقام معظم رهبری بارها بر موضوع اتحاد امت اسلامی تأکید و در این‌ باره مطرح کردند: آنچه که امروز من بر روی آن تکیه می‌کنم،  یکی از وظائف بزرگ و درجه‌ی اول ما مسلمان‌هاست و آن مسئله‌ی اتحاد و وحدت است.


ایشان همچنین تأکید دارند: امروز هر حرکتی که به اتّحاد امّت اسلامی بینجامد مبارک است، یک حسنه است؛ نیّت دشمنان اسلام ایجاد تفرقه است؛ نیّت ما مؤمنینِ به اسلام بایستی ایجاد وحدت در دنیای اسلام و میان امّت اسلامی و تعارف گروه‌ها و فرقه‌های امّت اسلامی با یکدیگر باشد.


بسترهای ظهور جریان‌های افراطی بررسی شود


یکی از ویژگی‌های کرسی‌های آزاداندیشی بحث عالمانه در محیطی علمی است و این فضا سبب می‌شود به‌دور از تعصبات قومی و مذهبی به موضوعات مطرح‌شده نگاه کرد و به‌تبع آن نظریات موجود نقد و راه‌کارها شناسایی شود.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر