مقدسات مذاهب را محترم شماریم/ شعار وحدت؛ شرط لازم نه کافی
به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، صبح امروز در درس خارج فقه خود که با حضور شماری از علما، طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در مسجد اعظم و در جوار حرم حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد، هفته وحدت را گرامی داشت و گفت: معنای وحدت این است که دست به دست هم بدهیم و در مقابل دشمن بایستیم.
وی با بیان این سؤال که چه کار کنیم وحدت حاصل شود و قوی شویم؟ تصریح کرد: گفتن از شعار وحدت لازم است، اما کافی نیست. وحدت راه دارد؛ یکی از راههای آن توجه به مقدسات همدیگر و احترام گذاشتن به این مقدسات است.
این مرجع تقلید افزود: نباید به مقدسات همدیگر توهین کرد. مشترکات زیادی میان مذاهب وجود دارد که میتوان با بهرهگیری از این مشترکات به وحدت رسید و از اختلافات دوری کرد تا دشمنان از این طریق سوءاستفاده نکنند.
وی بیتوجهی به تبلیغات دشمنان علیه مذاهب اسلامی و اجتماع علمای اهل سنت و تشیع، گفتگو دوجانبه از نزدیک درباره اختلافات مذهبی را از دیگر راههای وحدت دانست و تأکید کرد: باید بزرگان دو مذهب با هم ارتباط داشته باشند و از نزدیک با هم بنشینند و درباره مسائل مختلف سخن بگویند. حتی دانشجویان و طلاب هر دو مذهب میتوانند این کار را انجام بدهند.
آیتالله مکارمشیرازی با بیان یک روایت اخلاقی گفت: اگر کسی خواری از راه عابران بردارد، حتی راه غیرمسلمانان باشد، خداوند متعال گناهان گذشته و آینده او را میبخشد؛ البته برخی ایراد میگیرند که چگونه ممکن است گناهان گذشته و آینده فرد بخشیده شود؟ این سخن نیاز به تبیین دارد؛ به این معنا است که خدا به او توفیق توبه میدهد.
وی یادآور شد: اسلام در 1400 سال پیش چنین توصیه اخلاقی را بیان فرموده است. باید آن را با دنیای امروز مقایسه کرد که برخی کشورها دم از حقوق بشر میزنند، اما به دنبال خونریزی در میان مسلمانان هستند و به عربستان سعودی اسلحه میفروشند تا به جنایات بیشتری دست بزند و این با روح اسلام تضاد دارد.
این مرجع تقلید، کمک به زندانیان بیگناه، توجه به افراد کمدرآمد و کمبرخوردار، کمک به بیماران کمبضاعت و کمک به جوانان دانشجوی محصل که از نظر مالی ضعیف هستند را از جمله مصادیق این روایت اخلاقی دانست و گفت: انجام دادن این توصیههای اخلاقی نشان میدهد برخی از احادیث معجزه میکند، اما مسلمانان به این روایات توجه کافی ندارند.
انتهای پیام/4090/4071/خ
انتهای پیام/