اختراع محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ثبت ملی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، جواد امیراحمدی دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک و مهدی نکیسا و فاطمه بهروزی استادان گروه مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با استفاده از طرحی خلاقانه برای تولید انرژی الکتریسیته از امواج دریا، کارطراحی، ساخت و نتایج آزمایشهای یک مبدل انرژی موج بر اساس ارتفاع امواج ورودی به ساحل را با موفقیت به پایان رسانده و اختراع آنان ثبت ملی شد.
محققان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ایده اصلی ساخت دستگاه تولید الکتریسیته از موج به وسیله ضربه وارد بر مواد پیزوالکتریک را استفاده از امواج در دسترس دریا و حفظ محیط زیست معرفی و اعلام کردند: این دستگاه برای شرایط دریایی خلیج فارس طراحی شده و هدف اصلی از ابداع آن بکارگیری مبدل در ساحل و کاربردهای خاص نظیر روشنایی خط ساحلی و نیز نصب ایستگاههای شارژ باطری گوشی همراه و تبلت عابران است.
این گروه عنوان کردند: از آنجا که خلیج فارس دارای ظرفیتهای مختلف انرژی است و شرایط جوی در سراسر آن در بازه گستردهای در حال تغییر است، فقط دادههای پایگاه ثبت اطلاعات جوی و هواشناسی در استان بوشهر مورد توجه محققان این واحد دانشگاهی قرار گرفته است. در این پایگاه، انرژی امواج در 24 سال متمادی در محل قرارگیری پایگاه ثبت شده است.
محققان مبتکر و خلاق واحد بوشهر با تأکید بر اینکه مبدل طراحی شده کاملاً خلاقانه و نوآورانه بوده و سازگار با ظرفیت موجود در سواحل استان بوشهر است، از تست موفقیتآمیز این اختراع خبر دادند و بیان کردند: تست میدانی و اندازهگیری توان خروجی از مبدل در شرایط نسبتاً آرام دریای خلیج فارس در سه مرحله یک ساعته در روزهای مختلف انجام گرفت که ولتاژ و جریان تولید شده توسط مبدل با مواد پیزوالکتریک کوارتز با ضخامت 5/0 میلیمتر، توان خروجی از این دستگاه محاسبه شد که بیانگر قابلیت آن در استحصال انرژی الکتریسیته از امواج دریاست.
تولید جریان الکتریکی در محدوده میلیآمپر برای تسریع در تکثیر و رشد مرجانها و استفاده از این نوع مبدل در جلوگیری از خوردگی سازههای فراساحلی دریایی نظیر سکوهای نفتی از دیگر کاربردهای این اختراع است.
مهدی نکیسا استادیار گروه مهندسی مکانیک و رئیس مرکز تحقیقات انرژیهای نو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز در این باره گفت: استفاده از این نوع مبدل در قالب یک مزرعه از مبدلها میتواند منجر به یک پایگاه تولید توان الکتریکی در خلیج فارس شود و در کاربردهایی نظیر مصرف برق شهری، روشنایی خط ساحلی، تأمین انرژی بویههای دریایی و تأمین انرژی الکتریکی در جزایر مورد استفاده قرار گیرد.
نکیسا افزود: تولید الکتریسیته از امواج دریا با استفاده از مواد پیزوالکتریک بهعنوان یک منبع تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر است که میتوان تحقیقات بیشتری برای بالابردن بازده آن بهکار برد. بر اساس نتایج ب دست آمده در این تحقیق استفاده از مواد PZN-9PT به جای کوارتز بهصورت پیشبینی شده نیز میتواند راندمانی برابر 1100 داشته باشد. در این مبدل با افزایش ارتفاع امواج مقدار توان خروجی سیستم مبدل انرژی الکتریسیته افزایش مییابد.
به گزارش آنا، این مبدل در مقیاس آزمایشگاهی تولید شده است و طریقه عمل آن به این صورت است که این دستگاه دارای یک صفحه میخدار و یک صفحه از مواد پیزوالکتریک سکهای از جنس کوارتز به ضخامت نیم میلی متر است که ضربههای وارد بر مواد پیزوالکتریک موجب ایجاد شوک در این مواد شده و سبب قطبیده شدن مواد و تولید الکتریسیته میشود.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/