صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۲ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷
پیشنهاد اندیشه‌ورزی/1

بررسی راه‌کارهای بهبود فضای کسب‌وکار در دانشگاه‌ها

طرح مسایل سیاسی و گاهاً جنجالی یکی از موضوعات جذاب برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است اما در کنار موضوعات سیاسی پرداختن به موضوعات اقتصادی نیز حائز اهمیت است.
کد خبر : 326897

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طرح مباحثی مثل حكومت دينی، ولایت‌فقیه، مردم‌سالاری، آزادی سياسی، سياست خارجی و برجام، آسیب‌های اجتماعی و نظایر این موضوعات جزو عناوینی هستند که در دوران دانشجویی و در فضای دانشگاه عناوین برنامه‌ها و تشکل‌های دانشجویی را تشکیل می‌دهد.


طرح مسایل سیاسی و گاهاً جنجالی همواره یکی از مباحث مهم برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی است اما در کنار موضوعات سیاسی، اجتماعی و اعتقادی پرداختن به موضوعات اقتصادی هم می‌تواند موضوع جذاب و کاربردی برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی باشد.


در سال‌های اخیر مسائل اقتصادی به یکی از مهم‌ترین موضوعات کشور تبدیل شده است، این موضوع در نامگذاری‌های سال‌های اخیر توسط مقام معظم رهبری نیز کاملاً مشهود است.


یکی از مسائل اقتصادی که نیازمند ورود دانشجویان و اساتید دانشگاه به آن و بررسی ابعاد آن می‌باشد، فضای کسب‌وکار و شاخص مربوط به آن است.


بررسی فضای کسب‌وکار و محاسبه شاخص سهولت فضای کسب‌وکار در کشورهای مختلف از سال 2004 توسط بانک جهانی محاسبه و منتشر می‌شود که در این طرح قوانین و مقررات کشورها بررسی شده و بر اساس شاخص‌هایی که تدوین کرده، اقتصاد کشورها را رتبه‌بندی می‌کند.


هدف اصلی و اولیه در محاسبه و انتشار شاخص سهولت فضای کسب‌وکار بررسی تعیین میزان سادگی شروع کسب‌وکار بدون توجه به عوامل تأثیرگذار خارجی است به زبان دیگر این شاخص تحت تاثیر قوانین و تصمیمات مسئولان کشورها است.


این شاخص‌ها شامل فرایند شروع کسب‌وکار، تعداد و زمان صدور مجوزها، شاخص استخدام و اخراج نیروی کار، ثبت مالکیت، اخذ اعتبار، حمایت از سرمایه‌داران، پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، میزان و زمان انحلال یک فعالیت، الزام‌آور بودن قراردادها می‌شود.


براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، جمهوری اسلامی ایران در سال 2018 میلادی جایگاه 124 را در بین 190 کشور جهان دارد.


دانشجویان می‌توانند با انتخاب این موضوع به بررسی ابعاد مختلف شاخص سهولت کسب‌وکار و عوامل تاثیرگذار بر این شاخص بپردازند.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
حسنا محسنی
15:02 - 1397/08/28
به نظرتون دانشجوها چطور میتونند در ارتقاء شاخص بهبود فضای کسب و کار کمک کنند؟