صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۷ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷
مسعودی:

دانشگاه آزاد را باید به‌عنوان نهاد تولید محتوا و علم بشناسیم

عضو هیأت علمی دانشگاه سوره گفت: دانشگاه آزاد را باید به‌عنوان یک‌نهاد تولید محتوا و علم بشناسیم چراکه در همین دانشگاه‌ خلاقیت‌، ابتکار و اکتشافات دیده می‌شود.
کد خبر : 326561

امیدعلی مسعودی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره ارتقای کیفی دانشگاه آزاد در دوره جدید گفت: مدیریتی که در دو سال اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی بر سرکار آمده است  هدفش درواقع این بود که دانشگاه آزاد را تبدیل به یک دانشگاه کیفی کند، به همین خاطر اولین کاری که انجام شد اصلاح هرم جمعیتی استادان بود.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان است که در مقطعی به حل معضل آموزش عالی کمک زیادی کرد تا تعداد زیادی از جوانان ایرانی بتوانند در داخل کشور به تحصیل خود ادامه دهند؛ اما طی سال‌های اخیر تعداد دانشجوی دانشگاه‌ها کم شده و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که در کشور به‌صورت گسترده وجود دارند در حال حاضر نیاز به سازمان‌دهی جدید دارند.


عضو هیأت علمی دانشگاه سوره گفت: در شرایط فعلی کشور عوامل زیادی باعث شده که تعداد دانشجویان دانشگاه‌ها کم و تعداد استادان افزایش یابد؛ این موضوع در کنار برخی چالش‌ها، یک فرصت است چراکه ما استادان زیادی داریم که تحقیق و تولید علم کنند؛ اما متأسفانه مشکل این است که به تحقیقات چندان توجهی نمی‌شود.


مسعودی با بیان الزامات کاربردی شدن تحقیقات و پژوهش‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای اینکه به مرحله‌ تولید محتوا، نظریه و بومی‌سازی علم برسیم نیاز به فرصت مطالعاتی داریم؛ برخلاف برخی افراد دیگر که فرصت مطالعاتی را در خارج از کشور می‌دانند، عمیقاً معتقدم که فرصت مطالعاتی در دانشگاه نیست، بلکه در کارخانه‌ها، مراکز خدماتی، سازمان‌ها و نهادهای داخل کشور است و پیشنهادم این است که مدیران دانشگاه آزاد اسلامی فرصت‌های مطالعاتی را در خود کشور ببینند و از اساتید و دانشجویان در این مورد حمایت کنند.


وی افزود: در حال حاضر به نظر می‌رسد که با توجه به تصمیم دولت در حذف دانشگاه‌‌های وابسته به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، فرصت خوبی برای مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است که بتوانند نیازهای تخصصی دستگاه‌های دولتی را برآورده کنند.


مدیر گروه مدیریت رسانه دانشگاه سوره با اشاره به اینکه مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی باید رویکرد کیفی را در پژوهش‌ها موردتوجه قرار دهد، افزود: اگر بتوانیم در دانشگاه آزاد اسلامی پایان‌نامه‌ها را به سفارش مراکز خدماتی و تولیدی انجام دهیم، هم محقق به واقعیت‌ها رجوع کرده و هم صاحبان تحقیق به این نتیجه می‌رسند که از این پژوهش‌‌ها استفاده کنند.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد را باید به‌عنوان یک‌نهاد تولید محتوا و علم بشناسیم چراکه در همین دانشگاه‌ها خلاقیت‌، ابتکار، اکتشافات و مسابقات علمی مانند رباتیک دیده می‌شود.


مسعودی تصریح کرد: مدیریت جدید در دانشگاه آزاد باید برای شناسایی استعدادها و شکل دادن انجمن‌های علمی در دانشگاه برنامه داشته باشد و آموزش‌ها نیز باید متناسب با نیازهای کشور باشد.


عضو هیأت علمی دانشگاه سوره با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی و تأثیرگذاری آن بر سایر دانشگاه‌ها، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در کنار سازوکارهای فعلی آموزشی، جشنواره‌ها و همایش‌های علمی در سطح دانشگاهی، ملی و بین‌المللی برگزار کند. 


وی با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور باید پویا و زنده باشد، گفت: استادپروری و شاگردپروری یک اصل مهم در مدیریت بوده اما به دلیل اینکه طی سال‌‌های گذشته شاگردپروری و استادپروری نکرده بودیم، دانشگاه آسیب دید هر چند طی سال‌های بعد به‌نوعی این اقدام اصلاح شد.


مسعودی با اشاره به اهمیت کار فرهنگی و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئله کرسی‌های آزاداندیشی که مقام معظم رهبری تأکید زیادی روی آن دارد باید تقویت و توجه بیشتری به آن شود، یکی از ایرادات مدیران قبلی ضعیف بودن کار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی بود و نیاز است که به کار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی توجه بیشتری شود.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر