صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷
سعادتمند مطرح کرد؛

استعدادهای ورزشی دیده نمی‌شوند

احمد سعادتمند گفت: اکثر استعدادهای ورزشی در ایران دیده نمی‌شوند و طرحی برای نمایش این نخبگان داریم.
کد خبر : 326288

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، احمد سعادتمند در نشست خبری با موضوع المپیاد استعدادهای برتر ورزشی با مشارکت 37 فدراسیون ورزشی گفت: از اردیبهشت امسال با همکاری آموزش‌های پایه استعدادیابی وزارت ورزش، طرحی را پیش بینی کردیم که با کمک همه کارشناسان، مدیران کل ستاد استان‌ها پایش شدند و اساسنامه آن تعیین شده است.


وی گفت: چند دلیل برای برگزاری المپیاد داشتیم، اول اینکه خیلی از استعدادهای ورزشی در کشورمان دیده نمی‌شود، به این دلیل لیگ‌ها خیلی فعال نبودند، از طرفی نیمی از فدراسیون‌ها مسابقه قهرمانی کشور را برگزار نمی‌کنند به همین خاطر صلاح دیدیم با حمایت وزارت ورزش این طرح را در دو جلسه رسمی ابلاغ کنیم.


سعادتمند افزود: در این طرح فدراسیون‌ها به سه دسته المپیکی، ملی و محبوب تقسیم می‌شوند. هدف اول فدراسیون‌های المپیکی بود اما با استقبال شدید فدراسیون‌های دیگر روبه‌رو شدیم و به همین دلیل رشته‌های دیگر را هم اضافه کردیم.


مدیرکل دفتر توسعه آموزش‌های پایه و استعدادیابی عنوان کرد: منبع ما برای طرح المپیک جوانان جهان بود که برای نخستین بار در سال 2010 در سنگاپور برگزار شد و سومین دوره آن یک ماه پیش در آرژانتین برگزار شد. چشم‌انداز ما المپیک جوانان 2022 است، در المپیک جوانان شرایط سنی بین 15 تا 22 سال است به همین خاطر با نظر شورای معاونین شرایط سنی را 12 تا 15 سال ارزیابی کرده‌ایم. المپیادی که ما پیش‌بینی کرده‌ایم مثل المپیاد دانش‌آموزی وجه مشترک زیادی این طرح در 78 رشته ورزشی برگزار می‌شود و این تعداد رشته برای ما حائز اهمیت است چرا که نشان می‌دهد کار وسیعی در حال برگزاری است.


وی افزود: از همه استان‌ها خواستیم رقابت‌های انتخابی در روستا، شهر و بخش خود برگزار کنند تا بهترین تیم‌ها به مسابقات اعزام شوند. مجموع کل ورزشکاران شرکت کننده 18 هزار و 49 ورزشکار است که 11 هزار و 132 ورزشکار پسر و 6 هزار و 917 ورزشکار دختر را شامل می‌شود. مجموع کادر فنی که شامل کمک مربی، سرمربی و سرپرست تیم است 5 هزار و 585 نفر است. این مسابقات قرار است طی 10 روز برگزار شود که البته در رشته دوومیدانی برگزار شده است. در برخی استان‌ها این رقابت‌ها از یک رشته تا چهار رشته برگزار می‌شود و در تهران با توجه به زیرساخت‌هایی که در برخی رشته‌ها مثل قایقرانی، تیراندازی و... دارند در 12 رشته برگزار می‌شود. تمام تدابیر لازم برای این مسابقه اندیشیده شده است. ما به تمامی استان‌ها هم ابلاغ کردیم که تمامی امکانات لازم را در اختیار ورزشکاران بگذارند و یک بچه 13 ساله را مانند یک قهرمان ببینند و برای آنها تمام امکانات را فراهم کنند تا این ورزشکار 13 ساله این اطمینان را داشته باشد که تا چهار سال آینده برای او هدف‌گذاری کرده‌ایم. هدف ما این است که در رشته‌های تیمی استان‌ها افرادی هم که حذف می‌شوند آنها را انتخاب کنیم و در نهایت 2 هزار و 500 نفر در حوزچه ماهی ریخته می‌شوند و ما برای آنها بسته‌های حمایتی در نظر می‌گیریم تا المپیک 2022 هم بسته‌های حمایتی نظیر پرونده تحصیلی، حقوقی، پزشکی، مالی، مباحث روحی و روانی، اردوهای مقطعی در نظر می‌گیریم تا عصاره ورزش کشور تا المپیک 2022 جوانان در بهترین شرایط باشد.


سعادتمند ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که این خط تولید را ادامه دهیم. هدف این است که سال آینده با همکاری وزارت آموزش و پرورش در فصل تابستان رقابت‌های المپیاد را برگزار کنیم. ممکن است تا چهار سال آینده هیچ کدام از مسئولین حال حاضر وزارت ورزش در پست‌های خود نباشند اما این طرح که با آیین‌نامه و شیوه‌نامه خاص برنامه‌ریزی شده و به همه استان‌ها ارسال کرده‌ایم ادامه پیدا خواهد کرد. در حال حاضر سه ماهی است که فدراسیون‌ها و استان‌ها درگیر این طرح هستند و به دنبال آن پویش بزرگی در ورزش کشور با این طرح به وجود می‌آید. این طرح برای نخستین‌بار در ورزش کشور به عنوان یک رویداد ملی که اعتبارات آن قبل از انجام مسابقه به حساب استان‌ها واریز شده است این نشان‌دهنده این است که دولت تدبیر و امید نگاه ویژه‌ای به دورترین مناطق دارد.


وی در پاسخ به اینکه برای این طرح چقدر بودجه هزینه شده است و بهتر نبود این هزینه به حساب فدراسیون‌ها واریز شود تا خودشان این رقابت‌ها را برگزار کنند گفت: همانطور که گفتم نیمی از فدراسیون‌ها رقابت‌های قهرمانی کشور را برگزار نمی‌کند آنها طبق تفاهم‌نامه بودجه مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند اما امسال با وجود اینکه سال رقابت‌های پارآسیایی است و آسیایی و المپیک جوانان بود اما فدراسیون‌هایی داشتیم که رقابت‌های قهرمانی کشور را برگزار نکردند و به همین خاطر  تصمیم گرفتیم این طرح را دنبال کنیم. البته من باید به این نکته اشاره کنم که وزارت ورزش و جوانان در اجرای این طرح هیچ دخالتی ندارد. برگزارکننده اصلی این طرح اداره کل استان‌ها و اجرای آن برعهده فدراسیون‌هاست. تنها در وزارت ورزش ما نظارت عالیه داریم تا کار به صورت دقیق انجام شود. ضمن اینکه ردیف بودجه جداگانه‌ای از اعتبارات فدراسیون‌ها برای این رویداد بزرگ در نظر گرفته‌ایم. پیش‌بینی اعتبار ما برای میزبانی این رقابت‌ها 10 میلیارد تومان است، برای اعزام‌ها که آن را به استان‌ها می‌دهیم اعتبار 6 میلیارد تومانی در نظر گرفته‌ایم و همچنین 5 میلیارد و 800 میلیون برای نخبگان اعتبار در نظر گرفته‌ایم.


وی در پاسخ به این سوال که یکی از گزینه‌های سرپرستی برای فدراسیون والیبال است اظهار کرد: در حال حاضر ضیائی هنوز رئیس والیبال است و من نمی‌دانم مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌شود یا خیر اما هر جایی که وزارت ورزش و جوانان و شخص داورزنی و سلطانی‌فر دستور دهند من آنجا فعالیت خواهم کرد. البته من سرپرستی فدراسیون والیبال را برعهده نمی‌گیرم به این خاطر که ما در دفتر استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان کار بزرگ و مسئولیت بزرگی در دست داریم اما کار کردن در فدراسیون‌های المپیکی مثل والیبال افتخار هر عزیزی است.


انتهای پیام/4057/4051/


انتهای پیام/

ارسال نظر