صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۰۸ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷

پیشنهاد ویژه به دانشجویان برای برگزاری یک کرسی آزاداندیشی

دانشجویان باید در دوران دانشجویی با آگاهی نسبت به مسائل روز، مطالبات مردمی و دیگر دانشجویان را از مسئولان مطالبه کنند و این در گرو آگاهی و تبادل نظر است.
کد خبر : 326111

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛کرسی‌های آزاداندیشی، زمینه‌ساز بالندگی علمی و فکری و عامل پیشرفت کشور است. اولویت موضوعات کرسی‌های آزاداندیشی مسائل مطرح روز  مانند مباحث حكومت دينی، ولایت‌فقیه، مردم‌سالاری، آزادی سياسی، سكولاریسم، جريان فتنه، جريان انحرافی، سياست خارجی، مسائل فرهنگی، راهكارهای مقابله با آسیب‌های فرهنگی، ارتقای فرهنگ دینی و ملی، مباحث اقتصادی، هدفمند كردن یارانه‌ها و راهكارهای پیشرفت اقتصادی و مسئله اشتغال و ازدواج است.


یکی از مسائلی که از سال 58 تاکنون مطرح بوده و طی پنج ساله گذشته شدت بیشتری گرفته «بانکداری اسلامی» است. این موضوع یکی از موضوعات مطروحه جامعه کنونی است. مطالبه‌ای که ابتدا در حکومت بیان شد و جامع عمل پوشاند.


چند ساله گذشته چند جوان انقلابی با مطرح کردن مجدد آن و حمایت علمای دینی این موضوع را مجددا مطرح کردند. اعضای مجلس خبرگان نسبت به بانکداری اسلامی دغدغه و مطالبه دارند.


بانکداری اسلامی یکی از موضوعاتی است که مقام معظم رهبری نیز به آن تأکید دارند. ایشان در دیدار با اعضای خبرگان سال 95 فرمودند: «در زمینه‌ی اقتصاد، مسائل تازه‌ای وجود دارد. مثلاً ما بانکداری اسلامی را به وجود آورده‌ایم. امروز مسائل تازه‌ای در زمینه‌ی پول و بانکداری وجود دارد؛ اینها را بایستی حل کرد؛ باید اینها را در بانکداری اسلامی -بانکداری بدون ربا - دید. کی باید اینها را انجام بدهد؟ فقه متکفل این چیزهاست. البته من همین‌جا عرض بکنم که نیاز ما به کرسی‌های بحث آزاد فقهی در حوزه‌ی قم - که مهمترین حوزه‌هاست - برآورده نشده است. من این را الان اینجا عرض می‌کنم - آقایانی هم از قم اینجا تشریف دارید - این نیاز برآورده نشده. در قم باید درس‌های خارجِ استدلالىِ قوی‌ای مخصوص فقه حکومتی وجود داشته باشد تا مسائل جدید حکومتی و چالش‌هائی را که بر سر راه حکومت قرار می‌گیرد و مسائل نو به نو را که هی برای ما دارد پیش می‌آید، از لحاظ فقهی مشخص کنند، روشن کنند، بحث کنند، بحثهای متین فقهی انجام بگیرد؛ بعد این بحثها می‌آید دست روشنفکران و نخبگان گوناگون دانشگاهی و غیر دانشگاهی، اینها را به فرآورده‌هائی تبدیل میکنند که برای افکار عموم، برای افکار دانشجویان، برای افکار ملتهای دیگر قابل استفاده است. این کار بایستی انجام بگیرد، ما این را لازم داریم. محصول این کاوش‌های عالمانه می‌تواند در معرض استفاده‌ی ملت‌ها و نخبگان دیگر کشورها هم قرار بگیرد.»


دانشجو با توجه به رسالتی که دارد باید نسبت به این مسائل آگاهی داشته باشد و با وجود کرسی‌های آزاداندیشی و تبادل نظر بهترین خواسته و راه را از مسئولان کشور مطالبه کند.


انتهای پیام/4084


انتهای پیام/

ارسال نظر