رکورد انتقال مصدومان در زلزله کرمانشاه شکسته شد
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، صبح امروز نشست خبری تشریح خدمات دولت به مناسبت سالگرد زلزله کرمانشاه با حضور مسئولان دستگاههای مختلف برگزار شد.
اسماعیل نجار در این نشست خبری ضمن تقدیر و تشکر از مردم کشور، هنرمندان و دولت که با تمام امکانات و ظرفیت در عرصه حضور یافتند به اقدامات مدیریت بحران در این حادثه اشاره کرد و گفت: همه دستگاههای اجرایی در زمان عادی مسئولیت و وظایفی را به عهده دارند و در این حادثه نیز باید ایفای نقش کنند.
وی با بیان اینکه زمینلرزه کرمانشاه روز یکشنبه ۲۱ آبان ماه سال گذشته رخ داد، افزود: مجروحان این حادثه 7 هزار و ۸۱۷ نفر و ۶۲۱ نفر فوتی شامل ۳۴۲ نفر زن ۲۷۲ نفر مرد بودند.
دبیر ستاد مدیریت بحران یادآور شد: با توجه به ساعت زلزله بخش عمدهای از جستجو و نجات در ساعات اولیه و ۹ ساعت در تاریکی مطلق صورت گرفت که در این زمینه رکورد انتقال مصدومان را به ثبت رساندیم.
نجار با اشاره به اینکه در طول 100 سال اخیر چنین زلزلهای در آن منطقه بیسابقه بوده است، گفت: در این زمینلرزه ۷ شهرستان استان کرمانشاه شامل دالاهو، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و... و همچنین یکهزار و ۹۳۰ روستای اطراف این شهرستانها دچار خسارتهای جانی و مالی شدند.
به گفته این مقام مسئول در مدیریت بحران کشور، کمتر از یکساعت پس از وقوع زمینلرزه کرمانشاه جلسه ستاد بحران تشکیل و اطلاعات از طریق مسئولان دستگاه های مختلف دریافت شد.
نجار یادآور شد: این زمینلرزه در قیاس با سایر مخاطرات سالهای گذشته از نظر کاهش تلفات انسانی و هماهنگیهای اجرایی قابل تأمل بود. باتوجه به اینکه این حادثه در ساعات شب صورت گرفت، ۹ ساعت در تاریکی مطلق عملیات داشتیم و مصدومان و مجروحان حادثه را منتقل کردیم در حالیکه امکان تردد و پرواز بالگرد در شب وجود نداشت.
وی ادامه داد: عملیات امداد و نجات در روستاها به سپاه واگذار و در شهر به ارتش سپرده شد و وزیر کشور و بهداشت در منطقه حضور پیدا کردند و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
نجار با اشاره به عملیات جستجو و شناسایی مجروحان و کشتههای این حادثه در اولین ساعات وقوع حادثه گفت: امدادرسانی در زلزله بم در حالی صورت گرفت که این استان در نزدیکی فرودگاه قرار داشت اما در زلزله کرمانشاه برای انتقال هر مجروح تا مرکز استان ۲۵۰ کیلومتر تردد انجام شده است.
وی اظهار کرد: ۶ جلسه هماهنگی مدیریت بحران تشکیل شد، امکانات امدادی که تحویل داده شد حدود ۱۰۰ هزار بسته غذایی بود که طی ۷۲ ساعته و یک هفته انجام شد و ۴۱ مصوبه در مورد ادامه کار در این زلزله داشتیم.
دبیر ستاد مدیریت بحران کشور ادامه داد: اعزام تیمهای سیار بهداشتی و درمانی و کاهش مشکلات و استقرار ۱۴۷ کانکس بهداشتی و تامین 4 هزار کانکس سرویس بهداشتی انجام شد.
نجار ادامه داد: با توجه به وسعت حادثه ۳۶ ساعت پس از حادثه دولت مصوبه داشت و تخصیص اعتبار داد و افزایش سقف تسهیلات از ۳۰ میلیارد تومان شهری به ۴۰ و ۵۰ میلیارد تومان صورت گرفت. همچنین کمک بلاعوض برای آسیب دیدگان شهری ۶ میلیون بود که به ۱۱ میلیون و اخیراً نیز به ۱۶ میلیون رسید.
رئیس سازمان مدیریت بحران به موضوع جمع آوری کمکهای مردمی برای بازسازی مناطق زلزله زده از سوی سلبریتیها گفت: جمعآوری کمکهای مردمی دستورالعمل مشخصی دارد که براساس آن باید کسانی که میخواهند در این مواقع به جمع آوری کمک اقدام کنند در قالب مؤسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد فعالیت کند البته ما از همه ملت ایران و هنرمندان و بازیگران تشکر میکنیم که این حماسه قابل ستایش را آفریدند.
وی با تاکید بر شفافسازی و طبق برنامه عمل کردن دستگاههای اجرایی گفت: برخی از سلبریتیها به صورت نقدی کمکهای مردمی جمع آوری کردند و با همکاری بنیاد مسکن و استانداری کار میکنند زیرا اولویت ما بازسازی مناطق زلزلهزده است تا هموطنان بتوانند در خانههای خود مستقر شوند.
دبیر ستاد مدیریت بحران کشور اضافه کرد: برخی معتقدند زندگی در کانکس سخت و دشوار است و ما هم به این موضوع باور داریم اما در مرحله اول باید سخت و ساز در منطقه را به پایان برسانیم برهمین اساس از کسانی که به جمع آوری کمک مردمی پرداختند درخواست میکنیم شفاف سازی کرده و اگر میخواهند هزینهای کنند آن را در قالب مراکز عمومی درمانگاه یا مدرسه صرف کنند یا به کمیته امداد امام خمینی کمک رسانی کنند تا به مددجویان خود اختصاص دهند.
نجار ادامه داد: سلبریتیها و خیرین حتی اگر نمیخواهند با این روند پیش بروند میتوانند نقدینگی موجود را به حساب هلال احمر یا کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز کنند، این طور نیست که مردم به هلال احمر بی اعتماد باشد بلکه مشاهده کردیم که مردم میلیاردها تومان به حساب هلال احمر واریز کردند.
انتهای پیام/4044/4076/
انتهای پیام/