صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۵۸ - ۲۲ آبان ۱۳۹۷
33 سال پیش؛

صدای اذان نخستین‌بار از این شهر آلمان شنیده شد

پخش‌ صدای اذان در بسیاری از مساجد آلمان ممنوع است. باوجود این، 34 سال پیش مسئولان مسجدی در شهر دورن، برای نخستین‌بار صدای اذان را به گوش مردم رساندند.
کد خبر : 325200

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از پایگاه اینترنتی islamiq، «فیضا آکدمیر»، عضو هیأت تحریریه مجله «پرسپکتیو» چاپ ترکیه در یادداشتی نوشت: «ساختمان مسجد فاتح شهر دورن در ایالت نوردراین وستفالن درواقع کارخانه‌‌ای قدیمی بود که با آغاز قرن بیستم به یک نمازخانه تبدیل شد. این ساختمان بزرگ، سقفی بلند و کف‌پوش‌هایی قدیمی دارد و مساحت ساختمان اصلی 12 هزار متر مربع است. این مسجد دارای باشگاه جوانان، پارکینگ، آشپزخانه صنعتی و فروشگاه است».


«پرسپکتیو» در این گزارش افزود: «هر جمعه مسجد میزبان 500 نمازگزار است و در روزهای عید تعداد نمازگزاران به 2 هزار نفر می‌رسد. مسجد از 1974 تأسیس شد، اما 34 سال است که روزی سه بار صدای اذان از مناره بلند مسجد پخش می‌شود. این مسجد 500 متر از مرکز شهر فاصله دارد و بسیاری از ساکنان شهر می‌توانند صدای اذان را بشنوند».


طبق این گزارش، مسجد فاتح شهر دورن، نخستین مسجد آلمان است که از سال 1984 اجازه یافت تا صدای اذان را با بلندگو برای ساکنان شهر پخش کند. «احمد کورت»، رئیس مسجد فاتح پس‌از خواندن مقاله‌ای در روزنامه ترک‌زبان ترجمان که درباره پخش اذان از مسجدی در وین نوشته بود، تصمیم گرفت برای پخش اذان درخواست بدهد. وی با همه دفاتر محلی تماس گرفت و پس‌از حدود یک ماه مجوز گرفت تا صدای اذان را تا شعاع 1500 متری پخش کند. به‌این‌ترتیب، باوجود آنکه ساخت مناره‌ها پایان نیافته بود، مسئولان مسجد وضعیت را برای پخش اذان فراهم کردند.


«پرسپکتیو» نوشت: «برای مسلمانان شهر دورن و مسئولان مسجد این موضوع تاریخی بود و از آن زمان سه‌بار در روز صدای اذان در شهر طنین‌انداز می‌شود. باوجود این، گروهی از مردم شهر در آن زمان به پخش اذان از مسجد اعتراض کردند و این اعتراضات حتی به شکایت قضایی منجر شد. این روند چهار سال طول کشید و درنهایت، دادگاه در 1989 به‌نفع مسجد رأی داد.


«حسن اوزان»، دبیر مسجد فاتح شاهد نخستین پخش اذان بود. وی درباره این لحظه تاریخی می‌گوید: «همه جمع شدند تا نخستین اذان مسجد را بشنوند. در ابتدا برخی از ساکنان از این وضعیت شکایت کردند. روی‌هم رفته ما بازخوردهای مثبتی گرفتیم. پس‌از پخش اذان، مساجد سراسر آلمان علاقه زیادی به این کار نشان دادند. هنگامی‌که برای نخستین‌بار از مسجد فاتح اذان پخش شد، مسئولان 150 مسجد در آلمان با ارسال نامه از ما پرسیدند که چگونه مجوز پخش اذان را گرفته‌ایم. ما یک نسخه از مجوز را برای همه مساجد فرستادیم».


وی افزود: «امروزه مسلمانان مانند دهه 80 میلادی نیستند. جوانان در حوزه‌های مختلف رشد کرده‌اند، به زبان و قوانین آلمان مسلط هستند. اگر ما هم می‌توانستیم در آن زمان، دانش آلمانی خود را بالا ببریم، اوضاع برای جوامع مسلمان راحت‌تر می‌شد». 


انتهای پیام/4106/4033


انتهای پیام/

ارسال نظر