صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۴
رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد

طلاق و تصادفات مرگبار در افرادی که «خرخر» می‌کنند بیشتر است

رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران، عنوان کرد: ابتلا به خرخر و وقفه تنفسی احتمال بروز سکته قلبی را تا سه برابر و سکته مغزی را تا چهار برابر افزایش می‌دهد. همچنین نتایح تحقیقات نشان می‌دهد آمار طلاق و تصادفات مرگبار در افرادی که «خرخر» می‌کنند بیش از سایر افراد است.
کد خبر : 32496

دکتر محسن نراقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره خرخر و علل ایجاد آن گفت: خرخر یک مشکل بسیار شایع است که با افزایش سن در افراد شیوع می‌یابد، اما به طور کلی در افراد چاق این مساله شایع‌تر است. خرخر علاوه بر جنبه اجتماعی از لحاظ پزشکی نیز بسیار حائز اهمیت است، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد احتمال بروز سکته قلبی و مغزی در افرادی که به خرخر و وقفه تنفسی در خواب مبتلا هستند بیش از سایر افراد است.


رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران، افزود: همچنین نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، آمار تصادفات مرگبار در افرادی که به خرخر و وقفه تنفسی در خواب مبتلا هستند نیز بیش از سایر افراد است، زیرا این بیماران به دلیل وقفه‌های تنفسی و مسدود شدن راه تنفسی در حین خواب شبانه نمی‌توانند از یک خواب مناسب بهره‌مند شوند در نتیجه‌ صبح‌ها خواب آلود و کسل هستند و حتی گاهی رفتارهای خشونت‌آمیز و عصبی از خود بروز می‌دهند.


وی با بیان اینکه خرخر می‌تواند در روابط اجتماعی افراد تاثیر داشته باشد، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد آمار طلاق در افرادی که خرخر می‌کنند بیش از افراد دیگر است زیرا خرخر و وقفه تنفسی در خواب می‌تواند موجب ایجاد ترس و استرس فراوان در همسر شود، همچنین به دلیل تغییر رفتار‌هایی که در آنها ایجاد می‌شود روابط زناشویی آنها نیز دچار مشکل می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علل بروز خرخر گفت: هر عاملی که باعث شود تنگی در مسیر تنفسی ایجاد شود می تواند فرد را مستعد خرخر و وقفه تنفسی کند. به همین دلیل پزشکان برای تشخیص باید تمام مسیر‌های تنفسی فرد از قبیل حفره بینی، پشت بینی، حلق، کام و... فرد را مورد بررسی قرار دهند.


وی افزود: پس از بررسی‌های انجام شده قبل از انجام هرگونه روش تهاجمی پزشک با انجام برخی روش‌های ساده اقدام به درمان می‌کند برای مثال اگر فردی دچار اضافه وزن و چاقی باشد، توصیه می‌شود برای کاهش وزن اقدام کند، افراد سیگاری باید سیگار را ترک کنند، اگر از خواب ناکافی برخوردار هستند باید سیستم خواب خود را تنظیم کنند و غیره سپس اگر با انجام این روش‌های خرخر و وقفه تنفسی بهبود پیدا نکرد از روش‌های غیر تهاجمی مانند امواج رادیو فرکانس برای درمان و از بین بردن شلی کام و استحکام بخشی آن استفاده می‌شود که معمولا این اشعه در 3 جلسه و در فاصله زمانی هر 2 ماه یکبار برای فرد به کار گرفته می شود.


رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران، عنوان کرد: هم چنین با استفاده از این امواج می‌توان حجم شاخک‌های داخل بینی را که متورم شده است را کاهش داد و راه بینی را باز کرد.


نراقی با بیان اینکه اکثر بیماران به کمک روش‌های غیرتهاجمی بهبود و درمان می‌یابند، گفت: در افراد بسیار محدودی روش‌های جراحی به کار گرفته می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر