صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۱۲ آبان ۱۳۹۷
صمدی‌‌کاظمی خبر داد:

برداشت نخستین محصول ایروپونیک زعفران در دانشگاه آزاداسلامی بجنورد

مدیر مركز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از برداشت نخستین محصول ایروپونیک زعفران در این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 322678

مليحه صمدی‌‌کاظمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بجنورد، اظهار كرد: زعفران به‌عنوان یک گیاه مقدس از دیرباز مورد توجه کشاورزان و امروزه کشت آن به‌عنوان یک گیاه خوراکی- دارویی متداول و رایج بوده  و با توجه به قرار گرفتن کشور ما بر روی کمربند خشک و نیمه‌خشک، کشت این محصول به‌عنوان محصولی گران‌قیمت و کم‌آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 


وی خاطرنشان كرد: توسعه کشت زعفران در سال‌های اخیر به‌دلیل تغییرات نرخ ارزهای خارجی، بازارهای خارجی و روند تولید و توزیع آن، کاهش بارندگی و دسترسی به منابع آب کافی، موجب شده تا در بسیاری از مناطقی که قبلاً کشت آن رایج نبوده، متداول شود به‌نحوی‌که در خراسان‌شمالی بیش از 2 هزار و 700 هکتار زمین به کشت زعفران اختصاص پیدا کرده و بیشترین سطح زیر کشت اين گياه مربوط به شهرستان فاروج است.


صمدی‌كاظمی افزود: به‌دليل نبود فرآوری این محصول و دوره تولید و ارائه به بازار محدود آن مشکلاتی بر سر راه تولید و بازاریابی زعفران به‌وجود آمده كه بر‌اساس این نیازسنجی، اگر بتوان سطح تولید در واحد سطح را افزایش و از طرف دیگر دوره تولید آن‌ را در خارج از بازه زمانی تولید مرسوم و به‌دفعات افزایش داد، علاوه بر افزایش بهره‌وری تولید در مصرف آب نيز صرفه‌جویی می‌شود. 


عضو هيأت علمی واحد بجنورد در‌خصوص طرح اجرايی كشت گلخانه‌ای زعفران تصريح كرد: با هدف بالابردن دوره تناوب تولید و پایین آوردن سطح زیر کشت برای تعداد پیاز مشخص نسبت به کشت سنتی در زمین، کشت گلخانه‌ای زعفران از سوی استادان اين واحد دانشگاهی پیشنهاد شد.


وی اظهار كرد: در بازه زمانی سه ماه تجهیز گلخانه زعفران واحد بجنورد انجام و کشت نخست مرداد امسال آغاز شد و پایان مهر گذشته نيز برداشت نخستین محصول ایروپونیک زعفران صورت گرفت كه به‌صورت تقريبی هر تن پياز، سه كيلو زعفران قابل‌ برداشت خواهد بود.


صمدی‌كاظمی خاطرنشان كرد: با توجه به نیاز آبی پایین گل زعفران و ارز آوری این محصول و خشک‌سالی‌های پیاپی و پشت سرهم، کشت زعفران را می‌توان به‌عنوان کشت استراتژیک در نظر گرفت. 


عضو هيأت علمی واحد بجنورد با اشاره به اهداف كشت گلخانه‌ای زعفران، افزود: تغییر الگوی کشت به لحاظ روش (کشت بدون خاک و بدون آب)، استفاده از اراضی کوچک در سطح گلخانه به‌جای تخصيص زمین‌های بزرگ، کنترل کیفی محصول در محیط گلخانه‌ای، بالابردن دوره تناوب کشت در طول سال (حداقل سه دوره کشت در فصل تابستان و پاییز و حداکثر دو دوره کشت در فصل زمستان و بهار) از اهداف مهم كشت گلخانه‌ای زعفران در اين واحد دانشگاهی است. 


وی گفت: اکنون كشت بدون آب‌ و خاک، برداشت گل در محیط و دمای زیر کنترل و تولید محصول کنترل‌شده و باکیفیت بالاتر در همه ماه‌های سال، از مهم‌ترین اهداف اين گروه بوده و سعی بر اين است با کوتاه‌كردن دوره خواب پیازهای زعفران در فصل زمستان و بهار نیز کشت انجام شود، این در حالی است که در کشت سنتی زعفران تا اردیبهشت‌ پیاز در خواب بوده و قابلیت کشت ندارد.


مدیر مركز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد اظهار كرد: پروژه کشت گلخانه‌ای زعفران، اردیبهشت امسال در مرکز رشد واحد پژوهشی این دانشگاه، مورد حمایت‌های محمد ضمیریان معاون پژوهش و فناوری سابق اين واحد دانشگاهی و با مشارکت و همکاری دکتر روشنی، دکتر توکلو، دکتر حسنی، مهندس نوروزاده،  مهندس براتی و مهندس فیروزه آغاز به‌کار کرده است. 


انتهای پیام/4062/خ


انتهای پیام/

برچسب ها: زعفران ana Ananews آنا
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
فرهاد شکیبا
13:54 - 1398/01/26
ممنون از راهنمایتون من خودم دانشجو هستم و میخواهم این کار رو شروع کنم ممنون میشم از طریق خانم صمدی مشاوره بگیرم لطفا راه راتباطی ما را معین کنید ممنون
شماره من09152596798