صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۰۸ آبان ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

از اعتراض صنفی دانشجویان تا سکوت صندوق رفاه

کمبود مسائل رفاهی، اوضاع بد خوابگاه‌ها، افزایش قیمت غذای دانشجویی و افت کیفیت آن موجب اعتراض دانشجویان به شرایط موجود می‌شود.
کد خبر : 321705

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محدثه حسینی- خبرهای چند روز اخیر دانشگاه‌های سراسر کشور، خبر از  بی‌کیفیت‌تر شدن و وضعیت نامطلوب امکانات رفاهی دانشجویان می‌دهد. این خبر تنها به یک استان و چند دانشگاه منتهی نمی‌شود بلکه دانشگاه‌‌های سراسر کشور را در بر می‌گیرد. اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی کرمانشاه و ... همه نشان از داشتن ریشه‌ مشترک مشکلات دانشجویان دارد.


مشکل سلف دانشگاه امسال همراه با افزایش قیمت و کاهش کیفیت به همینجا ختم نمی‌شود. پیش‌ازاین دانشگاه‌ها همراه غذا میوه یا نوشیدنی‌های مختلف به دانشجویان ارائه می‌کردند که دیگر از این خدمات خبری نیست و یا کمرنگ شده است.


علیرضا در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری آنا می‌گوید: «سال گذشته نیز غذای دانشگاه بد بود اما امسال بدتر از بد شده است و ادامه این اوضاع میسر نیست؛ به همین دلیل است که دانشجویان از کلاس‌های خود دست می‌کشند و در اعتراضات دانشجویی شرکت می‌کنند.»


متین دانشجوی سال سوم دانشگاه تبریز نیز به بی‌کیفیت‌تر شدن غذای دانشگاه نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: «به نظر من وسایل و نیروهای آشپزخانه تغییرات چندانی نداشته است، ولی چرا باید کیفیت غذا تا این حد افت داشته باشد؟»


میزان اعتراضات دانشجویان در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است این در حالی است که تعداد دانشجویان نسبت به سال گذشته یکسان است حتی در برخی استان‌ها تعداد دانشجویان کاهش نیز داشته است.


به‌طور کلی تنها پخت غذا در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد و مواد اولیه غذای دانشجویی از یک منبع مشخص تأمین می‌شود. صندوق رفاه دانشجویان به عنوان متصدی خرید اقلام مورد نیاز دانشجویان، به‌صورت سالانه و یا شش ماهه اقلام مورد نیاز را خریداری  و بین دانشگاه‌ها توزیع می‌کند.


 تمام این اعتراضات زمانی در حال شکل‌گیری است که ذوالفقار یزدان‌مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان هفته گذشته از تأمین اقلام اساسی گوشت، روغن، برنج، شکر و دیگر نیازمندی‌های غذاخوری‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور خبر داده و اذعان داشته با کمک شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی ایران فقط هزار تن گوشت و 4 هزار و 500 تن برنج بین دانشگاه‌ها توزیع‌شده است.


اکنون این سؤال در ذهن مخاطب ایجاد می‌شود که آیا با تأمین مواد اولیه و صدای اعتراض دانشجویان سراسر کشور نسبت به کیفیت غذا ارتباطی وجود دارد؟!


به عقیده بعضی از مسئولان پخت غذا با حجم زیاد در آشپزخانه‌های سنتی دانشگاه موجب کم شدن کیفیت غذای دانشگاه شده است. رئیس سازمان امور دانشجویان نیز یکی افرادی است که بر این موضوع و صنعتی شدن آشپزخانه‌ها تأکید دارد.


سازمان امور دانشجویان وزارت علوم یکی از سازمان‌های تأثیرگذار در سلف‌های دانشگاه‌ها است. مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان در چند روز گذشته پس از اعتراضات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مشکلات مربوط به سلف، در مراسم افتتاح دو سلف خودگردان گفت: «هنگامی‌ که در رستوران‌ها غذا در سطحی وسیع سرو می‌شود، مطمئناً این کمیت زیاد می‌تواند بر کیفیت غذا تأثیرگذار باشد. برای بهبود کیفیت غذا و صرفه‌جویی در انرژی باید رستوران‌های سنتی را به رستوران‌های صنعتی تبدیل کنیم.»


صدیقی در ادامه بیان کرد: «تاکنون حدود ۵۰ درصد رستوران‌های سنتی به رستوران‌های صنعتی تبدیل شده‌اند و تا آخر امسال ۵۰ درصد باقیمانده آشپزخانهٔ دانشگاه‌ها نیز صنعتی می‌شوند. امیدواریم در سال آینده با کمک دانشگاه‌ها و صندوق رفاه دانشجویی این راه ادامه پیدا کند.»


هرچند صنعتی کردن آشپزخانه‌ها را می‌توان اقدام خوبی دانست اما افت کیفیت غذای دانشجو نمی‌تواند به علت کمیت در پخت غذا باشد و به نظر می‌رسد صنعتی کردن آشپزخانه‌ها در کیفیت غذا تأثیر چندانی ندارد.


مهرناز دانشجوی سال دوم دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری  آنا می‌گوید: «کمک گرفتن از بخش خصوصی در دانشگاه نوعی درآمدزایی برای دانشگاه است. دانشجو با مراجعه به سلف‌های خودگردان نیازهایش برطرف می‌شود و دیگر به‌دنبال گرفتن حق خود نمی‌رود، همین نوعی کم‌کم شانه خالی کردن مسئولان و دور زدن دانشجو توسط مسئولان است.»


هرچند که تنها اعتراضات دانشجویی به غذای دانشگاه منتهی نشده و بخش عظیمی از اعتراضات نیز متوجه وضعیت نابسامان خوابگاه‌های دانشجویی کشور است اما در این زمینه نیز یزدان‌مهر مدعی شده که سراهای دانشجویی با تعمیر و تجهیز وضعیت رو به بهبودی دارد؛ تاکنون ۵۰۰ سرای دانشجویی افزوده شده است و ساخت ۲۰۰ خوابگاه و سرای دانشجویی دیگر نیز در دستور کار صندوق رفاه دانشجویان قرار گرفته است.


اکنون باید این سؤال را پرسید که آیا صندوق رفاه دانشجویان پاسخ مناسبی در رابطه با این میزان اعتراضات صنفی-دانشجویی خواهد داشت؟


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
مهری
09:06 - 1397/08/08
ما از حق خودمون نمی گذریم
وکیل آینده
09:06 - 1397/08/08
واقعا یک ناظر ندارن اینا که معلووووووم نیست دارن چیکار می کنن
دانشجو ترم اولی
09:05 - 1397/08/08
ما نخبه های این مرز و بومیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! این چه وضعه رسیدگیه ؟؟؟؟
یلدا
09:04 - 1397/08/08
به جای اینکه همه دغدغه امدن درس باشه از این تجمع میریم یه تجمع دیگه که حقمونو بگیریم
سید
09:04 - 1397/08/08
دارن به دانشجو از اینن فشارها میارن که دانشجو از جامعه غافل شه
علی
09:03 - 1397/08/08
حق دانشجو جماعت خوردن نداره .... حرومتون باشه
دانشجو معترض
09:02 - 1397/08/08
این آشپزخونه های صنعتی روپوشیه روی همه دزدی هاشون
مهدی
09:02 - 1397/08/08
معلومه چه خبر... با مواداولیه داغون که نمیشه غذا خوب داد