دو قدم با عاشقان حرم یار
به گزارش خبرنگار سفر و گردشگری گروه اجتماعی آنا، قدم برمیدارم از موکبهای کوچک و بزرگ عراقی و ایرانی فاصله میگیرم گاهی تند و گاه آهسته، اما آنچه اینجا به چشم میآید موج عظیمی است که پیوسته به سمت تو میآیند.
چیزی به اربعین نمانده است و انبوه دلهای مشتاق به سوی حریم کربلا در حرکت هستند تا با این راهپیمایی معنای محبت را گرد محور نام حسین علیه السلام ترجمهای ماندگار کنند و انسان در مدار این همه شیدایی؛ مبهوت جلوههایی است که هر سال بر شکوه آن افزوده میشود.
چهره شاداب و خستگی ناپذیرش مرا به سمت خود میکشاند، از یزد آمده است، با یک دنیا حرف برای اثبات عاشقیاش، روبهرویم یک دهه هفتادی عاشق نشسته است که چشمهایش از شوق دومین وعده دیدار برق میزند!
دو سالی است که پرستار یکی از بیمارستانهای شهر یزد است.میپرسم چطور آمدی؟ در پاسخ با لبخندی بر لب و لهجه شیرین یزدی میگوید: به سختی اما از آن سختیهایی که شیرین است.
سال گذشته بعد از ازدواج اولین سفر پیاده اربعین را با همسر آتش نشانش تجربه کرده است و در این مسیر با مراجعه به پایگاه درمانی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر متوجهدشده که میتواند یکی از خادمان این مسیر باشد.
میگوید: از وقتی برگشتم بلافاصله نسبت به ثبت نام در سایت اقدام کردم و بعد هم چند مرحله آزمون، و حالا اینجاست جایی که میتواند با عشق مرهمی بر دردهای راهیان طریق الحسین (ع) باشد.
برای گرفتن مرخصی سختیهای بسیاری را متحمل شده است، از سختیهای خاص چگونه آمدنش که میگوید، توی دلم فکر میکنم چه چیزی میتواند آنقدر آدم را بیقرار کند که تمام سختیها را تحمل کند برای رسیدن به مسیر خدمت، از یکسال پیش گفت و از مراسم عروسیاش که برای تمام استرسهای آن روزها فقط ۴ روز به سختی مرخصی گرفته تا امروز بتواند برای خدمت به زوار حسین (ع) روزهای بیشتری مرخصی ذخیره داشته باشد و از اینکه بعد از بازگشت هم بلافاصله باید تا آخر ماه، شیفتهای شبانه روزی دوستانش را برای جبران مرخصیهای ایام اربعین برود.
میپرسم از آقا چه میخواهی در برابر این همه سختی؟ نگاهم میکند و میگوید: همه چیز پیش از اینکه بخواهم دادهاند، فقط نگاهشان را از ما برندارند.
هلال احمریها همزبانانی در کشور غریب که خوب دردها را میفهمند
وقتی از حال و هوای جاده طریق الحسین (ع) که این روزها مسیر عشق و بهترین جای دنیاست؛ جایی که، هزاران زائر در حال حرکت به سمت کربلای معلی هستند عبور میکنی، تا به شهر کربلا، مقصد و مقصود عشاق برسی، هرجا نگاه میکنی ردی از درمانگاههای مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر را خواهی دید.
بخش ورودی موکب برای خدمت رسانی بهتر نیروهای مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به درمانگاه تبدیل شده است و جمعی از پزشکان، پرستاران و نیروهای داوطلب به صورت روزانه و آنکال در این مکانها در حال ارائه خدمات پزشکی و درمانی به زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) هستند.
ورودی درمانگاهها ازدحام جمعیت و حضور بیماران متعددی خودنمایی میکند، وارد که میشوی اتاقکی با دو اتاق تو در تو، که یک خانم و آقا را میبینی که در حال پذیرش و ثبت نام اطلاعات مراجعین درمانگاه، هستند.
هر روز از داروخانه تا درمانگاه افرادی هستند که مشغول جفت و جور کردن کارهای مراجعان هستند، هر سو نگاه میکنی سرخ و سپیدپوشان در حال تلاش هستند.این جا همه چیز از مسیر دل میگذرد، تزریقات و احیا به صورت مجزا در دو بخش خواهران و برادران در کنار داروخانه بخشهای اصلی این ورودی موکب را تشکیل میدهد.
چند میز و تجهیزات معاینه و حضور بیماران و پزشکانی که گرم ویزیت و ارائه توصیههای لازم به بیماران که اغلب آنها زائرانی هستند که که میخواهند برای حضور در اجتماع بزرگ اربعین، خود را از گوشه و کنار این سرزمین و سایر کشورها به کربلای معلی برسانند.
سختی راه طولانی پیادهروی که عموماً بین سه تا ۴ روز زوار را با توانمندیهای متفاوت به اینجا کشیده است و شرایط آب و هوایی متغییر کشور عراق بسیاری از زوار ایرانی و غیره ایرانی را مبتلا به انواع بیماریهای گوارشی، تنفسی و دردها و تاول و... کرده است.
ورودی موکب نشان میدهد که موج جمعیت در روزهای منتهی به اربعین به صورت چشمگیری روزافزون است، این مراجعات به حدی است که با اینکه نیروهای هلال احمر بی وقفه در تلاش هستند تا با سرعت و دقت به تسکین آلام زائران بپردازند، صفهای طولانی از بیماران در کنار درمانگاهها تشکیل شده است.
اینجا قدم به قدم با هرکسی همکلام بشوی میتوانی به دنیایی از عشق و ابراز ارادت به حضرت سیدالشهدا علیه السلام راه پیدا کنی، میبینی از دنیایی که پر است از هیاهو دل بریده و به امید وصل به نگاه ارباب، در خدمت زوارش داوطلبانه و بی مزد و منت به خادمی نشستهاند.
پای حرف زائری که پمادی برای آرامش دردهایش از داروخانه گرفته است، مینشینم همینطور که مشغول ماساژ پاهای گرفتهاش است، گفت: اینکه اینجا همزبانی را در کشور غریب ببینی و بدانی کسی هست که خوب دردهایت را میفهمد عین آرامش است.
در اتاق پانسمان که لبریز از مصدومانی است که تاول پا و دردهای عضلانی آنها کشانده است به اینجا، با یک زائر همکلام میشوم پس از مداوای پاهای آسیب دیدهاش و در حالی که اندک اندک آرامش در حال بازگشت به چهره خستهاش است، میگوید در این سه روز تمام لحظهها راه آمدیم تا به ارباب نزدیکتر شویم، از برخورد خوب نیروهای هلال احمر ابراز رضایت میکند و میگوید: خیلی خوب پاسخگوی ما بودند و ما اینجا احساس آرامش داریم با اینکه حال جسمی مساعدی نداریم اما نگران نیستیم فکر میکنیم در قطعهای از وطن خودمان در حال طی مراحل درمان هستیم.
پیادهروی و اجتماع بزرگ اربعین سرشار از لحظههای نابی است که گاهی این همه عظمت، عشق و شیدایی عشاق امام حسین علیه السلام آدمی را شگفت زده میکند، شنیدن خبر حضور بانوانی در آستانه وضع حمل در این ایام در جاده طریق الحسین و مراجعه آنها به درمانگاههای بین راهی هلال احمر یکی از شگفتیهای این حرکت عظیم عشاق الحسین (ع) است.
دنبال ثواب نیستیم و رضایت امام حسین (ع) بالاترین پاداش است
یکی از پرستاران موکب عمود ۱۰۸۰ است او که در کنار علم سلامت، مدارک دروس علوم اسلامی را هم به عنوان طلبه دارد در پایگاه درمانی هلال احمر مشغول خدمت رسانی است، از اربعین میپرسم و میگوید: در مقام توصیف اربعین نیستیم آنقدر که زیباییها و شگفتیهای نهفته دارد.
چند سال است برای خدمت رسانی به زائران پیاده روی اربعین میآیم و در بخشهای مختلف کار میکنم به نظرم همه همکاران و خادمان هدف مشترکی در این سفر دارند و هیچ یک توان جبران آن چه را در این سفر به دست آوردهایم نداریم.
این پرستار با توجه به حس معنوی و آثار خدمت به زوار اشاره کرد: اگر خدمت در سفر اربعین در زندگیمان اثری نداشت شاید هیچکدام دوباره نمیآمدیم.
از او از دلیل حضور و میزان ارزش ثواب این خدمت میپرسم، و در پاسخ بیان کرد: خدمت به زائران را فضل خدا میدانم چه پرستاری و یا چه در کسوت دیگری هم میشود خدمت کرد ما در این سفر حتی به دنبال ثواب نیستیم و رضایت امام حسین (ع) بالاترین پاداش است.
طریق الحسین مسیر دلدادگی و اخلاص
محمد حسین رادمهر از داوطلبان پرستاری است که امسال توفیق دارد در عمود 1080 خدمت رسانی کند، او میگوید: حس و حال زائران و خادمان در اربعین آنقدر زیبا و دوست داشتنی است که نمیشود برای این همه عشق توصیفی در خور داشت.
رادمهر در باره روند فعالیتهای خود در درمانگاه میگوید: حدود 5 سال در آموزش هلال احمر همکاری دارم و به عنوان مربی تدریس میکنم و امسال از بین داوطلبان پرستاری به این سفر معنوی دعوت شدهام. از 5 سال پیش به پیاده روی اربعین میآمدم اما برای خدمت به اربعین سال اولی است که با تیم درمان این روزهای خوب را تجربه میکنم.
وی اعتقاد دارد: حس و حال زائران و خادمان در اربعین حسینی وصف ناشدنی و بسیار زیباست در این جا هر کس پیاده روی فرزندان امام حسین (ع) و اسرای کربلا را به یاد میآورد و به درکی از وضعیت آنها میرسد و روزهای دشوار برای اسرای کربلا برای آنها تداعی میشود.
این پرستار با اشاره به فضیلت زیارت اربعین و بهویژه پیاده روی میگوید: در این مسیر به یاد میآوریم که فرزندان و خاندان سید الشهداء(ع) این مسیر را با چه مشقتهایی پیمودهاند.
وی با بیان اینکه پیاده روی حس و حال خوبی دارد ولی خدمت رسانی به زائران اربعین حس و حال بهتری دارد، اضافه میکند: با اینکه دو هفته کار فشرده و سنگین است، اما با این حال دوست دارم این راه را تکرار کنم.
او با اشاره به تجربه خدمتش در سفر حج میگوید: به نظرم خدمت در سفر اربعین زیبا و خاصتر است و اینجا همکاران با عشق و ارادت و اخلاص به خدمت میپردازند و اصلاً خستگی را بروز نمیدهند و خالصانه تلاش میکنند تا زائران دردمند راحتر به مقصد برسند.
درمان دردها و بشردوستی در محور محبت به حسین علیه السلام
ساعت به نیمه روز میرسد. نوای ملکوتی اذان ظهر در محدوده درمانگاه میپیچد. چند دقیقه بعد، شیفت نیروهای مرکز پزشکی حج و زیارت جابجا میشود و برخی برای انجام فریضه نماز وارد چادر مقابل موکب شده و مشغول راز و نیاز با خدا میشوند، آنهایی که شیفت استراحت محدودی دارند ادعیه بعد از نماز و زیارت امام حسین (ع) را در تعقیب نماز میخوانند و به محل کارشان باز میگردند.
پزشکان دوشادوش سایر نیروهای اعزامی از مرکز پزشکی حج و زیارت در تلاشی شبانه روزی تلاش میکنند تا هیچ بیماری بدون پاسخ نماند. آنها با عشق و امید آمدهاند تا درمانگر دردهای بی شمار جسمهای زوار حسین علیه السلام باشند.
پزشک جوان با لبخندی بر لب، شرح حال بیمار را میگیرد و با دستان مهربانش آرامش را به نگاه مضطرب همراهانش منتقل میکند. پس از اتمام معاینهاش احوالش را میپرسم و میزان رضایتش از نحوه دریافت خدمت درمانی هلال احمریها، با چهرهای گشادهتر از چند دقیقه پیش بیان کرد: این جا همه چیز خوب است. از دیروز به دلیل مسمومیت درد شدیدی را تحمل کرده و همین درد او را به کمک یکی از هموطنان که از خدمات پزشکی جمعیت بهرهمند شده بوده به اینجا راهنمایی کرده است، میگوید: چون زبان عربی بلد نبودیم ترجیح میدادم به پزشکی مراجعه کنم که بتوانم به راحتی مشکلم را با او درمیان بگذرم و از این لحاظ اینجا خیالم راحت بود و مراحل درمان و تهیه دارو را با همکاری هلال احمر یکی پس از دیگری سپری کردم.
کربلا برای نیروهای هلال احمری وعدهگاه عشاقی است که بهره آنها از این سفر معنوی چیزی فراتر از حضور در اربعین است، کسب خشنودی و رضایت خدا با حفظ سلامت مردم در این روزها توشه خوبی برای خیلی از این نیروهای هلال احمر است.
اینجا حکایت ایمان و عشق و خدمت خادمان هلال احمری با هیچ قلمی قابل تفسیر نیست، فقط باید در مسیر کربلا بود و تمام روزهای عاشقی را به نظاره نشست.
انتهای پیام/4044/
انتهای پیام/