ابوریحان بیرونی یکی از پنج چهره جامع تمدن اسلام است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامههای پیش رو بهمنظور یک هزارمین سالگرد درگذشت ابوریحان بیرونی ارائه شد.
دکتر علیاکبر ولایتی هم در این زمینه گفت: ابوریحان بیرونی با نگارش کتاب "تحقیق ماللهند" نخستین کتاب جامعهشناسی را در تاریخ تمدن اسلام نگاشته است.
وی افزود: بدون تردید ابوریحان بیرونی یکی از پنج چهره جامع تمدن اسلام است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: قرن چهارم و پنجم هجری درخشانترین دوران تمدن اسلام است که ابوریحان بیرونی و ابن سینا در این دوره زندگی میکردهاند.
وی با اشاره به برخی دستاوردهای علمی دانشمندان مسلمان این دوره گفت: بسیاری از این دستاوردها هنوز هم معتبر هستند و بنیانگذاری برخی از شاخههای علوم، نقد علمی و توأم با احترام دستاوردهای علمی سایر تمدنها و پایهگذاری روش تحقیق تجربی در حوزههای مختلف علمی از ابتکارات این دانشمندان بزرگ بوده است.
دکتر علیاکبر ولایتی با اشاره به لزوم حفظ و معرفی این دستاوردها ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در این زمینه کمکهای لازم را ارائه کند.
پس از سخنان دکتر ولایتی اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل: مشارکت انجمنهای علمی در حفظ آثار تمدن اسلامی، انتشار آثار تمدن اسلامی بهصورت فاخر، بررسی دقیق روش تحقیق دانشمندان اسلامی، نقش این دانشمندان در مبارزه با خرافات و نقش ابوریحان بیرونی در تقویت ارتباطات علمی میان دانشمندان مسلمان و دانشمندان سایر تمدنها، است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور بعدی جلسه 236 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران برگزاری همایش گرامیداشت "ابن هیثم" بود که گزارشی در این زمینه ارائه شد.
در ادامه جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه موضوع راهاندازی گروه "علم حکمت بنیان" در این مؤسسه را تشریح کرد.
وی در این زمینه گفت: هدف اصلی این موضوع مطالعات تطبیقی میان علم قدیم و علم جدید است و البته احیای میراث علمی و تصحیح و انتشار آثار این تمدن مورد توجه است.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ادامه داد: بررسی ارتباط حکمت بهعنوان تلفیقی از مباحث نظری و عملی، با مباحث مختلف علمی و فرهنگی نیز از سایر اهداف این پژوهشگاه است.
دستور پایانی جلسه 236 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران بررسی موضوع تأسیس مؤسسه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در دانشگاه آزاد اسلامی بود، که دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهشی این دانشگاه گزارشی در این زمینه ارائه کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/