صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۸ - ۰۷ آبان ۱۳۹۷
دکتر ولایتی:

ابوریحان بیرونی یکی از پنج چهره جامع تمدن اسلام است

جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر علی‌اکبر ولایتی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
کد خبر : 321626

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش رو به‌منظور یک هزارمین سالگرد درگذشت ابوریحان بیرونی ارائه شد.


دکتر علی‌اکبر ولایتی هم در این زمینه گفت: ابوریحان بیرونی با نگارش کتاب "تحقیق ماللهند" نخستین کتاب جامعه‌شناسی را در تاریخ تمدن اسلام نگاشته است.


وی افزود: بدون تردید ابوریحان بیرونی یکی از پنج چهره جامع تمدن اسلام است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: قرن چهارم و پنجم هجری درخشان‌ترین دوران تمدن اسلام است که ابوریحان بیرونی و ابن سینا در این دوره زندگی می‌کرده‌اند.


وی با اشاره به برخی دستاوردهای علمی دانشمندان مسلمان این دوره گفت: بسیاری از این دستاوردها هنوز هم معتبر هستند و بنیان‌گذاری برخی از شاخه‌های علوم، نقد علمی و توأم با احترام دستاوردهای علمی سایر تمدن‌ها و پایه‌گذاری روش تحقیق تجربی در حوزه‌های مختلف علمی از ابتکارات این دانشمندان بزرگ بوده است.


دکتر علی‌اکبر ولایتی با اشاره به لزوم حفظ و معرفی این دستاوردها ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در این زمینه کمک‌های لازم را ارائه کند.


پس از سخنان دکتر ولایتی اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل: مشارکت انجمن‌های علمی در حفظ آثار تمدن اسلامی، انتشار آثار تمدن اسلامی به‌صورت فاخر، بررسی دقیق روش تحقیق دانشمندان اسلامی، نقش این دانشمندان در مبارزه با خرافات و نقش ابوریحان بیرونی در تقویت ارتباطات علمی میان دانشمندان مسلمان و دانشمندان سایر تمدن‌ها، است.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور بعدی جلسه 236 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران برگزاری همایش گرامیداشت "ابن هیثم" بود که گزارشی در این زمینه ارائه شد.


در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه موضوع راه‌اندازی گروه "علم حکمت بنیان" در این مؤسسه را تشریح کرد.


وی در این زمینه گفت: هدف اصلی این موضوع مطالعات تطبیقی میان علم قدیم و علم جدید است و البته احیای میراث علمی و تصحیح و انتشار آثار این تمدن مورد توجه است.


رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ادامه داد: بررسی ارتباط حکمت به‌عنوان تلفیقی از مباحث نظری و عملی، با مباحث مختلف علمی و فرهنگی نیز از سایر اهداف این پژوهشگاه است.


دستور پایانی جلسه 236 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران بررسی موضوع تأسیس مؤسسه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در دانشگاه آزاد اسلامی بود، که دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهشی این دانشگاه گزارشی در این زمینه ارائه کرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر