چگونه خیاطهای انگلیسی جیمز باند را به شخصیت باب طبع مردم جهان بدل کردند + ویدئو
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، بیست و چهارمین فیلم از طولانی ترین فرانشیز سینمایی جهان که بیش از پنجاه سال است روی پرده حضور دارد، تا کمتر از سه ماه دیگر به روی پرده می آید. یکی از نکات مهم در جذابیت، موفقیت و دوام این شخصیت در سینمای جهان طراحی لباس اوست.
فیلم کوتاهی که دیلی تلگراف مدتی پیش با بهرهگیری از عکسهای متعلق به چند شرکت تولیدی و حامیان مالی مجموعه فیلمهای جیمز باند منتشر کرده است، سیر تحول طراحی لباس شخصیت اصلی در این مجموعه فیلمها را از بیش از پنجاه سال پیش تاکنون به نمایش میگذارد.
در این فیلم توضیح داده میشود که چگونه طراحان لباس توانستند از شان کانری اولین جیمزباند سینمایی تا راجر مور، پیرس برازنان و دنیل کریگ مأمور 007 فعلی سینما را مطابق با پسند روز به یک شخصیت جذاب بدل کنند. شخصیت جیمز باند را که نویسندهای انگلیسی به نام یان فلمینگ که خود از عوامل سرویس اطلاعاتی بریتانیا در سرزمینهای استعماری بود، با اتکا به تجربیات خود در نیمه قرن بیستم خلق کرد و مجموعه رمانهای پرفروش او به مبنایی برای فرانشیز سینمایی پرفروش جیمزباند و همچنین سریالهای تلویزیونی مبتنی بر این داستانها بدل شد که هنوز هم ادامه دارد. تاکنون در مجموع 25 فیلم سینمایی (یک فیلم با تهیه کنندهای غیر از تهیه کننده سایر فیلمهای مجموعه جزو فرانشیز جیمز باند محسوب نمیشود) بر اساس این شخصیت ساخته شده است.
از سال 1962 تاکنون شش بازیگر ایفاگر شخصیت جیمز باند بودهاند. این بازیگران که همه بریتانیایی و همه در قید حیات هستند، به ترتیب عبارتند از شان کانری، جورج لازنبی، راجر مور، تیموتی دالتن، پیرس برازنان و دنیل کریگ.
در فیلم پنج دقیقهای با فرمت MP4 و حجم 14.4 مگابایت که در لینک ذیل میبینید، سیر تحول لباس این شخصیت جاسوس که عمدتاً کت و شلوار رسمی و دقیقاً دوخته شده بر تن اوست، تصویر شده است.
لیندی هِمینگ، یکی از طراحان لباس جیمز باند در ابتدای این فیلم کوتاه توضیح میدهد: «باند یک شمایل بریتانیایی است، اما در عین حال یک شهروند جهانی و محبوب در سراسر جهان است... بنابراین ظاهر او فقط نباید مورد پسند بریتانیاییها باشد.. او در واقع باید در سراسر دنیا مورد پذیرش باشد.»
دیوید میسون یکی از مدیران بخش طراحی شرکت آنتونی سینکلر و از همکاران این مجموعه سینمایی میگوید در ادامه فیلم اشاره میکند که «کت و شلوار جیمز باند در فیلم «دکتر نو» (اولین فیلم جیمز باند محصول 1962) مهمترین بخش از کمد لباس جیمز باند است؛ چون برای اولین بار او را روی پرده بزرگ میبینید و قبل از آنکه قیافهاش را ببینید، یقهی ابریشمی کت او را میبینید... و بعد او برای افرادی که رو در روی او قرار گرفتهاند نام خود را میگوید: «باند، جیمز باند» و برای اولین بار صورت او را میبینیم.» وی میگوید با آنکه نمیداند اولین بار چه تبادل نظری بین یان فلمینگ نویسنده و آنتونی سینکلر در مورد طراحی لباس صورت گرفته اما ابریشم در توصیفهای رمان وجود نداشته و بعداً به یک عامل کلیدی در خلق شخصیت و تصویر او بدل شد.
شان کانری
میسون همچنین توضیح میدهد که شکل و هیکل شان کانری (که پیش از بازیگری به رانندگی کامیون در اسکاتلند مشغول بود و قبلاً بدنسازی کار میکرد) با توجه به توصیفهای رمان مشکل آفرین بود و سینکلر با استفاده از خطوط نرم طراحی لباس از یکسو ظاهر او را بیشتر برازنده این شخصیت کرده و از سوی دیگر بر پیچیدگی شخصیت او افزوده است.
به گفته لیندی هِمینگ موقعی که نوبت به راجر مور رسید، نوع دیگری از طراحی لباس لازم بود تا او شخصیت جذابی پیدا کند و در ادامه توضیح او، ریچی چارلتن مدیر عامل شرکت داگلاس هیوارد شرح میدهد که در آن زمان هیوارد به عنوان طراح لباس این جیمزباند تازه باید چهرهای کاملاً بریتانیایی و لندنی به مأمور 007 میداد. او باید خیلی راحت و سرخوش به نظر میرسید و در عین حال کت او باید نرم به نظر میرسید.
راجر مور
هِمینگ در مورد رویکرد تازهای که با ورود پیرس برازنان به مجموعه در اواخر دهه 1990 و با فیلم «گُلدن آی» ( یا «چشم طلایی») مورد نظر قرار گرفت، میگوید که او باید «از نو اختراع میشد» تا یک «باند مدرنتر» باشد. به گفته وی این شخصیت نباید شبیه مردان نظامی دیده میشد، بلکه میبایست ظریف و خوش قیافه میبود و مشکل اصلی حفظ این ظاهر حتی در سختترین صحنههای اکشن فیلم بود.
پیرس برازنان
به گفته این طراح، هنگامی که نوبت به دنیل کریگ، جیمز باند فعلی رسید، تصمیم بر این شد که او شخصیت «باند بدذات» را بپرورد و در نتیجه طراحی لباس به سمت تنگ و فشرده ساختن کت و شلوار او بر خلاف پیرس برازنان که قرار بود لاغر و بلند قد به نظر به نظر برسد.
دنیل کریگ
تازهترین فیلم جیمزباند، «اسپکتر» قرار است از تاریخ 23 اکتبر 2015 (1 آبان 94) در انگلستان و 6 نوامبر (15 آبان) در آمریکا و سراسر جهان به روی پرده برود.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/