صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۰۱ آبان ۱۳۹۷
قاضی‌زاده:

فراکسیون فضای مجازی در مجلس تشکیل شد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از اعلام موجودیت فراکسیون فضای مجازی خبر داد.
کد خبر : 320236

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، احسان قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری ضمن اعلام موجودیت فراکسیون فضای مجازی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی از اسفند ماه سال گذشته به صورت ویژه به موضوع فضای مجازی ورود پیدا کرد و با برگزاری جلسه غیرعلنی چهار ساعته به صورت خاص به حوزه فضای مجازی پرداخت.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه فضای مجازی تأثیر بسیار مهمی در حوزه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد و آثار آن را حتی می‌توان در بحران اخیر ارزی مشاهده کرد؛ مجلس ابتدا تصمیم گرفت که ضمن تشکیل یک کمیسیون ویژه برای حوزه فضای مجازی و همچنین تشکیل کمیته‌ای در ذیل کمیسیون فرهنگی با عنوان کمیته فضای مجازی با تعداد چهار نماینده فعالیت خود را آغاز کند اما با توجه به اهمیت این فضا فراکسیونی متشکل از 71 نماینده مجلس با حضور نمایندگانی از کمیسیون‌های مختلف تشکیل شد.


نماینده مردم فریمان، سرخس، بخشهای احمدآباد و رضویه در مجلس یادآور شد: پیش از این مجلس، فراکسیون‌هایی در حوزه رسانه، اطلاع‌رسانی، مطبوعات و روزنامه‌نگاری داشت اما فراکسیون فضای مجازی یک فراکسیون همه‌جانبه‌نگر به فضای مجازی است و ارتباطات خوبی را با شورای عالی فضای مجازی و همچنین قرارگاه ویژه فضای مجازی در نیروهای مسلح برقرار کرده است.


قاضی‌زاده تصریح کرد: مقرر است فراکسیون فضای مجازی در دو عرصه ورود جدی داشته باشد، اول اینکه در حوزه تقنینی شاهد این هستیم که در اکثر کشورهای دنیا بیش از 15 تا 20 قانون در این حوزه وجود دارد اما قوانین موجود در ایران تنها چهار قانون است.  پیشرفت‌ها در عرصه فضای مجازی قانونگذار را ناچار به تطبیق مسائل فضای مجازی با مشکلات جامعه می‌کند و در این زمینه نیاز است برای جرائمی که در کشور رخ می‌دهد، قوانین ما پاسخگوی نیاز این فضا باشد.


وی افزود: در مسائل اقتصادی موضوعاتی مانند وجود هکرها، نفوذ در شبکه‌های بانکی و سرقت‌های اینترنتی وجود دارد که موضوعات حقوقی و تقنینی در این حوزه کاملا متفاوت از سایر حوزه‌ها است. دلیل تأخیر در اعلام موجودیت فراکسیون فضای مجازی این بود که قرار بود پیش از این یک کمیسیون ویژه فضای مجازی در مجلس تشکیل شود اما این کمیسیون تشکیل نشد و نهایتا با همفکری با اعضای کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی به این نتیجه رسیدیم که این فراکسیون را برای ساماندهی در حوزه تقنینی و ارتباط با سایر نهادها و قرارگاه‌های فضای مجازی در کشور تشکیل دهیم.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در حال حاضر طرحی در کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص ساماندهی و حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی در دست تدوین است و این طرح در حال حاضر در مرحله کارشناسی بوده و پیش‌نویس اولیه آن با اخذ نظریه مرکز پژوهش‌ها و کارشناسان حوزه فضای مجازی در دست تدوین است. امیدواریم با همت کارشناسی که در کمیسیون فرهنگی مجلس وجود دارد بتوانیم تا پایان سال مصوبه‌ کمیسیون فرهنگی در خصوص این طرح را سریعتر به صحن علنی مجلس ارائه دهیم چرا که ما در این حوزه فاقد قانون هستیم و هیچ محل تقنینی برای پیام‌رسان‌ها داخلی و پیام‌رسان‌های خارجی وجود ندارد.


قاضی‌زاده درباره طرحی در خصوص واگذاری زیرساخت اینترنت و فضای مجازی به نیروهای مسلح گفت: چنین طرحی در حال حاضر در مجلس مطرح نشده البته بحثی در خصوص فضای فرکانسی در کشور مطرح شده است که بر این اساس سیاست‌گذاری به این شکل است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئول آن است اما در فضای اینترنت طرحی در مجلس مطرح نشده است.


وی یادآور شد: در حوزه فرکانس، بهره‌برداران زیادی در کشور وجود دارد که از جمله آنان باید به نیروهای مسلح، سازمان صدا و سیما و سازمان هواپیمایی کشوری اشاره کرد که سهم استفاده و انحصار همه این نهادها و دستگاه‌ها باید رعایت و محفوظ شود اما بحث واگذاری اینترنت و فضای مجازی به هیچ یک از این نهادها مطرح نیست.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر