صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۵۴ - ۳۰ مهر ۱۳۹۷
گزارش آنا از یک اجتماع؛

توپ آزمون استخدامی در زمین مجلس یا آموزش و پرورش/ مسئله این است

تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش که نمره قبولی کسب کرده‌اند در لیست قبول‌شدگان نیستند این مسئله امروز موجب حواشی زیادی شد.
کد خبر : 320033

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- پس از اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، اعتراضات زیادی از سوی شرکت‌کنندگان در این آزمون صورت گرفت، اما هیچ ارگان و سازمانی پاسخگوی این معترضان نبود. امروز بیش از ۱۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان این آزمون که نمرات حدنصاب را در آزمون و مصاحبه کسب کرده  بودند و از پذیرش آنها سرباز زده‌شده، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند تا شاید صدای اعتراضشان به گوش مجلس‌نشینان برسد.


ماجرا از آنجایی کلید خورد که امسال آزمون استخدامی آموزش و پروش در تیرماه برگزار شد و بیش از ۴۵۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در آن شرکت کردند. بر اساس دفترچه راهنمای این آزمون قرار بود، ۲۳ هزار نفر در آزمون تئوری انتخاب و بعدازآن ۱۷ هزار نفر که نمره حدنصاب این امتحان و مصاحبه را کسب کردند، جذب آموزش‌وپرورش شوند، اما بعد از آزمون عمومی و مصاحبه تنها ۱۲ هزار نفر جذب و ۵ هزار نفر ظرفیت باقی‌مانده خالی ماند.


همین موضوع سبب شد تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش که نمرات بالایی کسب کرده و می‌توانستند در این ظرفیت ۵ هزارنفری قرار گیرند در مقابل مجلس تجمع کردند.


زینب شعاعی یکی از این معترضان به خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: همه افرادی که در این تجمع شرکت کرده‌اند در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش که در تیرماه سال ۹۷ برگزار شد، شرکت کردند و باوجود گرفتن نمره بالا اسامی‌شان در میان قبول‌شدگان نبود این در حالی بود که سهمیه قبولی‌ها از حدنصابی که این سازمان اعلام کرده بسیار کمتر بود.


وی که فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی از دانشگاه تهران است در ادامه افزود: مدام آموزش‌وپرورش اعلام می‌کند که کمبود نیرو دارد و نمی‌تواند جوابگوی نظام آموزشی باشد، اما این سؤال ایجاد می‌شود که قرار است از چه راهی این کمبود نیرو جبران شود و چطور باید این اتفاق را توجیه کرد.


یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در این تجمع که خودش را محمد رسولی معرفی کرد در ادامه افزود: بسیاری از مصاحبه‌کنندگان سلیقه‌ای عمل کردند و این را می‌شد از قبولی افرادی که امتیازی بسیار پایین‌تر از ما کسب کرده‌اند دید. در حال حاضر آموزش‌وپرورش اعلام کرد که قصد دارد دوباره آزمون برگزار کند و این مسئله به‌شدت ما را اذیت می‌کند؛ زیرا ما تمام فرایند آزمون را طی کردیم و مشکلی برای استخدام نداشتیم، اما آموزش‌وپرورش حق ما را نادیده می‌گیرد.


امید سلمانی نیز به آنا گفت: بیش از ۴۵۰ هزار نفر در آزمون استخدامی سازمان آموزش‌وپرورش شرکت کردند بیش از ۲۳ هزار نفر برای مرحله اول قبول شدند از این تعداد قرار بود ۱۷ هزار نفر در مرحله بعد قبول شوند. آزمون برگزار شد و همه ما در مصاحبه شرکت کردیم و حدنصاب نمره را کسب کردیم، اما در حال حاضر آموزش‌وپرورش اعلام کرد که ۱۲ هزار نفر را بیشتر پذیرش نمی‌کند و بیش از پنج هزار نفر از ظرفیت اعلام‌شده را خالی گذاشته است.


وی در ادامه افزود: این حق ما نیست که بعدازاین همه تلاش برای قبولی، این‌گونه پاسخ بگیریم؛ بیشتر افرادی که در این تجمع حضور دارند یا مدرک فوق‌لیسانس دارند و یا دانشجوی دکترا هستند و همه در مرحله مصاحبه حدنصاب نمره را کسب کرده‌اند.


سلمانی افزود: در تجمعی که هفته گذشته در مقابل آموزش‌وپرورش داشتیم نماینده وزیر آموزش‌وپرورش با ما صحبت کرد و به ما گفت ما مشکلی با استخدام نداریم، اما مجلس باید افزایش ظرفیت‌ها را تصویب کند که در انجام آن تعلل می‌کند.


این فارغ‌التحصیل رشته ادبیات که خودش را از نسل سوخته شصتی‌ها می‌داند، ادامه داد: در بیشتر آزمون‌ها برای ما شرایط سنی قرار می‌دهند و ما به دلیل بالا بودن سن از گردونه رقابت‌ها حذف می‌شویم این در حالی است که بسیاری از هم‌سن‌وسال‌های ما در حال بازنشسته شدن هستند؛ ما در بدترین شرایط و دوران درس خواندیم و به‌سختی توانستیم به دانشگاه وارد شویم و حالا این حق ما نیست که بازهم بیکار بمانیم. در سال ۹۴ در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش به دلیل شرایط سنی نتوانستیم شرکت کنیم، اما امسال شرط سنی تا ۴۰ سال عنوان شد که عاملی شد که بتوانیم برای بار آخر شانس خودمان را امتحان کنیم.


قبول‌شدگان بین مجلس و آموزش و پرورش سرگردانند


زهرا امیدی که در جمع معترضان حضور داشت در ادامه افزود: آموزش‌وپرورش در این میان می‌گوید هرچقدر که به ما ظرفیت دهند ما همان اندازه نیرو می‌گیریم. درواقع ما در مقابل مجلس تجمع کرده‌ایم تا از نمایندگان استان‌هایمان بخواهیم برای ما قدمی بردارند؛ این تجمع از همه شرکت‌کنندگان در سطح کشور است که حقشان ضایع‌شده است و نتوانسته‌اند حرفشان را به گوش مسئولان برسانند.


وی در ادامه افزود: ما به نتایج نهایی آزمون استخدامی اعتراض داریم که انتخاب سلیقه‌ای بوده است و اسناد و مدارکش را هم داریم. این در حالی است که به دلیل کمبود نیرو در آموزش‌وپرورش آئین‌نامه‌هایی را به تصویب رسانده‌اند که بر اساس آن قراراست از طلاب، نیروهای بازنشسته و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استفاده کنند. تحصیلات بیشتر این افراد که مقابل مجلس جمع شده‌اند کارشناسی ارشد و دکترا است و سؤال ما این است که آیا توان ما از دانشجوی ۱۸ ساله دوره کاردانی دانشگاه فرهنگیان کمتر است که می‌خواهند برای جبران کمبود نیرویشان از آنها استفاده کنند.


فاطمه رسولی خود را دانشجوی ممتاز دانشگاه علامه طباطبایی معرفی کرد و گفت: در شهر ما یک نفر برای دبیری علوم اجتماعی می‌خواستند. درحالی‌که شهر ما نیاز زیادی به معلم در این رشته دارد و این واقعاً انصاف نیست که من با مدرک کارشناسی ارشد بیکار باشم و به‌جای من نیروهای بازنشسته مشغول به کار شوند.


وی با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان طرح ۲+۲ را ارائه داده است ادامه داد: بر اساس این طرح دانشجویان دانشگاه فرهنگیان نیاز نیست که لیسانس بگیرند و بعد از دو سال با مدرک فوق‌دیپلم می‌توانند تدریس کنند و این مسئله حق ما را به‌شدت ضایع می‌کند.


وی در ادامه افزود: سؤال ما از نمایندگان مجلس این است که چرا ما را در این شرایط قرار داده‌اند؟ با چه منطقی این ظرفیت را خالی کرده‌اند و چرا نیروهای بازنشسته قرار است آن را پر کنند. این موضوع با قوانینی که اتفاقاً بر سر آن سروصدای زیادی نیز ایجادشده است منافات دارد.


 وی ادامه داد: اینکه آموزش‌وپرورش کمبود معلم دارد بر کسی پوشیده نیست، اما بحثی که مطرح است اینکه می‌گویند قرار است برای پر کردن این کمبود نیرو از طلاب، سرباز معلمان و بازنشستگان آموزش‌وپرورش استفاده شود که این موضوع عین بی‌عدالتی است.


محمد حسینی نیز گفت: دریکی از رشته‌ها برای شهرستان‌های استان تهران بیش از ۵۲ نفر نیاز بود، اما نکته اینجا بود که ۴۵ نفر برای مصاحبه فراخوانده شدند و به نیمی از آنها نیز اعلام شد که قبول نشده‌اند و آمار و ارقامی که باهم همخوانی ندارند علامت سؤال بزرگی را در ذهن همه ما ایجاد کرده است که حق ما را چه کسی ضایع کرده است؟


حالا این گروه 100 نفری که نماینده بیش از پنج هزار نفر هستند ناامید از آموزش و پرورش دل به درهای بسته مجلس بسته‌اند.  این‌ها کسانی هستند که دوران سخت کنکور را با دشواری پشت سر گذاشتند و در شرایطی که به سختی می‌شد به دانشگاه راه پیدا کرد وارد این عرصه شدند. آنها به سختی درس خواندند به سختی هزینه‌ها را تأمین کردند و مدت‌ها است در صف بیکاران در جا می‌زنند. فرصت برای این گروه همیشه سوخته است اکنون زمان آن است که نشان دهند حداقل سهم آنها از زندگی یک کار مناسب است. 


انتهای پیام/۴۰۸۷


انتهای پیام/

ارسال نظر