صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۷
تحلیل‌گر مسائل شرق آسیا:

ژاپن با آمریکا در تحریم‌های ضد ایرانی همراه است

تحلیلگر مسائل شرق آسیا گفت: ژاپن به دلیل داشتن پیمان همکاری با آمریکا و برخورداری از روابط دوجانبه با این کشور، در نهایت با تحریم‌های آمریکا همراهی خواهد کرد.
کد خبر : 319792

به گزاش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نشست تحریم‌های آمریکا و انتخاب‌های ژاپن، عصر دیروز  با سخنرانی دکتر سهراب احمدیان در دانشگاه مطالعات جهان برگزار شد. در این نشست دکتر احمدیان با بررسی تاریخچه روابط سیاسی آمریکا و ژاپن از یکسو و ژاپن با کشورمان از سوی دیگر، به پیچیدگی و درهم تنیدگی رابطه سیاسی میان آمریکا و ژاپن اشاره کرد.


وی با اشاره به این موضوع که دولت ژاپن ساختار کوچکی دارد، بیشترین عامل مؤثر تصمیم‌سازی را شرکت‌های بزرگ و نهادهای این کشور دانست و اضافه کرد: «با توجه به سطح همکاری‌های گسترده و پیچیده شرکت‌های ژاپنی با آمریکا و همچنین پیمان همکاری میان دو کشور، شاهد هستیم که رابطه دوجانبه برای ژاپن بسیار مهم است. ازاین‌رو وقتی دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد، نخست‌وزیر ژاپن اولین رهبری بود که با وی دیدار و درباره روابط دوجانبه گفتگو کرد.»


پژوهشگر دانشگاه «تسوکوبای» ژاپن در زمینه سخنرانی‌های دونالد ترامپ و حملات وی به ژاپن اضافه کرد: «دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی با توجه به اصل 9 قانون اساسی ژاپن گفته بود که اگر به ژاپن حمله شود ما مجبوریم به آن‌ها کمک کنیم ولی اگر به ما حمله شود، آن‌ها در خانه‌هایشان می‌نشینند و تلویزیون سونی تماشا می‌کنند.»


وی همچنین به سخنان هفته گذشته رئیس‌جمهور آمریکا در جمع هواداران خود در آیووا اشاره کرد که طی آن، دونالد ترامپ از دولت ژاپن به دلیل تأمین امنیت این کشور توسط آمریکا و عدم پرداخت هزینه این سیاست انتقاد کرده بود، در تحلیل این اظهارات تصریح کرد: «بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ، حملات به متحدان آمریکا و ازجمله ژاپن شدت گرفت. ژاپنی‌ها به دلیل ترس از چین و کره شمالی، همیشه به یک قدرت برتر جهانی نیاز داشته‌اند و ازاین‌رو روابطشان با آمریکا به یک وابستگی متقابل تبدیل شده است. به همین خاطر است که ژاپن سعی می‌کند به هر نحو ممکن از لغو پیمان همکاری دوجانبه با آمریکا جلوگیری کند تا به سرنوشت نفتا و توافق آب و هوایی پاریس منجر نشود.»


سهراب احمدیان با اشاره به موضوع توافق هسته‌ای و تحریم‌های پیش روی ایران که قرار است در نوامبر (آبان) به اجرا درآید، اعلام کرد: در دور گذشته تحریم‌ها، ژاپنی‌ها سهام مشارکتی خود در میدان آزادگان را از 75 درصد در 2006 به 10 درصد در 2010 کاهش و درنهایت، یک سال بعدازآن به‌طور کامل از این مشارکت انصراف دادند. وی با اشاره به درهم تنیدگی اقتصاد و سیاست دو کشور ژاپن و آمریکا تصریح کرد که ژاپن درنهایت به راهی خواهد رفت که آمریکایی‌ها بخواهند و نمی‌توان به مقاومت ژاپنی‌ها در مقابل تحریم کشورمان علیه سیاست‌های زورگویانه آمریکایی‌ها امیدی داشت.


وی در خاتمه با اشاره به این موضوع که ژاپنی‌ها قادر نبوده‌اند به آسیب‌پذیری خود در مقابل آمریکا غلبه کنند، ابراز امیدواری کرد که شینزوآبه بتواند در آینده برای کم شدن وابستگی از آمریکا تغییراتی انجام دهد. در این راه کشورمان می‌تواند با ایجاد یک لوزی با رئوس روسیه، ژاپن، چین و ایران، دست به ائتلاف ضد هژمونی علیه آمریکا بزند که مسلماً از جانب تمامی این کشورها استقبال خواهد شد.


انتهای پیام/4093/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر