صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۳ - ۲۸ مهر ۱۳۹۷
در یک مناظره تلویزیونی؛

تأثیر مالیات بر عایدی سرمایه‌بر معاملات بازار مسکن

مدیرکل دفتر پژوهش برنامه‌ریزی سازمان مالیاتی گفت: با تصویب طرح عایدی سرمایه‌بر معاملات بازار مسکن بخش قابل‌توجهی از مشکلات ازجمله حضور سوداگران و دلالان در بازار مسکن حل می‌شود.
کد خبر : 319379

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مدیرکل دفتر پژوهش برنامه‌ریزی سازمان مالیاتی در برنامه مناظره که شامگاه جمعه از شبکه یک سیما پخش شد با اشاره به این موضوع که در دنیا دولت‌ها از مالیات به‌عنوان ابزاری برای رفتارسازی در اقتصاد استفاده می‌کنند گفت: در کشور ما این موضوع کمتر موردتوجه قرارگرفته است. البته از 1394 این موضوع اندکی تقویت‌شده و هدف دولت از دریافت مالیات تنها درآمدزایی نیست.


سعید توتونچی ملکی افزود: بر‌این اساس طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مسکن، باهدف تخصیص بهینه منابع انجام می‌شود و تمرکز این طرح بر کسب درآمد صرف نیست.


وی با اشاره به اینکه واقعیت این است که در کشور ما در بخش عرضه مسکن سیاست‌های مختلفی وجود دارد گفت: به همین دلیل در زمینهٔ دلالی که آثار مخربی دارد، هیچ سیاستی پیش‌بینی‌نشده است و عملاً از معاملات مسکن مالیات قابل‌توجهی گرفته نمی‌شود؛ بنابراین با گرفتن مالیات بر عایدی سرمایه در مسکن می‌توان تا حدودی مشکلات را حل کرد.


توتونچی ملکی بابیان این مطلب که در پی اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مسکن هیچ‌گونه افزایش هزینه برای خرید توسط مردم عادی و مصرف‌کننده تحمیل نمی‌شود ادامه داد: گرفتن مالیات بر‌اساس این طرح صرفاً برای معاملات کوتاه‌مدت است و هر فرد حقیقی که پس از دو سال اقدام به فروش ملک خود کند از مالیات معاف خواهد بود.


وی گفت: بر‌اساس این طرح معاملاتی که به‌صورت کوتاه‌مدت صورت گرفته و باهدف سوداگری و دلالی انجام می‌شود باید مالیات بدهند.


مدیرکل دفتر پژوهش برنامه‌ریزی سازمان مالیاتی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی بازار مسکن در کشور ما حضور دلالان و سفته‌بازان در این بازار است که اقدام به سوداگری در این بازار می‌کنند؛ بنابراین با تصویب این طرح بخش قابل‌توجهی از مشکلات این‌چنینی حذف خواهد شد.


وی افزود: در تمام کشورها برای مهار سوداگری و دلالی در بازار مسکن بازده زمانی خریدوفروش برای معاملات تعیین می‌شود و برای معاملات کوتاه‌مدت مالیات وضع می‌شود.


این مقام مسئول با اشاره به آماری در این زمینه گفت: در فاصله زمانی یک سال گذشته 20 درصد معاملات در بازده زمانی یک‌ساله و 10 درصد از این آمار مربوط به معاملات در بازده زمانی 6 ماه بوده است که نشان از حضور چشمگیر دلالان و سفته‌بازان در بازار مسکن دارد؛ بنابراین برای حل این مشکل نیاز به قانون جدید برای گرفتن مالیات از معاملات سوداگرانه در بازار مسکن داریم.


نماینده وزارت راه و شهرسازی نیز در این برنامه بابیان این مطلب که ساختار نظام مالیاتی در کشور نیازمند اصلاح و کارآمدسازی است گفت: تا زمانی که گرفتن مالیات در کشور نظام‌مند نشود نمی‌توان به بهبود شرایط مسکن در کشور امید داشت.


نرگس رزبان افزود: مفهوم‌پردازی در طرح گرفتن مالیات از سرمایه در بازار مسکن و آثار و نتایج آن نیاز به تأمل دارد؛ بنابراین طرح پیشنهادی مجلس نمی‌تواند آثار مثبت و مورد انتظار را تحقق بخشد.


وی بابیان این‌که ساختار مسکن در اقتصاد کشور شرایط خاص خود را دارد و متفاوت از سایر کشورها است اضافه کرد: بر همین اساس طرح‌ها و سیاست‌ها باید با توجه به شرایط اقتصادی کشور تدوین و اجرایی شود. به همین دلیل طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مسکن نمی‌تواند به کنترل تورم در این بازار منجر شود.


وحید عزیزی هم که به‌عنوان کارشناس اقتصادی و از موافقان طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مسکن در این برنامه شرکت داشت گفت: این‌که سفته‌بازی مسکن تأثیر منفی در این بازار داشته است جای شکی در آن نیست. به همین دلیل شاخص دسترسی و مالکیت مسکن در کشور در شرایط کنونی به حدی رسیده است که سالیان درازی طول می‌کشد نا یک جوان صاحب‌خانه شود.


وی با طرح این پرسش که چرا سایر کشورها توانسته‌اند اثرات تورمی مسکن را مهار کنند اما در کشور ما این امر تحقق نمی‌یابد اذعان کرد: دلیل این موضوع این است که آن‌ها توانسته‌اند با سوداگری و دلالی در بازار مسکن مقابله کنند.


این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در دنیا یکی از مهم‌ترین ابزارها که از 105 سال پیش قابل‌استفاده و اجرا است پایه مالیاتی است و در بیشتر کشورها نیز این ابزارها در بازار مسکن تجربه‌شده است.


وی در دفاع از طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مسکن گفت: بر‌اساس این طرح، حقی برای مردم و مصرف‌کنندگان در بازار مسکن لحاظ شده است که با اجرای آن راه برای سفته‌بازی و دلالی در این بازار بسته می‌شود.


این کارشناس اقتصادی بابیان این‌که سرعت معاملات مهم‌ترین شاخص برای مشخص شدن حضور دلالان و سوداگران در بازار مسکن است اذعان داشت: کسانی که در مدت کمتر از دو ماه اقدام به خریدوفروش مسکن می‌کنند بدون شک دلالان و سفته‌بازانی هستند که باهدف قیمت‌سازی و کسب سود اقدام به این کار می‌کنند.


رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران هم در این برنامه با انتقاد از طرح مالیات بر عایدی سرمایه مسکن گفت: باید میان دلالان و سوداگران و همچنین خریدار واقعی در بازار مسکن تفکیک قائل شویم.


محمدعلی عباس‌زاده افزود: در تمام دنیا سیاست بر این پایه است که به سمت کاهش قوانین پیش می‌روند، این در حالی است که در کشور ما کماکان قانون تصویب می‌شود.


وی بابیان این‌که متأسفانه قانون‌گذار در حوزه مسکن شتاب‌زده عمل می‌کند افزود: باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا قانون‌گذار در پی از میان برداشتن مشکلات این حوزه است یا نه؟


عباس‌زاده افزود: یکی از پارامترهای امنیت در هر کشور خرید خاک و مسکن است؛ بنابراین اگر سرمایه‌گذاری را از حوزه مسکن بگیریم، نقدینگی باهدف سوداگری به سایر بازارها ازجمله ارز و سکه می‌رود.


انتهای پیام/4092/ 4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر