صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روایتی از نمایشگاه نانو-2؛

حضور قدرتمند دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه نانو/ وقتی خلاقیت کودکان نانویی می‌شود!

نانو یکی از قدرتمندترین حوزه‌هایی است که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای استفاده از آن در تکنولوژی تلاش می‌کنند.
کد خبر : 318883

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- مریم اویسی، یکشنبه ۲۲ مهر، دومین روز از نمایشگاه فناوری نانو آغاز شد. آفتاب اول صبح به سبک روزهای پاییزی می‌تابید و آسمان بر خلاف روال شش‌ماهه دوم سال، آبی بود و دود و ریزگرد هنوز پیش روی کوه‌های تجریش قد علم نکرده بود.  همین هوای مطلوب باعث شد تا تعداد زیادی از بازدیدکنندگان نمایشگاه به‌جای استفاده از ون‌های نمایشگاه، قدم‌زدن را ترجیح دهند.


باوجودآنکه غرفه‌های زیادی در طبقه اول نمایشگاه به من چشمک می‌زدند و ویترین محصولاتشان یادآوری می‌کرد که به تعدادی از غرفه‌ها هنوز سر نزده‌ام؛ اما زور کنجکاوی‌ام برای سرک کشیدن به طبقه بالا چربید و راهی طبقه دوم نمایشگاه شدم.


در همان ابتدای سالن، دست راست غرفه بزرگی بود. تلفیق هارمونیک رنگ‌های آبی و سفید سر در  آن در کنار محصولاتی که در ویترین شیشه‌ای قرار داشتند، نشان از این داشت که با یک غرفه دانشگاهی طرفیم.



دانشگاه آزاد اسلامی که از سال ۶۰ تاکنون توانسته در حوزه‌های علمی، فرهنگی و جذب دانشجو به‌عنوان بازوی قدرتمند نظام آموزش عالی فعالیت کند، عرصه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محصولات هم ید طولایی دارد. نانو  یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی است که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از آن استفاده می‌کنند و قدرت خود را در احاطه بر تکنولوژی‌های برتر به رخ می‌کشند.


علی رحمانی  مدیر بازرگانی شرکت نانوساختار گفت: محصولات نانویی به دو دسته محصولات پودری و مایع تقسیم می‌شود. در میان این محصولات رنگ‌های پودری الکترواستاتیکی، آنتی‌باکتریال و ضدخوردگی را داریم؛ رنگ‌های پودری آنتی‌باکتریال، باکتری‌های بیمارستانی را از بین می‌برند و رنگ‌های ضدخوردگی با تأییدیه از آزمایشگاه‌های کانادا، صفر درصد خوردگی دارند.


وی ادامه داد: لارماکد، محصول آب‌پایه مایعی است که برای سطوح زنگ‌زده به‌کار می‌رود و سه فرآیند سمباده زدن، پاشیدن ضدزنگ و رنگ را حذف می‌کند. در استفاده از این محصول از تینر استفاده نمی‌شود و با قلم معمولی بر روی سطوح استفاده می‌شود.


رحمانی درباره صادرات محصولات این شرکت توضیح داد: هزار و 200 تن رنگ‌های پودری و ۲۵۰ تن لارماکد از محصولات  این شرکت به چین صادر می شود و ما اولین شرکت نانویی هستیم که به چین دانش فنی صادر کردیم.


حضور قدرتمند دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه نانو


اگر اندازه غرفه‌ها را بر اساس میزان محصولات شرکت‌ها بسنجیم، به‌ تناسب حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات واحدهای دانشگاه آزاد، این غرفه  مقدار مساحت بیشتری  را می‌طلبید.


مسئول غرفه دانشگاه آزاد اسلامی از ارائه محصولات دانشگاه آزاد اسلامی  واحد تهران مرکز، واحد تهران غرب، تهران جنوب، واحد شهر قدس، واحد تبریز، واحد علوم تحقیقات، واحد کرج و واحد علوم دارویی تهران شمال در این غرفه خبر داد.



220 محصول نانویی در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی


لاله ملک‌نیا عضو هیأت علمی و رئیس مرکز تحقیقات نانوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب درباره تعدادی از محصولات این غرفه گفت: محصولاتی که در این نمایشگاه ارائه‌ شده در سه  حوزه تولید شده و به نمونه اولیه رسیده‌اند. در بخش کاربردهای نانوتکنولوژی در محیط‌زیست، توانسته‌ایم فیلترهایی با قابلیت جذب و حذف فلزات سنگین و روغن  را تولید کنیم. همچنین، در بخش پزشکی، پدهای پزشکی نانویی قابلیت جذب ترشحات زخم و ترمیم‌کنندگی و دارورسانی دارند.


وی ادامه داد: بخش دیگری از تولیدات در حوزه منسوجات الکترونیک و هوشمند است. رسانایی برای منسوجات ضد امواج و نیمه‌رسانایی برای منسوجات ضد اشعه و ضد یو.وی کاربرد دارد. حسگرهای زیستی موضوعی است که در آن وارد شدیم و به کمک آن می‌توان قند و هموگلوبین خون را تست کرد. همچنین توانستیم نانوذرات و نانوکوانتوم داتی را تهیه کنیم که به کمک بهینه‌سازی باتری‌ها می‌آید.


وی گفت: نانوذرات در بسیاری از غرفه‌های نانویی وجود دارد ولی مهم این است که چه قدر این تولیدات کاربردی می‌شود. رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد  تهران جنوب این است که محصولی تولید شود که قابل‌ارائه  به صنعت باشد. به همین منظور بالغ‌ بر ۵۰ محصول با نگاه تجاری‌سازی در این مرکز تولیدشده است.



لزوم داشتن گروه‌های بازاریاب  که نگاه تجاری داشته باشند در کنار تیم پژوهشی دانشگاه احساس می‌شود چرا که ارائه محصول به صنعت کار راحتی نیست و در حوصله مراکز تحقیقاتی نمی‌گنجد.



ملک‌نیا گفت: نگاه دانشگاه در قدم اول پژوهش و تحقیق بوده ولی در طی یک سال اخیر به دنبال تجاری‌سازی محصولات گرایش پیداکرده  و بیشتر از ۳۰نمونه اولیه محصول داریم که آماده تجاری‌سازی و ورود به بازار هستند.


رئیس مرکز تحقیقات نانوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب گفت: امروزه لزوم داشتن تیم‌های بازاریاب  که نگاه تجاری داشته باشند در کنار تیم پژوهشی دانشگاه احساس می‌شود چراکه ارائه محصول به صنعت کار راحتی نیست و در حوصله مراکز تحقیقاتی نمی‌گنجد.


وی ادامه داد: به دنبال طرح‌هایی  هستیم که بتوانیم از صنعت جذب کنیم تا بسته به  نیاز صنعت پروژه را اجرایی کنیم ولی در حوزه نانو توانستیم با دانشگاه هلند تعاملاتی داشته باشیم و محصولی را تهیه کردیم و به دنبال پیاده‌سازی این طرح با آلمان نیز هستیم.


در این غرفه ۲۲۰ محصول فناوری نانو از ۱۷ واحد دانشگاهی عرضه شد که نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن، نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن پوشش‌دارشده با سیلیکا، نانوکامپوزیت مغناطیسی، نانولوله کربنی مغناطیسی، نانومزوپور کیت  ۶ مغناطیسی و شیشه رسانا ITO، نانوبتن پلیمری و نانوکامپوزیت آنتی‌باکتریال با کاربرد در صنایع غذایی، کشاورزی، بهداشتی و پلاستیکی، نانوپودرهای سنتزشده، گیاهان دارویی با خواص ضدسرطانی و ضدمیکروبی و سنسورهایی با حساسیت بالا برای ردیابی نشت گاز برخی از این محصولات را شامل می‌شد.


جوراب هایی که قیمت و کیفیتشان گویای همه چیز است!


از کنار غرفه دانشگاه آزاد اسلامی گذشتم و سراغ غرفه‌ای رفتم که محصولاتش، به‌ عنوان اولین محصول نانویی در بین مردم شناخته شد. جوراب‌های نانویی که از نامشان به‌اندازه کافی در مترو سوءاستفاده‌ شده و می‌شود، در رنگ و طرح‌های مختلف به دیوار نصب‌شده که البته قیمت و کیفیت کاملاً متفاوت آن با اجناسی که به اسم جوراب در واگن‌های قطار شهری فروخته می‌شود، خود گویای تفاوت از زمین تا آسمان این جوراب‌ها با جوراب‌های چینی است.



مرتضی فرجی مدیر کارخانه جوراب پا آرا گفت: متأسفانه دست‌فروشان مترو عنوان نانو را خراب کردند، با اسم نانو محصولاتی به فروش می‌رسانند که با آن  مبلغ تعیین‌شده، نمی‌توان یک جوراب را با فناوری نانو تولید کرد. چون از نانوذرات نقره برای تولید این محصول استفاده می‌شود که هزینه‌بر است. لذا باید فرهنگ‌سازی شود تا با اطلاع رسانی صحیح مردم با کاربردهای نانو آشنا شوند.



روز دوم نمایشگاه فناوری نانو نیز به‌سرعت گذشت. تفاوت بزرگ امروز نسبت به دیروز افزایش بازدیدکنندگان بود. نمایشگاهی که هرروز که می‌گذشت برایم جذاب‌تر می‌شد و ماجراهایش مثل یک سریال به‌هم‌پیوسته مرا مجاب می‌کرد تا آخرین روز، این  نمایشگاه را از دست ندهم.



وی ادامه داد: گردش مالی خوبی در حوزه جوراب‌های نانو وجود دارد و سال گذشته توانستیم این جوراب‌ها  را به اوکراین، روسیه و ترکمنستان صادر کنیم؛ صادرات به کشور ایتالیا نیز کلید خورده است.


روز دوم نمایشگاه فناوری نانو نیز به‌سرعت گذشت. تفاوت بزرگ امروز نسبت به دیروز افزایش بازدیدکنندگان بود. نمایشگاهی که با گذشت هرروز برایم جذاب‌تر می‌شد و ماجراهایش مثل یک سریال به‌هم‌پیوسته مرا مجاب می‌کرد تا آخرین روز، این  نمایشگاه را از دست ندهم.


دوشنبه 22 مهر، روز سوم نمایشگاه، بی‌آنکه از گرمی و سردی هوا حرف بزنم، یک راست سراغ اصل مطلب می‌روم: نمایشگاهی شلوغ و پر از ازدحام، آن‌قدر که حتی وقتی به برخی از غرفه‌ها خودم را معرفی می‌کردم و دنبال مصاحبه بودم، وعده نیم ساعت بعد را می‌دادند تا بتوانند جواب بازدیدکنندگان را بدهند.



سراغ غرفه‌ای رفتم که مسئول آن با وجود شلوغی و پرسش‌های پی‌درپی مراجعان با روی خوش از من استقبال کرد. البته بازدیدکنندگان پروپاقرص این غرفه با تمامی غرفه‌های دیگر متفاوت بودند. کودکان و نوجوانان که قدونیم‌قد، کوچک و بزرگ، اتوکشیده و نامرتب همگی آینده‌سازان کشور هستند و باید به استعدادهایشان احترام گذاشت و برای استفاده از این استعدادها راه را هموار کرد.



سراغ غرفه‌ای رفتم که مسئول آن با وجود شلوغی و پرسش‌های پی‌درپی مراجعان با روی خوش از من استقبال کرد. البته بازدیدکنندگان پروپاقرص این غرفه با تمامی غرفه‌های دیگر متفاوت بودند. کودکان و نوجوانان که قدونیم‌قد، کوچک و بزرگ، اتوکشیده و نامرتب همگی آینده‌سازان کشور هستند و باید به استعدادهایشان احترام گذاشت و برای استفاده از این استعدادها راه را هموار کرد.


وقتی خلاقیت کودکان نانویی می‌شود!


در قسمتی از این غرفه نقاشی‌هایی به دیوار نصب‌ شده بود که در نگاه اول کمی عجیب به نظر می‌رسید.



از حسین گیلانی مسئول غرفه باشگاه نانو درباره این نقاشی‌ها پرسیدم: نهمین جشنواره دانش‌آموزی علوم و فناوری نانو برگزار شده که مرحله اول آن در مردادماه بود و در روزهای نمایشگاه  مرحله دوم این جشنواره با ارائه مقاله توسط دانش‌آموزان برگزار می‌شود.


وی ادامه داد: در کنار این جشنواره، موضوعات هنری شامل داستان‌نویسی، عکاسی و نقاشی را داریم که از دانش‌آموزان خواستیم با رویکرد علوم و فناوری‌ نانو آثار خود را ارسال کنند.


گیلانی گفت: نقاشی‌هایی که  در این غرفه می‌بینید از دانش‌آموزان دوره ابتدایی تا دبیرستان به‌ دست ما رسیده و برخی در این نقاشی‌ها خلاقیت به خرج دادند. به‌عنوان‌مثال دانش‌آموزی دست و پای مارمولک با کودک را جابه‌جا کرده و چون خاصیت چسبندگی پاهای  مارمولک، در نانو کاربرد دارد؛ نشان داده که اگر این اتفاق بیفتد کودک می‌تواند از شیشه بالا برود ولی مارمولک به زمین می‌افتد.




شور و هیجان این غرفه، موج مثبتی داشت که به آینده امیدوارم می‌کرد آینده‌ای که به‌ دست همین کودکان و نوجوانان می‌تواند به مدد پیشرفت‌های دانشمندان درحوزه‌های مختلف، روشن‌تر و بهتر از حال ما باشد.



در گوشه‌ای از این غرفه مکانی برای عکاسی تعبیه‌شده بود که با هشتگ المپیادی شو، دانش‌آموزان را ترغیب می‌کرد تا با عضویت در باشگاه نانو به شرکت در  المپیاد و کسب رتبه فکر کنند.



شور و هیجان این غرفه، موج مثبتی داشت که به آینده امیدوارم می‌کرد آینده‌ای که به‌ دست همین کودکان و نوجوانان می‌تواند به مدد پیشرفت‌های دانشمندان درحوزه‌های مختلف، روشن‌تر و بهتر از حال ما باشد.


بااین‌حال خوب، روز سوم از نمایشگاه فناوری نانو به‌ پایان رسید.


ادامه دارد...


انتهای پیام/4085/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر