صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نصیریان در گفتگو با آنا مطرح کرد:

کار درخشان دانشگاه آزاد در حفاظت از نگارگری/ نمایش‌های ایرانی در دانشگاه فرشچیان تدریس شود

چهره ماندگار سینما و تئاتر کشور گفت: اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد دانشگاه استاد محمود فرشچیان، کار بسیار درخشانی است.
کد خبر : 316706

علی نصیریان در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد دانشگاه هنرهای سنتی استاد محمود فرشچیان کار بسیار درخشانی است. این‌که این استاد بزرگوار در قالب این دانشگاه بتواند شاگردانی را تربیت کند که سنت نگارگری ایرانی را حفظ کرده و این سبک هنری ایرانی را تداوم ببخشند، حرکت قابل تحسینی است و من هم آن را تأیید می‌کنم.

چهره ماندگار سینما و تئاتر کشور در پاسخ به این سؤال که آیا نمایش‌های بومی و سنتی ایرانی هم می‌تواند به عنوان یک رشته دانشگاهی در دانشگاه فرشچیان تدریس شود، گفت: بله، فکر می‌کنم اگر دانشگاه آزاد در این زمینه هم متولی باشد، اساتید و منابع خوبی برای کار داشته باشیم. البته، اکنون دیگر بازماندگان نمایش‌های سنتی انگشت‌شمار هستند. فقط هنرمندان و استادانی همچون آقایان داود فتحعلی بیگی، اردشیر صالح‌پور و محمدحسین ناصربخت در این زمینه کار می‌کنند و مسلط هستند. 

وی بیان کرد: آقای صالح‌پور در حوزه قصه‌های ایرانی تألیفات و نمایشنامه‌های بسیار خوبی دارند که در سبک نمایش‌های سنتی ایرانی است. این کارها چاپ شده و من هم که اجرای آنها را دیدم، واقعاً فوق‌العاده بود. کارهای آقایان فتحعلی‌ بیگی و ناصربخت نیز در حوزه نمایش‌های سنتی قابل توجه است. آثاری که این استادان در حوزه نمایشی و پژوهشی داشته‌اند، در این حد هستند که در یک نهاد دانشگاهی تدریس شوند.

نصیریان گفت: یافته‌ها و هنر این استادان باید در یک قالب روشمند آموزش داده شوند، چون خود اینها هم در گذشته از تجربه و هنر استادانی که الان در قید حیات نیستند، بهره برده‌اند و حالا باید این تجربیات و یافته‌ها را به آیندگان منتقل کنند. 

وی گفت: به هر حال، اگر در کنار هنرهایی همچون نگارگری، خوشنویسی و صنایع دستی که قرار است در دانشگاه استاد فرشچیان تدریس شود، به هنرهای نمایشی ایران هم توجه شود، کار بسیار ارزنده‌ای است؛ یعنی همان‌طور که نگارگری ایرانی و هنر مینیاتور را حفظ می‌کنیم، از هنرهایی همچون موسیقی و نمایش ایرانی با این پیشینه قوی هم صیانت کنیم. سال‌ها پیش فرهنگستان هنر از من خواست که برنامه‌ای برای کارگاه‌های آموزشی نمایش‌های سنتی و ایرانی طراحی کنم. مقدمات این کار هم فراهم آمد اما نمی‌دانم چرا انجام نشد. 

این هنرمند پیشکسوت خاطرنشان کرد: اگر مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فرشچیان، از من راهنمایی و مشورت بخواهند، حاضر هستم استادان و هنرمندانی که در این حوزه دارای ارزش علمی و هنری هستند را معرفی کرده و راهنمایی‌های لازم را هم در این زمینه ارائه‌کنم.

 انتهای پیام/4072/خ

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
محمد
13:47 - 1397/07/29
این دانشگاه باید دراصفهان، شیراز، مشهد یا کرمان ایجاد می‌شد. مهد هنر را فراموش کرده و به پایتخت چسبیده‌ایم. ضمنا وضعیت فعلی تدریس تئاتر در دانشگاه‌های دولت را اصلاح کنیم خیلی بهتر است تا این که دانشگاه جدیدی را به این سیستم اضافه کنیم..
.با احترام به آقای نصیریان
مجید قادری
13:56 - 1397/07/28
موافقم. کار اقای صالح پور در حوزه نمایشنامه های ایرانی واقعا ارزشمند هست کاش از ایشان هم تقدیر به عمل بیاید.
ناشناس
13:54 - 1397/07/28
کاش از استاد می‌پرسیدی چرا کارگاه آموزشی که قرار بود در فرهنگستان هنر داشته باشند، برگزرا نشد؟ چرا سعدی افشار که هنرمند یکتای سیاه‌بازی بود در تنگ‌دستی و تنهایی درگذشت؟ از آقای نصیریان که از نوادر تئاتر و سینما هستند انتظار می‌رود بره این موضعات هم صحبت کنند و البته رسانه‌ها نیز به این موضوعات بیشتر بپردازند. هدف از تاسیس دانشگاه هنرهای سنتی ترویج آینن‌های هنری کهن ایران باشد نه فقط یک نهاد و دانشگاه تازه. یا حق!
ناشناس
10:00 - 1397/07/26
استاد نصیریان شما که از وضعیت اسفناک آموزش تئاتر در دانشگاه های کشور خبر دارید چرا فکر میکنید تاسیس یک دانشگاهدیگ و یک نهاد آموزشی حجدید می تواند پرهی از وضعیت نامناسب تئاتر در ایران باز کند؟! نمایش های سنتی در ایران سالهاست که مرده.
سید
13:55 - 1397/07/22
واقعا جای این دانشکده بسیار خالی بود. به‌خصوص هنر خوشنویسی که منابع و سر‌فصل‌های بسیار قوی و ارزنده ای دارد و مدارکی که از طرف انجمن خوشنویسان صادر می‌شد در هیچ نهادی قابل قبول نبود و باید معادل‌سازی می‌شد که دردسر های بسیاری داشت و باعث دل زدگی و سرخوردگی هنرمندان ای عرصه می شد. اخیر یکی از بهترین خوشنویسان میهن اسلامی که بسیار مورد بی توجهی قرار گرفت به دلیل فشارهای زیاد سکته مغزی کرد و به دیار باقی شتافت و شاگردانش را در بهت و اندوه فرو برد. یاد این استاد عزیز (سید مسلم خادمی) بخیر
مینا
21:17 - 1397/07/17
شرایط امتحان وورود به دانشگاه هنرهای سنتی چگونه است؟
چرا کسی اطلاع رسانی نمی کند؟
ناشناس
16:38 - 1397/07/17
خدا کند این دانشگاه هم مثل داشنگاههای دیگر اسیر کاغذبازی و مدرک گرایی نشود. هنر را باید به هنرمندان و هنردانان سپرد
میرکی
16:36 - 1397/07/17
استاد نصریان از مفاحر هنر ایران زمین محسوب می شوند . نقش های فوق العاده ایشان در سینما و تلویزیون از خاطر ما بیرون نمی رود
ناشناس
15:51 - 1397/07/17
استاد نصیریان همیشه زنده باشید و پاینده!
بلوردی
15:50 - 1397/07/17
من اگر جای مسئولان این دانشگاه بودم حتما از تخصص و تجربه آقای صالح پور و اساتیدی همچون استاد نصیریان بهره می بردم
شیبانی
15:38 - 1397/07/17
با سلام و ادب
هنر برتر از گوهر آمد پدید
هنر دمیدن روح در کالبد انسانهاست
میرکی
15:32 - 1397/07/17
استاد نصریان از مفاحر هنر ایران زمین محسوب می شوند . نقش های فوق العاده ایشان در سینما و تلویزیون از خاطر ما بیرون نمی رود
محمد
13:41 - 1397/07/17
با سلام این اقدام شایسته تقدیر است
دانشگاه آزاد اسلامی به لطف خدا در مسیر فرهنگی همواره رو به جلو حرکت می کند
سیامک
13:32 - 1397/07/17
تلاقی هنر و اندیشه زیبا و دوست داشتنی است.خسته نباشید