صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در گفتگو با آنا:

آهنگ اجرای اقتصاد مقاومتی در دولت کند است/ نقش بلامنازع نفت در اقتصاد ایران

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) گفت: روند حمایت از تولید ملی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در دولت تدبیر و امید بسیار کند است.
کد خبر : 316571

محمدجواد توکلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه از سال 1391  با فروش حدود یک میلیون بشکه نفت در روز شاهد رشد اقتصادی منفی در کشور  بودیم، گفت: با آغاز کار دولت تدبیر و امید شاهد تولید بیش از چهار میلیون بشکه نفت در روز بودیم که وقوع این اتفاق موجب افزایش میزان صادرات و وابستگی بیشتر اقتصاد ایران به طلای سیاه شد.

معاون مرکز راهبردی مطالعات اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از یک‌سوم بودجه کشور به درآمدهای نفتی اختصاص داشت، گفت: وقتی نگاهی به بودجه‌بندی کشور می‌کنیم متوجه می‌شویم که نقش نفت و میزان درآمد آن در ساختار بودجه ایران بسیار مهم است. 

وی با بیان اینکه اگر درآمدهای حاصل از فروش نفت خام را صرف توسعه چرخه صنایع داخلی در حوزه نفت می‌کردیم موفق‌تر بودیم، گفت: متأسفانه خام‌فروشی و مونتاژکاری صنایع مختلف ایران را فرا گرفته است. 

توکلی تصریح کرد: آهنگ و ریتم حمایت از تولید ملی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در دولت تدبیر و امید بسیار کندتر از دولت‌های گذشته بوده است. 

وی خواستار حمایت از تولید ملی در صنایع مختلف به صورت هدفمند شد و افزود: به‌طور مثال اگر بخواهیم از صنایع پتروشیمی در کشور حمایت کنیم باید در گام اول موضوع خام‌فروشی را از امور اجرایی این صنایع برچینیم. 

توکلی خواستار حمایت از صنایع علمی و دانش‌بنیان در کشور شد و گفت: حمایت از این صنایع می‌تواند نقش مؤثری در کاهش وابستگی اقتصاد ایران به نفت و افزایش میزان تولید محصولات ایرانی در کشور داشته باشد. 

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه اقتصاد ایران از زمان قاجار یک اقتصاد مونتاژی و خام‌فروشی بوده است، گفت: وابستگی بیش از حد اقتصاد ایران به نفت موجب شده است تا شاهد اجرای کامل سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور نباشیم.

انتهای ‌پیام/4083/پ

انتهای پیام/

ارسال نظر