صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۵ - ۱۶ مهر ۱۳۹۷
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در گفتگوی مشروح با آنا:

نمایندگان مجلس باید شناسنامه سیاسی داشته باشند/ معایب فراکسیون‌های تخصصی پارلمان

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: اینکه برخی نمایندگان مجلس شناسنامه سیاسی ندارند، باعث شده فراکسیون‌های مجلس شناور باشند و معلوم نیست جایگاه افراد کجاست.
کد خبر : 316333

محمدرضا باهنر در گفتگوی مشروح با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سؤال که معتقد هستید احزاب در ایران زیرساخت ندارند، به عنوان فردی که حضور پررنگ و طولانی در مجلس شورای اسلامی داشته برای اصلاح این زیرساخت چه کردید، اظهار کرد: در اواخر دوره نهم مجلس شورای اسلامی قانون احزاب را به طور کامل اصلاح کردیم.

فرهنگ عمومی ایران احزاب را نپذیرفته است

وی اضافه کرد: تشکیل زیرساخت احزاب در ایران، به این معناست که فرهنگ عمومی احزاب را بپذیرد، مسئولان احزاب را قبول کنند و قوانین عادی کشور احزاب را به رسمیت بشناسد که به نظرم این امر نیازمند اصلاح قانون اساسی است.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه ما باید سه یا چهار حزب قدرتمند داشته باشیم، تصریح کرد: بخشی از این طرح را می‌شود با همین قوانين موجود پیش رفت، اما مابقی آن نیازمند اصلاح قوانین احزاب است و قسمت اعظم آن هم قانون اساسی است که باید اصلاح شود.

نمایندگان مجلس فقط در یک فراکسیون سیاسی عضو شوند

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با تأکید بر اینکه باید نظام حزبی در کشور حاکم شود، گفت: فراکسیون‌های تخصصی در مجلس شورای اسلامی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار نیستند. ما این را در آیین‌نامه مجلس تصویب کردیم که هر نماینده‌ای فقط باید در یک فراکسیون سیاسی ثبت‌نام کند و این را رسماً اعلام کند. افراد نباید میان فراکسیون‌های گوناگون مجلس شناور باشند.

باهنر با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس باید شناسنامه سیاسی داشته باشند، اظهار کرد: این پیشنهاد در شورای نگهبان رد شد و همین امر باعث شده اکنون فراکسیون‌های مجلس شناور باشند و اصلاً معلوم نیست جایگاه افراد کجاست.

مشکلات لیست امید در مجلس

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به عنوان مثال به عملكرد لیست امید و مشکلات آن در مجلس اشاره کرد و گفت: بخشی از این ایرادها قوانین موضوعی کشور است و بخشی در قانون اساسی که البته اکنون زمانش نیست، اما معتقدم باید اصلاحاتی در قانون اساسی به‌وجود آوریم و بخشی از این معضل را هم همانگونه که گفتم در فرهنگ عمومی اصلاح کنیم.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با تصریح اینکه متأسفانه نه‌تنها مردم نگاه خوبی به احزاب ندارند، بلکه خود سیاسیون هم نگاهشان به احزاب مثبت نیست، بیان کرد: یکی از موانع قدرت گرفتن حزب در کشور خود فعالان سیاسی هستند. 

باهنر با ذکر مثالی توضیح داد: افراد پیش از انتخابات همه مدعی هستند که ما اصولگرا یا اصلاح‌طلبیم اما زمان انتخابات که می‌شود، حزب مثلاً از یک شهرستان به دو نفر نیاز دارد، اما 20 نفر می‌آیند و ثبت‌نام می‌کنند و اگر اصولگرایان مرکز از او حمایت کنند، اصولگرا می‌ماند، اما اگر به او بگوییم مصلحت نیست و کنار برو، گوش نمی‌کند و منافع خودش را دنبال می‌کند و حاضر نیست برای جریان فکری خود هزینه کند.

نگاه اشتباه فعالان سیاسی به حزب

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه اکثر ادوار انتخابات در کشور با همین سبک پیش رفته است، خاطرنشان کرد: اینکه 12 هزار نفر در کشور ثبت‌نام می‌کنند و حداقل 6 هزار نفرشان تأیید می‌شوند موضوع همین است. نیمی از اینها که تأیید شده‌اند مدعی اصولگرایی هستند، اما زمانی که به آنان گفته می‌شود اصولگرایی 200 کاندیدا بیشتر نمی‌خواهد، گوش نمی‌دهند. بنابراین فرهنگ اشتباه خاص عموم هم نیست، فعالان سیاسی هم مشکل دارند که این مسائل باید حل شود.

باهنر گفت: حدود یک سال است آقای قالیباف نواصولگرایی را در کشور مطرح کرد، اما هنوز تکلیفش روشن نیست. او بعضی وقت‌ها در سخنرانی‌ها تعریف کرده، اما اینکه مانیفستی از سوی وی ارائه شده باشد، چنین چیزی نبوده، بنابراین آقای قالیباف به عنوان یک آدم سیاسی و تئوری‌پرداز خوب، ممکن است طرحی به نام نواصولگرایی داشته باشد، اما هنوز مشخص نیست در ذهن او پیرامون نواصولگرایی چه می‌گذرد.

تئوری‌پردازان بر 24 باید و نباید اصولگرایی حاشیه بنویسند

باهنر با بیان اینکه جامعه روحانیت مبارز در انتخابات مجلس نهم، آن زمان که اختلاف‌ها با احمدی‌نژاد کم‌کم اوج می‌گرفت، کمک کرد و مانیفستی از اصولگرایی منتشر شد که 24 «باید و نباید» داشت. بنابراین معتقدم ساختار اصولگرایی هست و هر فردی نظر دیگری دارد، باید بر این اصل حاشیه بنویسد.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در اظهار نظری درباره جمنا بیان کرد: جبهه مردمی نیروهای انقلاب منافع خوبی داشته است، اما برای ادامه راه نیازمند اصلاحات است. 

وی اضافه کرد: منافع جمنا را باید در فاصله انتخابات 92 و 96 ارزیابی کرد. اصولگرایان سال 92 چهار کاندیدا داشتند و هر کدام درصد کمی از آرا را به خود اختصاص دادند و این آرا در جمنا به 40 درصد آرا رسید. بنابراین با سیستم جمنا توانستیم آرای اصولگرایی را متراکم کنیم و بالا بیاییم.

اصلاح نگاه عمومی به جمنا

باهنر به اشکالات جمنا هم اشاره کرد و گفت: جمنا را در افکار عمومی، حزب حاکمیتی نشان دادند در صورتی که حزب نباید حاکمیتی باشد. هرقدر چسبندگی احزاب به حکومت بیشتر باشد، مشکلات بیشتری را در افکار عمومی خواهند داشت، بنابراین به اعتقاد من جمنا باید این را در افکار عمومی اصلاح کند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه اشخاصی در جمنا وارد شدند که افکارعمومی به آنان واکنش داشت، این در حالی است که هزار نفر دیگر هم در جمنا بودند، اما افکار احساس کردند، اینان جمنا را اداره می‌کنند. این مسئله برای جمنا جدی است که باید حل شود.

رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه تنوع افکار در نیروهای مردمی این پیش‌بینی را که چه درصدی از اینها حاضرند با جمنا ادامه دهند سخت کرده است، گفت: ساختار جمنا باید عوض شود؛ یعنی این جمنا شاید نتواند در آینده موفق باشد، لذا هم مانیفست آن باید تغییر کند هم مسیرش را اصلاح کند.

انتهای پیام/4034/پ

انتهای پیام/

ارسال نظر