صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۰ - ۱۳ مهر ۱۳۹۷
علیرضا عسگری مارانی:

نسبت به سال 92 بازار سرمایه 25 درصد زیان‌ده است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره زیان‌ده بودن بازار و وضعیت رو به رشد بازار سهام و افزایش‌ قیمت‌ها گفت: بازار سرمایه نسبت به سال 92 با در نظر گرفتن رشد فعلی 25 درصد زیان‌ده است.
کد خبر : 315642

علیرضا عسگری مارانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به وضعیت رو به رشد بازار سرمایه تصریح کرد: درست است که قیمت‌ها و شاخص در حال افزایش است اما هنوز این افزایش نسبت به سال ۹۲ آن‌چنان روند صعودی و مثبتی نداشته است، در یک مقایسه ساده شرکت‌های پالایشی، سیمانی و غیره با همین افزایش‌ها که در بازار سرمایه در حال اتفاق است، ۲۵ درصد زیان‌ده نسبت به سال 92 هستند، چراکه در آن سال بازار بیشتر سودآور و افزایش قیمت‌ها و شاخص چشمگیرتر بود.

وی با تأکید بر اینکه قبل از اینکه صنایع و شرکت‌ها با مشکلات و ورشکستگی مواجه شوند باید اصلاحاتی در ساختارشان صورت گیرد، گفت: باید قبل از به وجود آمدن مشکلات، ساختار شرکت‌ها بر اساس معیار قیمت‌گذاری مواد اولیه در انبار شرکت‌ها اصلاح شود تا بتوانند قیمت نهایی محصولات خود را بر پایه قیمت روز مواد اولیه تعیین کنند.

عسگری مارانی گفت: بر اساس روش‌های قدیمی قیمت محصول نهایی شرکت‌ها بر پایهٔ قیمت میانگین مواد اولیه موجود در انبار شرکت‌ها محاسبه می‌شد.

وی افزود: درصورتی‌که روش قیمت‌گذاری به شیوه میانگین روش غیرقابل‌قبول و نادرستی است چراکه محصول نهایی می‌بایست بر پایه قیمت روز مواد اولیه تعیین گردد، بر پایه این فرمول خودروی ال 90 به‌جایی 45 میلیون تومان باید 80 میلیون تومان به فروش برسد.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در حال حاضر شعارهای پوپولیستی دیگر جواب نمی‌دهد، تأکید کرد: دولت باید سیاست‌های خود را اصلاح کند و بازار را آزاد بگذارد.

وی ادامه داد: بر اساس تجربه گذشته بازار سرمایه با کندی رو به افزایش و رشد خواهد بود، درگذشته نیز بازار پس از افزایش قیمت دلار با رشد روبه‌رو شده بود اما این افزایش با تأخیر همراه بوده است.

عسگری مارانی با اشاره به تجربه دخالت و قیمت‌گذاری توسط دولت تصریح کرد: تجربهٔ دخالت دولت در قیمت‌گذاری‌ها کالا و محصولات در چند سال گذشته با شکست روبرو شده است و در حال حاضر دولت نیز خود به این نتیجه رسیده است.

کارشناس بورس افزود: دولت باید با اصلاح ساختار خود به دخالت در قیمت‌گذاری پایان دهد و فقط در قیمت‌گذاری اقلام ضروری و کالاهای اساسی ورود کند تا قیمت واقعی محصولات را خود بازار مشخص کند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر